Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Karácsonyi vásár Győrben – galéria

Holnap lesz advent második vasárnapja. Győrben is sokan látogatnak, látogattak ki a karácsonyi vásárra. Tekintse meg képriportunkat.
Karácsonyi vásár Győrben. Fotó: Fücsök Andrea.


 

Olvasóink írták

 • 14. marianna1211 2010. december 08. 18:12
  „Nos kedves halas001 én bizony nem így láttam . A tradicionális bécsi kézműves munkák helyett kínai árut láttam, pl. ugyanazokat a karácsonyi terítőket, amiket itt is egyik-másik sátornál. 3-5-7, esetleg 10 euróért nem hiszem, hogy az osztrák kézműves nekiáll faragni fát, csontot, meg terítőt himezni stb. Ez a vásár pont arról szól, hogy a sok magyar,szlovák,cseh turista valami csecsebecsét tudjon venni, ha már ellátogat oda. Az a busz fel-leszállóhely megoldás meg inkább balkáni állapotokat tükröz, mintsem világvárosit. Az előtt a két rendőr előtt meg kalapot emelek, akik ott lavíroztak és irányítgatták a buszokat a mínuszokban meg a hóban.”
 • 13. halas001 2010. december 07. 11:02
  „Nekem a mostani rendezetlen, ötletszegény Karácsonyi vásár a sok forralt boros és kínai piaci árus bódékkal, egy koncepciótlan rendezésnek tűnik, a Baros út olyan, mintha kiciánozták volna.
  Igaz, hogy Bécsben az elmúlt hétvégén hideg volt, a Puncsok sem a régiek, mert csak meleg víz, de a kivilágítás a sétáló utcákban a fényfüzérek és díszek olyan szépek voltak, hogy még a nagy tömeget is feledtetni tudták.
  Igaz, hogy a vásárban sok a gagyi, de a bécsieknél ez a tradició, mert ezek tradicionális kézműves termékek.
  Aki szép és jó ajándékot akart - esetleg még áron alul is - vásárolni, az bement a bevásárló utcában,
  ( Pl Maria-Hilfe str.) és el tudta költeni a pénzét kényelmesen jó melegben.
  Nekik sikerült szétválasztani a szórakozást és az ajándékozást és nem olyan borsos helyárakkal, mint Győrben.
  Nem leszólni kellene, hanem tanulni az idegenforgalom szervezését, mert akkora tömeg volt ott, hogy a Buszmegállók feketélettek a tömegektől a hazaindulásnál.”
 • 12. fióka 2010. december 06. 12:44
  „Hát megmondom őszintén nem dobtam hanyat magam ettől az egész vásártól szombaton voltunk bent ,de valahogy nem is voltak sokan meg valahogy úgy éreztem magam mint ha visszamentem volna 15 évet az időben minden a régi az egy éneklő mikulást bábut meg úgy álták körbe mintha aranyból lenne szóval ismét retró hangulat volt az ilyen díszeket bábukat külföldön már nem is igen használják ,de az is lehet ,hogy én nem voltam ráhangolódva.”
 • 11. elemér 2010. december 05. 20:22
  „Lehet hogy tulérékelik ezt a vásárt Bécsben. Nekem ott nincsenek jó tapasztalataim. Ezért általában azt csinálom ami nekem fekszik. Elösször böngészek és megcsinálom magamnak a programot. Operába és a vásárra nem megyek. Megnézem azt hogy mi tetszik az amcsiknak, kattintok párat és elolvasom.
  79-ben ott még makogni se tudtak angolul. Remélem azóta volt haladás.”
 • 10. marianna1211 2010. december 05. 19:39
  „Köszi Elemér a tudományos magyarázatot, biztosan így van, valami efféle felmérésről már hallottam én is. Ennek ellenére a tegnapi napom szörnyű volt, és semmi szép emlékem nem maradt Bécsről.”
 • 9. elemér 2010. december 05. 12:48
  „Azért valami fontos kimaradt u.n. kulturális index. muzeumok, egyetemek, szinház, opera, zenekarok, restaurántok stb. Aztán a legfontosab az emberek, és a hangulat, mert az világváros. Turisták pedig csak turisták mindenhol.”
 • 8. elemér 2010. december 05. 12:35
  „Hirdetés, (marketing) és Bécs vezet a Mercer listán. Ezt nézik a multik és üzletemberek. Bécs az elsö helyen van az unioban ahol az élet minöséget osztályozzák. Közbiztonság, szórakozás, sport, programok, közlekedés, metro, busz, vonat stb. korházak. Bécs az kozmopolitan világváros. Györ pedig egy kereskedelmi iparváros. Én az unioban elöb feltalálom magam mint a hazai Magyarok akik csak magyaroskodnak. Angol az világnyelv.”
 • 7. marianna1211 2010. december 05. 12:11
  „Én tegnap Bécsben voltam egy, a munkahelyi szakszervezet által szervezett kiránduláson. Nem tudom, mitől olyan híres az a bécsi adventi vásár. Szerintem minden képzeletet felülmúló gagyi, csecsebecsék tömkelege
  borsos áron. A kivilágítás szép, már amit láttunk belőle, de az itt Győrben is szép. Hömpölygött az utcákon a tömeg, lökdösték egymást, mindenhol a rengeteg turista, hogy szinte lépni nem lehetett. És nem bírtam rájönni, hogy miért. Soha többet nem megyek oda, ez volt az első és egyben az utolsó. Szóval a győri adventi vásár, a
  hangulat, meg minden, szerintem százszor különb.”
 • 6. elemér 2010. december 05. 10:31
  „3. h.sz. Jandex

  http://www.care2.com/send/pickup/133/855/266/101/911/357”
 • 5. zsuzsa3. 2010. december 05. 10:07
  „nagyon szép volt tenap Győr! csodálatosak a fények, köszönjük.”
 • 4. elemér 2010. december 05. 09:27
  „Igazán hasznos lenne videot felrakni a városrol a youtube-ra. Ezt nézi a világ, tudnillik Magyarul nem olvasnak a turisták. Jó ötlet volt az a kártya Jandex. Én ilyesmit használtam már a kezdettöl, de tudod Ámerikában az ember élenjár a net-n.”
 • 3. Jandex 2010. december 05. 06:07
  „http://www.icq.com/img/friendship/static/card_7944_rs.swf
  /csak mert először a Miki jön/”
 • 2. WTF 2010. december 04. 21:44
  „Valóban szép a város, de nekem a zene nem jön be. Kicsit egyhangú, ha valaki nem először jár arra.”
 • 1. pipő05 2010. december 04. 20:58
  „Nagyon tetszik este a város. A Kazinczy utcában érdemes kipróbálni a lángost. Nagyon, nagyon finom.! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év vállalkozója

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) az idén tizenkettedik alkalommal rendezte… Tovább olvasom