Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 20°C Még több cikk.

Karácsonyi buli a Laposon és a Mamma Miában - sok-sok fotó

Sokan töltötték a szenteste előtti estét győri bulikban december 23-án. Íme, a fotók!
Fotók: Fazekas Barnabás

Fotók: Fazekas Barnabás

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. pancser 2011. december 28. 20:58
  „Megkövetem a bulizókat, megtévesztett a dátum!”
 • 36. Agent 2011. december 28. 08:53
  „Azért még az egészhez tegyük hozzá, hogy rendkívül könnyű egy fix meggyőződésből, stabil háttérrel ítélkezni bárki fölött, aki esetleg a szentestét, vagy annak egy részét sem egyedül, hanem társaságban szerette volna tölteni, függetlenül attól, hogy ebben az esetben nem is erről volt szó.
  Senki ne felejtse el, hogy ami ma boldog család, stabil kapcsolat, biztos otthon, az egy pillanat alatt megváltozhat, elveszhet, rengeteg okból kifolyólag, sok olyasmi miatt is, ami ellen nem lehet tenni - akkor pedig - bár ezt senkinek sem kívánom - bekövetkezhet, hogy az addig kritizált, elítélt szituáció teljesen más - elszenvedő szerepében találja magát - megtanulva azt, hogy csínján kell bánni az ilyen "enyém az igazság" kinyilatkoztatásokkal. Az élet bármely területén.”
 • 35. gonzo 2011. december 27. 20:29
  „Jellemzően a Kisalföld Online szerkesztési elvére,amint kialakul egy kis vita,megy a cikk a süllyesztőbe:)
  Hyppolit értem mit mondasz,beleszövöd ugyan a mondataidba annak lehetőségét,hogy a nem hívő is lehet rendes ember,de azért a felsőbbrendűség érzése(éreztetése) továbbra is átjön a mondókádon:)
  Értsd már meg,aki nem hisz annak nem azt jelenti a karácsony,mint nektek.És attól ezek az emberek még semmivel sem kevesebbek nálatok.Na ez az,amit ti nem ismertek el.Ti úgy érzitek,hogy lehet rendes ember a nem hívő,de azért annyira még sem,mint ha hívő lenne.Hiszen a hívők ráadásul lényegesen többen is vannak,ez döntő érv szerinted.Szerintem meg nem.Én sem vagyok hívő,és rendes embernek tartom magam.Igaz,nem szoktam Kazinczyt idézni,de azért rendes ember vagyok.Az,hogy mennyire vagyok művelt,az már más kérdés,de ennek véleményem szerint semmi köze ahhoz,hogy hiszek,vagy nem.Nem hiszek,ergo nekem nem azt jelenti a karácsony,mint egy hívőnek.Nem gondolok ilyenkor Jézusra,nem megyek templomba,nem itatódok át azzal az áhitattal,amivel esetleg te,ahogy említetted.De ettől semmivel nem érzem magam kevesebbnek nálatok.És azt fiatatl,aki szintén nem hívő,szenteste is szeretne a barátaival lenni nem nézem le,nem sajnálom le,nem aggódok a majdani gyerekeiért,mert nem tartom egyből züllöttnek,mint ti(te)még ha ki nem is mondod(játok) ezt az érzéseteket.”
 • 34. Hyppolit 2011. december 27. 14:19
  „gonzo! Kazinczyt idézem ismét: "Szólj, s megmondom, ki vagy!" A sértő jelzőket nem én soroltam, hanem Te, akinek nem inge, ne vegye magára. Minden ország szellemi kultúrája az egyének szellemi kutúrájának az összességétől függ. Ezt nálam sokkal okosabbak már megállapították...Jézust nem kötelező senkinek sem hinni, biztos vagyok benne, hogy egy felekezet nélküli ember lehet akár becsületesebb a bigott templomba járótól. Hogy mi épületes marhaság? A világ összlélek 13 %-a nem hisz semilyen vallást, míg a többi igen (pl. Isten, Allah, Jahve, stb.) Ezek szerint ennyi "épületes barom" lenne a földkerekségen? Arról nem is beszélve, hogy ami nem létezik/létezett, azt oktondiság tagadni. Pl. hallottál már olyat, hogy valaki fennen hírdeti: "Nem létezik lila hó"?
  Ajánlom a Kis herceg c. könyvet: ha várunk "valakit", már jó előre felkészítjük magunkat (lelkileg). Tényleg bocs, de nekem az a természetes, ha egy család már napokkal előtte közösen készül erre a szent ünnepre még akkor is, ha akár nem is hívő.
  S ha valaki esetleg a Fenyőfa ünnepének tartja ezen időszakot, és tényleg a Lapos a lelki feltőltődése, ahhoz ez a pár sorom nem szól. De arra mindenképpen kiváncsi lennék, hogy majd saját gyerekeiknek milyen szemléletet fognak továbbadni. Minden estre van sejtésem...”
 • 33. gonzo 2011. december 27. 12:59
  „Hyppolit,te mindenki szemléletét tiszteletben tartod.....és közben lenézed,alávaló gazembernek,senkiházinak tartod azt,aki más véleményen van az adott témában,mint te...
  Tudod vannak akik épületes nagy marhaságnak tartják ezt a Megváltós,Jézust szülő Szűz Máriás sztorit,mégsem mondják azokra akik pedig hiszik ezeket,hogy miattuk hol és hogy tart az ország....
