Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Karácsonyi győri közgyűlés parkolásról, Ifiházról, Dunakapu téri piacról

Az év utolsó közgyűlésére ünnepi hangulat költözött a díszterembe, a képviselők nyugat-európai szintén folytattak párbeszédet. Pedig azért akad néhány húzós téma is 2014 végére.
10.54

Le is telt ez a pár perc, a közgyűlés zár. A képviselők még kapnak ajándékot Borkai polgármestertől.

Egyébként a mai ülés kulturáltsága nyugat-európai szintet ütött meg; érdemes lenne elküldeni tudósításunk linkjét a Parlamentbe.

Igaz persze az is, hogy Győrben sokkal több a pénz, a lehetőség, kevesebb az indulat, mint országszerte.

Az ünnepi díszterem
Az ünnepi díszterem
 
10.51

Pillanatokon belül véget ér 2014 utolsó győri közgyűlése. Ne feledjék azonban: délután 14 órától közmeghallgatás - ahol az összes győri elmondhatja öröm és bánatát -, a kisalfold.hu erről az ülésről is online tudósít.  

10.46

Neupor Zsolt (DK) szerint is jó kis szakmai anyag a 2020-ig szóló kulturális koncepció. "Az is kiolvasható ugyanakkor belőle, hogy a gimnazisták, egyetemisták változó szórakozási szokásaira nincs jó válaszunk, s ha az Ifiház jövőjéről döntünk, ez a tényt ne hagyjuk majd figyelmen kívül".  

10.44

Borkai Zsolt az Ifiház esetében arról beszél, hogy "egy személyben fogok az épület sorsáról dönteni, de ennek nem jött el még az ideje, de szeretném a győriek véleményét is megkérdezni".

10.42

Borkai Zsolt most is azt mondja, amit lassan évek óta: "az őstermelők visszaköltözhetnek a Dunakapu térre, ha sikerül egységes piaci képet kialakítani".

Győr polgármestere hozzátette: "a Győr-Szol asztalán hever egy papír, amit rengeteg árus aláírt azért, hogy a piac egyben maradjon, ne szakadjon ketté".

Nehéz lesz innen továbblépni, eléggé patthelyzetnek tűnik. 

10.39

A Városháza 2020-ig szóló győri kulturális koncepcióját összességében Takács Krisztián (Jobbik) és Pollreisz Balázs (MSZP) is támogatja, de azért akadnak kérdések is. A Dunakapu tér kapcsán Takács Krisztián felveti: visszatérhet-e a piac a térre?

10.36

Az Audi Aréna Győr mellett 300 új parkolót alakítanak ki jövőre 180 millió forintból. Erről a témáról hamarosan bővebben is írunk.

10.34

A rakparti új 32 parkoló az I-es övezeti díjszabásba került - döntöttek a képviselők. A Vasudvar tömbben szintén megnyitnak egy új belvárosi parkolót, és az Újkapu utca egy részét is bevonták az I-es övezeti díjszabásba.   

10.30

Borkai Zsolt azt mondja, hogy a kész Dunakapu teret össze lehet hasonlítani a régivel. "Az volt a szégyen, ahogy pár éve kinézett Győr egyik legfontosabb köztere" - tette hozzá Borkai Zsolt.

Fekete Dávid szerint pedig messze volt a kulturált parkolástól, ameddig a rakparti úton több száz autó parkolt a munkálatok előtt.

Itt kell megjegyeznünk: valóban néha-néha kaotikus volt a rakparton a parkolás - de ingyenes. S azért ez sem utolsó szempont.

10.27

Fodor Roland azt kéri, hogy ameddig nem fejeződnek be a Dunakapu téri munkálatok, addig maradjon ingyenes itt a parkolás 2015. szeptemberig. A Jobbik képviselője szerint ez gesztus értékű lenne a győrieknek.

Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) alpolgármester szerint már gyakorolt gesztust a Városháza, hisz az adventi időszakban megnyitották itt a parkolókat, s jelenleg is ingyen használhatják az új rakparti parkolókat az autósok január 1-ig. 

10.25

A Móricz Zsigmond alsó rakparti úton új parkolókat építettek, erről ide kattintva olvashatják el cikkünket. 

10.16

Fodor Roland (Jobbik) szerint a kéményseprők esetében egyértelműen rosszul sült el a rezsicsökkentés, elbocsátásokra is sor került.

Az ellenzéki képviselő szerint ráadásul most díjemelést kell(ene) megszavazni.

Radnóti Ákos alpolgármester szerint négy új kéményseprői szolgáltatás is bekerült a jövő évi csomagokba, s ezek díja minimálisan emelkedett.

Az előterjesztést simán megszavazták a képviselők.

10.09

Nos, idén is az lesz. Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) alpolgármester azt nehezményezi, hogy tavaly szóvá tette az E.ON rossz ügyfélszolgálatát, de az idei beszámolóban egy mondatot sem írtak magáról a problémáról.

Glázer Tímea (DK) azt kéri, hogy azoknak a fogyasztóknak, akik rendezték számláikat, még az ünnepek előtt kapcsolja vissza az áramot a szolgáltató.

Ezt a kérést Borkai Zsolt is támogatja, mire az E.ON képviselője ígéretet tett a mielőbbi visszakapcsolásokra.   

10.07

Az első napirendi pont tájékoztató Győr város villamos energia ellátási rendszerének helyzetéről, fejlesztésekről, korszerűsítésekről. Tavaly ez elég paprikás beszámoló volt.

10.04

A közgyűlés határozatképes, egyetlen képviselő hiányzik az ülésről. Az ünnepi felhozatalt, vagyis a terítékre kerülő témákat ide kattintva tekinthetik meg.

10.02

A közgyűlés pillanatokon belül elkezdődik, Borkai Zsolt is megérkezett.

9.56

A képviselők székén kis ajándékcsomag lóg - lehet nem szeretni a politikusokat, de ez akkor is aranyos gesztus.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 új parkoló épül a győri Arénánál 180 millió forintért

Ha elkészülnek az új parkolók, összesen közel 1100 parkoló várja majd az Arénához érkezőket. Tovább olvasom