Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Karácsony apa nélkül

Rémálomként telt a karácsonya a bőnyi Varga Tamásnénak, akinek a férje autóbalesetben halt meg tavaly.
Rémálomként telt a karácsonya a bőnyi Varga Tamásnénak, akinek a férje autóbalesetben halt meg tavaly novemberben. Az özvegy csak gyermekei miatt tartotta az ünnepet, s örül, hogy véget ért. A település összefogott, aki tud, segít a csonka családon.

Az anya már elmesélte kisfiának, a hatéves Bálintnak, mi történt az édesapjával, hogyan halt meg a német autópályán München közelében. A gyermek érti, de nem fogja fel és hazavárja az apát.

– A karácsony borzalmas volt, alig vártam, hogy vége legyen. Bianka a maga három évével még pici, de érzi, hogy baj van. Bújik mindenkihez, aki hozzánk jön, Tamás testvéréhez, a barátokhoz – mondta szomorúan látogatásunkkor Varga Tamásné Veronika. Ha a férj szülei, a testvérek és a barátok nem állnak mellé, nem tudja, mihez kezdett volna.

– Nagyon köszönöm az emberségét azoknak, akik segítettek. Volt olyan, akiről tudom, hogy maga is rászorul a segítségre, mégis áldozott ránk. Az önkormányzat a gyerekek ebédjét fizeti, a római katolikus templomban a hívek előtt adta át a támogatást a Szent Lázár Lovagrend. Vállalkozók segítettek a kerítés befejezésében. Egy néni könyvekkel segített – sorolja az asszony a segítők korántsem teljes névsorát.

– Az autót is lízingeltük, azt visszaadtam a kereskedőnek, nem tudtam fizetni. A házra felvett hitel törlesztését most abból a pénzből fizettem be, amit az emberek gyűjtöttek. Munkahelyem sajnos még nincs, amikor Tamás meghalt, akkor telt le a gyesem, s azóta sem tudtam elhelyezkedni.

Látogatásunkkor éppen Bognár Lajos vállalkozó szerelte az összefogással készülő kerítés nagykapujának faléceit. P szervezte meg, hogy ezzel is segítsenek az elárvult családnak.
– Tamásék a gyerekeimmel együtt nőttek fel, együtt játszottak, később buliztak. Úgy éreztem, segítenem kell. De ha olyan esettel találkozom, ahol látom, hogy indokolt, máshol is segítek – válaszolta röviden kérdésünkre Bognár Lajos.

A család megsegítésére szánt pénz Varga Tamásné nevére a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezetnél nyitott 16 számjegyű, 59200082-15070449-es számú számlára utalható át.
Egyedül a bank nem segít, amelyik a házra adta a hitelt, de még csak válaszra sem méltatták az özvegyet, amikor levelet küldött a vezetésnek, csatolva a halotti anyakönyvi kivonatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi lesz a sorsa a téti kórháznak?

A „Mi a célja a téti kórházzal a megyének, a kórház vezetőségének és Tétnek? Mi lesz a dolgozókkal és a betegekkel? Kíváncsi tétiek” szövegű olvasói SMS-ünkre egyelőre biztos választ senki sem tud mondani. Elképzelhető, hogy a struktúraváltás érinti a pszichiátriai részleget is, de megszüntetéséről nincs szó. Tovább olvasom