Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Karácsony a lépcsőházban

Ki gondolná, hogy egy tízemeletes épület lépcsőházában is lehet karácsonyi ünnepséget rendezni?
Rab Károly volt képviselő, egyetemi oktató, a Sikerkönyv szerzője gondolt erre a lehetőségre. A könyvében szereplők alkotta Sikerkör felkarolta a gondolatot: ötletet, példát nyújtani arra, hogy az elidegenedésre hajlamosító lakótelepi környezetben is meg lehet találni az utat lélektől lélekig.

A példaadó lépcsőházat a győri Földes Gábor utca egyik, kellően sok gyermekláb járta lépcsőházában találták meg. Az egyik lakó, Török Andrea vállalta az esemény megszervezését, ő maga is három csemetét nevel, a nyolcéves Vivient, a 10 éves Zoltánt és a pici Stefánia Daniellát, aki éppen karácsony másnapján tölti be életének első esztendejét. Andrea „végigházalta" a lépcsőházat, szombat délutánra közös ünnepet hirdetett. A személyes meghívók mellé a gyerekekkel helyes angyalkás, gyertyás, csillagos meghívókat alkottak, ezeken is invitálva a lakótársakat az összejövetelre.

– Sajnos sok felnőtt nem tudott eljönni, hiszen, mint kiderült, szép számban akadnak, akik a hétvégén előre dolgoznak az ünnepekre – mondta el lapunknak Andrea. A gyereklétszám azonban alig lett kevesebb a vártnál: huszonöten jöttek össze a harmincból. A földszinten terítettek, az asztalokon a sikerkörösök által adott ajándékok: gyümölcslé, édes és sós sütemény, a felnőtteknek kávé. Az alkoholt száműzték az eseményről. Elénekelték a Kis karácsony, nagy karácsonyt és adtak egy kis időt egymásnak az együttlétre.

– A közeljövőben várhatóan nem lesz jobb az anyagi helyzetünk – kommentálta a történteket az ötletgazda Rab Károly. – Viszont szebbé tehetjük mindennapjainkat, ha egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra. Erre szeretett volna példát mutatni a Sikerkör, egy olyan környezetben, amelyről – gondoljunk csak a Barátság parki összejövetelekre – feltételezhettük, hogy fogadókészségre találunk. Ha kezdeményezésünket követően az egy lépcsőházban lakók a jövőben akár csak annyi időt fordítanak egymásra, hogy karácsonykor együtt elénekelik a Mennyből az angyalt, már megérte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri alkotók a művészeti árverésen

Győrt országszerte a modern művészetek fellegváraként emlegetik, az itt található, országosan is a… Tovább olvasom