Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Karácsonyi közös kiállítás a GYMS megyei Kereskedelmi és Iparkamarában - képgaléria

December 21-én a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott helyet a Beőthy képző-, Iparművészeti és Irodalmi Társaság ezévi utolsó rendezvényének.

A karácsonyi közös kiállításon került sor az "Örömünnep" című pályázat értékelésére és a díjak átadására.

Leonardo-díjat vehetett át Békési Zsuzsa festő, Abonyi Ria grafikus és Egri Ferenc festő.

Első helyezésnek örvendezhetett Komondi Magdi festőművész, aki a Hármasszövetség című, Kulturális Örökséggé nyilvánított Beőthy Élő Hajnalka festőművész alkotását vehette át.


Fotók: Szük Ödön

Ezen, a szeretet ünnepének hangulatát megidéző rendezvényen került sor első alkalommal a Béke Nagyköveti Díj átadására, melyet az UPF és a Beőthy Képző-, Iparművészeti és Irodalmi Társaság hozott létre, és Mészáros Péter UPF elnöke adott át.

A díjat azok a személyek érdemelték ki, akiknek fontos volt a szeretet közvetítése, mások megsegítése anyagilag, erkölcsileg.

Elsőként Sej Edit harmonika művésztanár vehette át a díjat, majd Dinnyés Előd a Kereskedelmi és Iparkamara intézetének vezetője és Boda Imre vállalkozó és egyben támogatója a Mozgássérültek Egyesületének, valamint munkájával a Beőthy Képző-, Iparművészeti és Irodalmi Társaságnak.

Az ünnepség hangulatához Sej Edit harmonika játéka és parntere éneke és zenei kísérete, T. Varga Lajos karácsonyi dalcsokra, melyet szintetizátoron közvetített a nagyérdeműnek, az Abdai Dalkör és Stanc Viktória 12 éves tanuló pacsirta hangja tette felejthetetlenné.

A rendezvénynek még volt egy fénypontja, melyen megismerkedhettünk T. Varga Lajos első kötetének rövid tartalmával és a győri Melodiárium Kamarakórus tagjának, a könyv szerzőjének rövid életútjával.

Az "Őrzők nyomában Brassótól Győrig" című kötetben számos információt tudunk meg híres magyar és Magyarországgal, Győrrel kapcsolatos művészeti, történelmi eseményekről, személyekről.

Ezen információk, újságcikkek gyűjteményes csokra ez a könyv, melyet T. Varga Lajos már korábban, mint újságíró osztott meg az olvasókkal. E könyvben rendszerezi a hiteles, dokumentált anyagot nagy műgonddal, magas szakmai színvonal.

Az önnepséget míves keretbe zárta Olasz Valéria költő saját verseivel és Kecskés Rózsa költő, író, rövid elbeszélésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörték az autóját Ikrényben

Ikrényben, a napokban a sportcsarnok előtt állította le autóját a sofőr. Tíz óra körül tért vissza… Tovább olvasom