Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Káptalandomb: római kori leleteket találtak

Kovács László győri olvasónk küldte be a felvételt néhány sor kíséretében. "Minden reggel a Káptalandombon keresztül vezet az utam munkába..."

Körülbelül három hete elkezdtek ott bontani egy kerítést, s kicsivel később a frigyszekrény felé levezető úton, a 11. és 13. házszám közötti területen egy gödör is megjelent.

"Az elmúlt napokban azonban hirtelen minden abbamaradt, kerítéssel vonták körbe a munkaterületet és kikerült egy régészeti kutatás felirat is. Egy ottani munkásembert kérdeztem arról, hogy mi történik ott. Elmondása szerint az ásott gödör egy gázbekötésnek készítette elő a helyet, de a múlt héten abba kellett hagyniuk a munkát, ugyanis római kori faldarabot, cserepeket és egyebeket találtak" – írta.Portálunk utánajárt az információnak.

Losonczi Máté, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal régészeti felügyelője a kisalfold.hu-nak elmondta: "gázvezeték-rekonstrukció miatt történt árokásás a területen, s a munkálatok során római és középkori kerámiadarabok, embercsont, építőanyag és római kori fibulatöredék került elő.

A legérdekesebb egy falszakasz, amiről még nem tudják, hogy a két történelmi kor közül melyikből származik. A beruházás emiatt egyelőre szünetel."

Olvasóink írták

 • 12. DON 2011. április 27. 23:43
  „Adler non macat muscat”
 • 11. janika 2011. április 27. 21:05
  „Hát a "DON" lelkivilágában biztos megvan Jézus atyai nagyanyának a neve csak nem árulja el annyira félti a lelki világát.”
 • 10. DON 2011. április 27. 17:18
  „janika!
  valaki nagyon vigyáz az 1ügyű lelkivilágodra:)
  a második kommentemet moderálták:)
  Szép napot!”
 • 9. egy_győri 2011. április 27. 16:55
  „Alaposan előkészített munkálatok esetében ilyen kis felületen gyorsan végeznek a régészek is! Ehhez persze össze kell hangolni a kivitelezést a régészekkel, ami egyáltalán nem lehetetlen, csak akarni kell.”
 • 8. janika 2011. április 27. 12:34
  „A bibliát is az olyan okosok írták mint a "7"-ke! Persze 2ádám"-ot meg olyan dilemma elé állítva, mint az Anyák napja! Sőt mi több ki volt Jézus nagyanyja, ha az Az apja az Isten volt?”
 • 7. Torbius 2011. április 27. 07:18
  „janika!
  Látom neked a kultúrából, mint olyanból csak ez maradt meg...semmi több...
  Nem baj, a Biblia is megmondta: boldogok a lelki szegények...”
 • 6. janika 2011. április 26. 20:19
  „Már megint a kulturális ökörség miatt áll és drágulnak a beruházások.”
 • 5. DON 2011. április 26. 13:37
  „Pityerke!
  Nagyon jó kérdéseid vannak, én is ezt kérdezem már két hete egyfolytában:)”
 • 4. k-pityerke-k 2011. április 26. 09:04
  „Egyébként mikor szándékoznak nyilvánosságra hozni az állítólag 2 héttel ezelőtt meghozott döntésüket? Annyira támadható, hogy inkább titokban tartják a munkálatok megkezdéséig (vagy utána is)?? Vagy csak én nem találtam még meg se a honlapon, se a Kisalföldben az eredmény kihirdetését?
  Egyre több nyom árulkodik arról, hogy ezen a részen a föld nagyon sok értéket rejt. Kíváncsi leszek a fejleményekre.”
 • 3. DON 2011. április 25. 19:33
  „Nocsak-nocsak!
  Mit tojt a nyuszi ezeknek?:)
  Ezek szerint az ICOMOS és a Limes Szövetség "feltételezgetései" mégiscsak megalapozottak voltak?
  Tessék odagurulni az új audival, és meg lehet tekinteni:)”
 • 2. igazszó 2011. április 25. 15:42
  „A kivitelezők rémálma az ilyen eset, de ahhoz nagyon jó, hogy ismét megerősítse az igazságot, győri polgárok azon követelését, hogy nincs szükség ide mélygarázsra!
  "1. Torbius 2011.04.24. 15:05 ...bizonyítékul szolgál arra, hogy mégiscsak jogos a tiltakozás a tervezett mélygarázs ellen..." Egy pár pofon után, talána város vezetői is "észhez" térnek!”
 • 1. Torbius 2011. április 24. 15:05
  „Szorul a hurok :D
  Egyre több véletlenül, ám pont jókor előkerülő dolog bizonyítékul szolgál arra, hogy mégiscsak jogos a tiltakozás a tervezett mélygarázs ellen...
  Többet nem írok, mert a karhatalom ezt a fórumot is betiltatja, mint ahogy ezt tették pár cikknél... :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csónakkikötő és tanösvény a Dunánál

Tavaly a templomot újították fel Kunszigeten, idén elkészül a kultúrház kibővítése és elkezdődhet a Mosoni-Duna partján a csónakkikötő kialakítása. Tovább olvasom