Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Karácsonyi menük: kérdezzen bátran egy mesterszakácstól!

Kíváncsi arra, hogy egy mesterszakács milyen vacsorát készít a családjának december 24-én? Most erre is választ kaphat a győri Matias Étterem és a kisalfold.hu közös játékában!

Portálunk és a győri sétálóutcában található Matias Étterem arra vállalkozik, hogy olvasóinknak karácsony előtt főzési-sütési praktikákat, fogásokat, ügyes konyhai trükköket mutasson Takács Attila mesterszakács segítségével.


Takács Attila, a győri Matias étterem mesterszakácsa. Fotó: Cseh Róbert.
Takács Attila, a győri Matias étterem mesterszakácsa. Fotó: Cseh Róbert.


A Matias konyhafőnökének most bátran feltehetik kérdéseiket, észrevételeiket az ünnepi menü kapcsán az "online@kisalfold.hu" e-mail címre várjuk december 14-ig. Kérjük, az e-mail tárgyába azt írják be, hogy "mesterszakács".

Sőt, ha van olyan tipikusan karácsonyi étel, amit még nem mertek kipróbálni az esztendő legmeghittebb ünnepén, írják meg, s a győri szakács elkészíti a fogást!

Takács Attila mesterpraktikáit videós kisfilmeken tekinthetik meg portálunkon hamarosan – természetesen a receptekkel együtt.

Addig is míg megérkeznek szerkesztőségünkbe az ünnepi ételekkel kapcsolatos e-mailek, hadd ajánljunk Önöknek egy ínycsiklandó szendvicsreceptet.


Szendvicskavalkád a Matiasból. Képek: Cseh Róbert.


Paradicsomos bruschetta

Hozzávalók: 4 nagyobb paradicsom, 4-5 gerezd fokhagyma, teljes kiőrlésű kenyérszeletek, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors ízlés szerint, friss bazsalikom.

Elkészítés: A paradicsomot vágjuk a lehető legapróbb darabokra. Zúzzuk szét a fokhagymát és keverjük a paradicsomdarabkákhoz, majd adjunk hozzá egy kevés olajat, és apróra vágott bazsalikomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.

A kenyérszeletek mindkét oldalát pirítsuk meg egy kicsit, és fektessük őket tányérra. Finoman locsoljuk meg olajjal, és kanalazzuk rájuk a paradicsomos keveréket. Tetejére néhány szelet mozarella sajtot is tehetünk. Tápláló finomság, s nem nehéz, tehát nyugodtan fogyaszthatjuk este is.

További szendvicsrecepteket a Tutireceptek.hu oldalon olvashat!  


Olvasóink írták

  • 13. elemér 2009. december 11. 02:46
    „Én is nézegetem ezt a nagy készülödést. Nem a vacsorával van baj, hanem a pofátok lett nagy.”
  • 12. CsabaKiraly 2009. december 07. 16:45
    „Vegig neztem a szendvicseket es csak azt tudom mondani, hogy bizony nem sporoltak a kenyerrel (zsemle). Az egyiken 3 szelet szalami volt egy fel kilos brugon. A regi "proletar szendvics" jut eszembe. "Ket ures szelet kenyer kozott egy harmadik". Ezeket nalunk "rab-vallato szendvicsnek" nevezik. Es nincsen olyan deli ahol a tulajnak lenne pofaja ezeket "szendvicsnek" nevezni. Nem sokaig lenne az uzlete nyitva ilyen menu-vel.”
  • 11. CsabaKiraly 2009. december 07. 16:26
    „kukori, remelem a tea rumos-tea. :-)”
  • 10. meir 2009. december 06. 14:19
    „9/Kukori1972!!
    Na vegre!!! az elso igazi Humanus hozzaszolas!!
    Le a Kalappal a Gyori Motoros Club elott!! Minden elismeresem!!!”
  • 9. kukori1972 2009. december 05. 10:48
    „A GYŐR ÉS KŐRNYÉKE MOTOROSOK BARÁTI KÖRE dec.22.én a Révai gimi előtti téren ingyenes gulyásosztást tar a porció kb 500 adag ami mellé kenyér és forró tea is társul.Várunk minden hátrányos helyzetű emberkét a készlet ereéig.”
  • 8. pistike 2009. december 04. 17:29
    „Nem feltétlenül a szendvics a hírértékű,lehet hogy azt szeretnék tudatosítani az emberekben,hogy
    ilyen szendvicseket is lehet ott vásárolni reggelire.
    Én személyesen vásároltam,és kóstoltam is.Az ára nagyon kedvező.”
  • 7. meir 2009. november 30. 16:32
    „A mai Magyarorszag osszlakossaganak hanyada engedheti meg maganak,azt hogy etterembe menjen enni??
    Szerintem-(olvasva a hireket!!)-lesz egy jo csomo olyan is akinek keserves sirassal,ehezessel fog eltelni ez a karacsony is!!
    lasd pl,; Hajlektalanok!!! azert en azt hiszem hogy NEM MINDEGYIK tehet arrol hogy most az utcan kenytelen elni!!!!Vajon a Lakashivatal igy az unnepek elott miert is nem tesz egy nagylelku lepest???”
  • 6. meir 2009. november 30. 11:04
    „Egy Magyarorszagon elo valoban kis nyogdijas kerdeset tolmacsolnam;
    Tessek meg magyarazni azt,hogy szaraz kenyerbol,es vizbol,egy kis avas zsirbol,hogyan lehetne karacsonyra
    toltott tyukot csinalni??????oups!!!-oups!!!”
  • 5. mryo 2009. november 29. 21:22
    „Tényleg egy Baross úton lévő "étteremben" szendvics hírértékű?
    Inkább valami rendes ételt reklámozna...pfff
    Úgy látszik a mekivel akarnak konkurálni :)”
  • 4. cseppek 2009. november 29. 08:39
    „Jól értem az ajánlatot? A mesterszakács elkészíti, azt az ételt, amit mi nem merünk itthon kipróbálni? És ezt mi megkóstolhatjuk majd? Vagy csak jön a válasz, hogy elkészíthető-e a recept alapján, esetleg megtudjuk, hogy mit érdemes változtatni rajta?”
  • 3. buggyant 2009. november 25. 18:15
    „Na most ennyire kell a reklám? Egyébként én ezt a receptet én vöröshagymával ismerem. Méghozzá úgy hogy a paradicsom magjait el kell távolítani és csak a húsát felaprítani. De biztos fini fokhagymával is. Hajrá.”
  • 2. omm 2009. november 25. 13:31
    „anyósomnál (l)eszünk
    Pont.”
  • 1. Jocc55 2009. november 25. 11:31
    „Nemrég ettem ebben az étteremben. Nem tudom...én nem vagyok elragadtatva se az ottani étkektől, sem a kiszolgálástól.

    Vagy lehet csak rosszkor mentünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri közlekedési információk: december 10-11

Útfelújítás miatt továbbra is zárva van a forgalom elől a Móricz Zsigmond rakpart Tarcsay Vilmos és… Tovább olvasom