  Valahogy mostanság a hívők valamiféle magasabbrendű embereknek tartják magukat a nem hívőknél.
  A "szeszesitalos" beszólás meg egyszerűen nevetséges,ne haragudj.Vagy te azt is megmondod,mi a határ?Ha te otthon megiszol a karácsonyi vacsidhoz két pohár bort,az oké,ugye?Ha a fiatal a barátaival legurít két felest,az már alávaló bűn?”
 • 32. Hyppolit 2011. december 27. 12:36
  „Mindenki szemléletét tiszteletben tartom. ..személy szerint a karácsonyt Jézus születéseként ünnepelem, előestéjén József a terhes Máriával nem nyert befogadást Bethehemben sehol, másnap így kötöttek ki egy istállóban, a megalázó trágyabűzben, stb. Ott született a megváltó.. Aki a Szent Család ezen napjait a "Laposon", vagy minden lári-fári szórakozóhelyen ünnepli barátaival-esetleg szeszes ital kíséretében-, ahhoz nincs mit hozzátenni. Ezért tart itt az ország. Lelkük rajta...”
 • 31. lalek@freemail.hu 2011. december 26. 20:41
  „T .Zakariás! Tiszteletem az 59 évhez! De el kellene olvasni az előzményeket,itt senki nem bulizott 24.-én és nyitva sem voltak . A kedves cikk szerzője kimásolta a pénteki fotókat és adott egy címet a cikknek amit már módosított! Ennyi erővel az ön szilveszteri képét felrakhatnám dec.24-re ,itt kb. ez történt! Gyalázat!”
 • 30. lalek@freemail.hu 2011. december 26. 20:29
  „Kicsit elkanyarodva témától de leírom annak az embernek aki nem ismeri a folyamatos műszakot! Sajnos nagyon sok gyermeket nevelnek egyedül szülők ,és mondjuk az a másik félnek van egy új családja . Ebbe nem is szeretnék belemenni. Na de a másik oldal a folyamatos műszak amiben én is dolgozom! Lehet neked ez idegen és ismeretlen terület.Úgy gondolom ennek csak örülhetsz! Szerinted megkérdezik ,hogy akarsz menni vagy nem? Van egy beosztásod és mész!
  Másik téma : külföldön hogy működik a karácsony? Elég sokat járok kiküldetésbe ,szerintem nem nagyon kellene nekünk fikázni ,hogy élnek mások. Mi magyarok nagyon könnyen osztjuk az észt és minősítünk másokat ! Pontosan mire is ? Ez a gond itt ,hogy mindenki a másikkal foglalkozik . Ne ebből kellene végre kinőni és mindenki a saját dolgával foglalkozzon. Amit írt egy hozzászóló ,hogy Angliában ....miért lenne az rossz ? Miért kellene
  elítélni? Én ezzel a topikkal nem is foglalkoztam volna ha személyesen nem érint.Ha valakinek bejön a karácsonyi buli akkor hajra ....ez miért zavarna?”
 • 29. gonzo 2011. december 26. 19:48
  „Függetlenül attól,hogy a fotók mikor készültek:Namármost,mikor én voltam abban a korban,mikor eljártunk "bulizni",24-én úgy este 10-ig mindenki otthon volt a családjával,utána meg mentünk a törzshelyünkre és ugyanúgy,mint szinte minden este összejöttünk a barátainkkal.Ez már jó tíz éve volt,szinte minden "hely" kinyitott már akkor is a városban(Győr)Akinek ez fáj,szíve joga,aki a szívéhez kapkod emiatt,az tegye,ha úgy érzi jónak.Az már egy kicsit más lenne,ha a családi program HELYETT mennének bulizni 24-én,de szerintem ma is úgy működhet,ahogy akkor:a szórakozóhely tulaja,pincérei is emberek,akik viszont a vendégből élnek,és kiszolgálják a felmerülő igényeket.Magyarul otthon ünnepelnek(aki vallásos az Jézus születését,aki nem az meg mondjuk a szeretet ünnepét)aztán kinyitják a munkahelyüket és dolgoznak.Nálunk mondjuk kicsit még ennél is árnyaltabb volt a dolog,ez egy kis pinceklub volt ahol a vendégek mondhatni baráti viszonyban voltak az üzemeltetőkkel.”
 • 28. zakarias3 2011. december 26. 19:06
  „Nut10.59 évet megértem!Minden év december24.én a családommal töltöttem a szent estét!Biztos hogy maradi vagyok,de bulizni dec 31.én mentem el,de akkor reggelig!Nagy szegénységi bizonyítványnak tartom,ha valaki a szentestét önhibáján kívűl nem a családjával tölti!”
 • 27. Hunicum 2011. december 26. 17:29
  „Ma jártam arra. A kukáknak felfestett helyen három autó is parkolt. Magyarul aki ide kitalálta a kukákat, csinált kettő parkolót.”
 • 26. hajni.horvath 2011. december 26. 17:22
  „15. Madarász 2011.12.25. 21:18
  "Na ne akard bemesélni, hogy egyszerre osztják be az összes családtagot ügyeletbe, ráadásul általában tekintettel szoktak lenni a családosokra és Szenteste nem ők vannak ügyeletben.
  Ez csak szánalmas kifogás keresés arra, hogy még december 24-én is inkább zülleni mész."

