Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Kapubejáró építése hozhat megoldást

Olvasói kérdés: Győr-Kismegyeren az Arató utca 6. előtt már 2 éve – ha nem több – a házunk előtt egy 12 méter hosszú, 30–40 centiméter mély kátyú húzódik, amit a nagyobb kerekű járművek még mélyítenek. Amióta a túlsó oldalon árokrendszert alakítottak ki, szinte minden víz ide folyik, olyan a bejáratunk, mint a sziklakerti zuhatag, ha esik az eső. Autóval tőlünk a kijárás eléggé nehézkes, ezért próbáltuk a kátyút magunk kaviccsal betömni, de azt a víz hamar kimossa. Írtam több illetékesnek is, de ez se hozott megoldást. Tavaly nyáron, amikor a közelben kátyúztak, ezt a gödröt akkor is kihagyták a javításból. Mikorra várhatunk megoldást?

Az útkezelő szervezet lapunk kérésére megvizsgálta a problémát. Máthé-Tóth Péter tájékoztatásért felelős munkatárs azonban úgy pontosította olvasónk panaszát, hogy az általa említett helyen nem kátyú van, hanem egy teherautó vagy busz által okozott, 10–15 centiméter mély keréknyom és vízmosódás a füves, murvás útpadka területén, épp a kapubejárónál.

"Az ingatlantulajdonos nem építette ki szilárd burkolatúra a kapubejáróját, ezért a csapadékvíz a padka anyagát elmosta, a padkára húzódó forgalom pedig keréknyomot hagyott. A kapubejáró kiépítése teljesen megoldaná a problémát, azonban ez nem az önkormányzat, hanem az ingatlantulajdonos feladata" – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Az útkezelő segítséget ajánlott: tavasszal a bejáró területén tömörített murva vagy mart aszfaltfelületet alakítanak ki. A szomszédos háznál is ezt a műszaki megoldást alkalmazták. Emiatt olvasónknak érdemes egyeztetnie szándékait a szervezet szakembereivel.

Olvasóink írták

 • 1. peet2 2011. január 25. 21:33
  „Az utpatka nem az ut tarozéka!!
  A tulaj meg ne használjon autóbuszt se negykerekü jármüvet!!
  Ja és tessék mér az esőviznek megmutatni hol a helye ,hol is van az az árok amibe belekell jutnia!
  Ha ezt mind megtette volna nem lenne ily mély keréknyom.
  Felelőtlen tulaj ,mars a sarokba szégyenkezni.
  M.T P: kiválóan válaszolt,ülhet az elsősorba.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozartiana a Richter Teremben

Csütörtökön este 7 órakor kezdődik a Richter Teremben az a különleges koncert, amelyen három… Tovább olvasom