Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Karácsonyi élelmiszergyűjtés indul a soproni és győri áruházakban is

Sopronban és Győrben is 6-6 helyszínen fogadja most pénteken és szombaton a lakosság adományait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

2014-ben ismét megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: november 28-án és 29-én országszerte közel 140 település 257 nagyáruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszeradományait.

Az Élelmiszerbank célja, hogy Karácsony előtt a korábbi évekhez hasonlóan egyéni, civil és vállalati önkéntes összefogással a lehető legtöbb rászoruló Karácsonyát tegye szebbé élelmiszeradományok segítségével. Az Egyesület élelmiszergyűjtő hétvégéjének fő támogatója a CIB Bank.

A karitatív gyűjtéshez évek óta több hazai híresség is hozzájárul: Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra támogatják aktívan az Egyesület kezdeményezését, hozzájuk 2014-ben Nagy Ervin színművész csatlakozott.Győri helyszínek:

ˇ METRO Győr

ˇ Penny Market Győr (Tihanyi Árpád út 89.)

ˇ TESCO Győr (Herman O. u.)

ˇ TESCO Győr (Királyszék u. 33.)

ˇ TESCO Győr (Mécs L. u.)

ˇ TESCO Győr (Sopron u.)Soproni helyszínek:

ˇ Penny Market Sopron (Határdomb u. 2.)

ˇ TESCO Sopron (Hátsókapu u.)

ˇ TESCO Sopron (Ipar körút 30.)

ˇ TESCO Sopron (IV. László kir. u.)

ˇ TESCO Sopron (Király J. u.)

ˇ TESCO Sopron (Végfordulat u.)


A támogató hírességek a következőket nyilatkozták az Élelmiszerbank akciójával kapcsolatban:


Nagy Ervin:

„Örömmel állok a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi tartós élelmiszergyűjtési akciója mellé, hiszen tudom, hogy sokak számára a gyűjtés során felajánlott tartósélelmiszer valódi kincset jelent karácsony közeledtével. Ami sokak számára nem olyan nagy kiadás, az a rászoruló családok számára akár a karácsonyi vacsora egyik fontos része lehet."Jakupcsek Gabriella:

„Az ünnepek közeledtével talán még fontosabb, hogy odafigyeljünk szűkebb környezetünk mellett a nélkülözőkre is. Örömmel állok a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi tartós élelmiszergyűjtése mellé, mert tudom, hogy a rászoruló családok is vágynak az odafigyelésre, és nagyon örülnek az ehhez hasonló gesztusoknak, adományoknak."

Péterfy Bori:

"Fontosnak tartom, hogy azok, akik tudják, segítség a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját a nehéz időkben, hogy olyanokhoz is eljuthasson karácsony előtt felajánlás, akik más módon nem biztos, hogy élelmiszeradományhoz jutnak az ünnepek előtt."

Somogyi Zoltán:

"Fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk a rászorulókra a mindennapokban is, azonban karácsony közeledtével még fontosabb a figyelem, és a közelgő karácsonyi ünnep jó apropót ad az adományozásra. Örömmel támogatom a Magyar Élelmiszerbank Egyesület tartós élelmiszergyűjtését, mert tudom, hogy a konkrét élelmiszeradomány mellett az odafigyelés is jól esik azoknak, akik az ő segítségükkel alapvető élelmiszerekhez jutnak."

Szalóki Ági:

„Szívesen állok a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi tartós élelmiszergyűjtése mellé, mivel azt gondolom, hogy egy kisebb felajánlás sok család életében jelenthet komoly segítséget. Senki ne maradjon éhes!"

Szekeres Nóra:

"Anyaként tudom, hogy milyen jó érzés olyan ételt készíteni a gyermekeimnek, amelyeket tényleg szeretnek és amelyek egészségesek is. Támogatom a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi tartós élelmiszergyűjtését, hogy a rászoruló családok anyukái is tudjanak olyan ételt az asztalra tenni, amelyekkel ők is a gyerekek kedvében járhatnak."


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lencse lesz a győri időoszlop

Várhatóan egy rozsdamentes, polírozott lencse lesz az a művészeti alkotás, amelyet időoszlopként felállítanak a győri Dunakapu téren. Tovább olvasom