  Semmit nem akarok bemesélni,pusztán arra akartam rávilágítani,h vannak bizonyos HIVATÁSOK ,amik eleve lehetetlenné teszik,h a család karácsonykor együtt ünnepeljen.
  Sajnálom,.h neked ebből annyi jött le,h van valami amin kötözködni lehet...
  Természetesen nem járok zülleni...bizonyára önmagadból indultál ki...
  Békés Karácsonyt!”
 • 25. IV.Béla 2011. december 26. 13:08
  „moderálva offtopic”
 • 24. surdilovics69 2011. december 26. 13:01
  „Valóban! Tegnap még 24-e este szerepelt a főcímben. Hiba javítva,köszönjük a korrekcíót.”
 • 23. lalek@freemail.hu 2011. december 26. 12:59
  „Nem tőlem kell elnézést kérni,azoktól a gyerekektől akiket itt minősítettek és a szülőktől!”
 • 22. mekkmester 2011. december 26. 11:24
  „érdekes, tegnap még úgy volt kiírva, nagy betűkkel, hogy szenteste voltak sokan bulikban...”
 • 21. Madarász 2011. december 26. 10:44
  „"17. Nut10 2011.12.26. 08:38
  Angliában már régóta az dívik Karácsonykor, hogy mindenki szórakozik és jól érzi magát. Csak mi magyarok vagyunk ilyen fölhöz ragadtak. Ha a szeretet ünnepéről beszélünk, akkor töltse mindenki ot, és azzal az ünnepeket, akit szeret. Nem kell búslakodni, hiszen örülni kell annak, hogy a Kisjézús megszületett.
  Na, most lehet dobálnirám a köveket, azoknak, akik nem értenek velem egyet. További kellemes napokat kívánok Nektek."

  Az öröm és a zűllés nem ugyanaz, ez családi ünnep, hagyomány, a kereszténység második legnagyobb ünnepe.”
 • 20. michaela76 2011. december 26. 10:11
  „Gyerekek ezek a buli fotók 23-án készültek,nem szenteste,ha jól olvastam.”
 • 19. macizoli 2011. december 26. 09:43
  „Tisztelt mindenki!
  Van aki a kocsmákat szereti, én a családomat. Mindenkinek más az érték rendje. Ezt lehet vitatni és ezen lehet vitatkozni. Egy viszont biztos. A karácsony egy kőkemény egyházi ünnep. A keresztény rendbe nem fér bele semmilyen kocsma vagy vendéglő szentesti nyitva tartása!
  És mielőtt engem valaki megszólna, semmilyen vallást nem gyakorlok. Viszont engem a szüleim tiszteletre és toleranciára neveltek.
  Én az összes szórakozóhelyet bezáratnám erre a három napra!”
 • 18. soproni 2011. december 26. 09:05
  „Felháborító,hogy szórakozóhelyek nyitva vannak szenteste .”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzhelyen maradt a karácsonyi ebéd - füstölt a lakás Győrben

Vasárnap délben egy tűzhelyen felejtett edény miatt vonultak a tűzoltók egy marcalvárosi lakáshoz. Tovább olvasom