Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Kara Ákos: az élelmiszer-feldolgozóipar is stratégiai cél lett

Győr-Moson-Sopron megyének különösen fontos, hogy erősíteni tudjon ezen a területen, hiszen sok hagyománnyal bír.

A héten a Parlament kormánypárti többséggel elfogadta a Nemzeti Fejlesztés 2030, országos fejlesztési és területfejlesztési koncepciót.

Az elmúlt héten a Fidesz, a KDNP és Jobbik szavazatokkal került be az Országos Területfejlesztési Koncepcióba Kara Ákos (Fidesz), győri országgyűlési képviselő javaslata.

Ennek lényege, hogy az ország számára kitörési pontként jelöli meg az élelmiszer-feldolgozóipar jövőbeli fejlesztését is. Győr-Moson-Sopron megyének különösen fontos, hogy erősíteni tudjon ezen a területen, hiszen sok hagyománnyal bír. Foglalkoztatás, így munkahelyek szempontjából is fontos ez a terület.

Az Európai Unió testületei előtt várhatóan még több csatát kell megvívni ezzel kapcsolatban, fogalmazott Kara Ákos az elmúlt héten egy győri városházi szakmai fórumon. "A legfontosabb feladat az volt, hogy ez a rész most bekerüljön az országos anyagba is" - fogalmazott a kisalfold.hu-nak a képviselő.

A készülő megyei területfejlesztési koncepció már tartalmazza ezt a részt, amely szakmai munkát Kara Ákos vezeti a megyei önkormányzatnál. Magyar Zoltán a Jobbik képviselője lényegében a kormánypárti képviselővel azonos tartalmú módosító javaslatot nyújtott be a törvényhez.

A kormánypárti többség szerkezetileg tartotta jobbnak Kara Ákos módosító javaslatát, hiszen így egy sorban szerepel az életképes vidék, az egészséges élelmiszertermelés és ellátás, valamint az élelmiszer-feldolgozóipar fejlesztése, mint jövőbeli célkitűzés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felismeri? Győri kollégiumból pénz és órát lopott a tolvaj - fotók az elkövetőről

A tolvaj a kollégiumban több szobát is végigjárt. a kamera felvette. Tovább olvasom