Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Karácsonyi ajándék kis huppanókkal?

Győr - Karácsonyi ajándék lett volna, de a tervezettnél gyorsabban dolgoztak az építők, így egy héttel korábban visszakapták a felújított 821-es útszakaszt a Győrött autózók. Igaz, néhány vélemény szerint lehetett volna szebb is a „csomagolás"...
A megrendelő Magyar Közút Kht. október 10-én adta át a munkaterületet, az építők (az előkészületek után) október 27-én kezdhették a Marcalvároson átvezető 821-es út felújítását a Szigethy Attila úti csomóponttól északra, beleértve a hosszú felüljárót is. A 250 millió forintos munkát a Magyar Útépítő Konzorcium végezte, a kiviteli terveket a győri Talent Plan Kft. készítette. A felújított útszakasz mintegy másfél kilométer. A befejezési határidőt december 23-ban jelölték meg, azonban már most lezárás, szűkítés nélkül autózhattak az erre járók. Megkezdődött a műszaki átadás, néhány kisebb hiánypótlás van még hátra, az azonban már nem zavarja a forgalmat, ami a karácsonyi bevásárlások idején különösen megnövekedett.

A munkálatok során 19 ezer négyzetméternyi felületen végeztek burkolatmarást, és terítettek új aszfaltrétegeket (a kötőréteg 7-10 centis változó vastagságú, efölé került a 4 centis úgynevezett kopóréteg).Szükség volt 1200 négyzetméteren az úttest szerkezetcseréjére is. A hídon el kellett bontani, illetve újjáépíteni 1170 méter hosszú szalagkorlátot. A teljes szakaszon új, kiemelt szegélyt létesítettek, felújították az útmenti járdákat, a vasúti és közúti felüljárókat. A nádorvárosi oldalon újjáépítették a buszöblöket, a műszaki átadás-átvétel kezdetétől már újra megállnak az erre közlekedő buszjáratok.

A beruházó megállapítása szerint a kivitelezési munkák az építők szempontjából zökkenőmentesen haladtak, a menet közben felmerült problémákat orvosolták. A folyamatos közlekedést minimum két sávon állandóan biztosították, a műtárgyak aszfaltozásakor egy sávon jelzőőr biztosításával haladt a forgalom.

Ilyen nagyszabású munkáknál, nagy forgalmú úton, amikor négy sávból kettő kiesik, elkerülhetetlen az időnkénti torlódás. Volt benne részük azoknak, akik rendszeresen erre jártak, nem elkerülőutat választottak. Jó, hogy egy héttel a tervezett idő előtt helyreállt a forgalom, ámbár néhány autós azt mondja, ezt az „ajándékot" lehetett volna szebben is csomagolni. A felüljáró északi oldalánál például némi „huppanót" találnak, s látszik az úttesten, hogy sávokban aszfaltozták. Megkérdeztük: az út egyenletességét mérőkocsival nézték, kontroll-labor is ellenőrizte, s nem jeleztek az építőnek felróható hiányosságot.

A műszaki átadás kezdetekor jeleztek kisebb hibákat, amelyeket a kivitelező a napokban kijavít. Ilyen például a felüljáró rézsűin a vízelvezetés, vagy például a Pásztor utcai becsatlakozásnál az aszfaltozás közti bitumenes kiöntés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régiós munkalehetőségek

Győr - A Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Győri Kirendeltségének (Bartók Béla út 2.)… Tovább olvasom