Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Kapott, most adni szeretne

Ezüstvasárnap felcsendülnek az Ezüstös Dallamok és a nyugdíjasok, a magányosok, a rászorulók igazi családi ünnep részesei lehetnek a győri Richter Teremben. Az egyedülálló ünnepet egy vállalkozó finanszírozza, aki sokat kapott már, s most adni is szeretne.
Kevés a jótékony vállalkozó. Kevés az olyan személy, aki úgy gondolja, mint Bogisich Ferenc. Pedig sok a rászoruló, és akinek adatott, az néha kellene hogy adjon is. A győri Qualitative Production Gépipari Részvénytársaság vezetője, tulajdonosa tavaly rendezte meg először a karácsonyi estet, amelyre a rászorulókat invitálta. Azokat, akiknek nem adatik meg a békés, családias hangulatú ünnep. Valami hiányzik, pontosabban hiányzott eddig az életükből.

A vállalkozó idén már létrehozott egy alapítványt (QP Rt. a Köz javára), hogy az szervezze minden esztendőben az Ezüstös Dallamok elnevezésű rendezvényt. Bár pontos összeget nem szívesen mond, de nyilvánvaló, több millió forintot fordít arra vállalkozása hasznából, hogy segítsen a boldogságot megtalálni a rászorulóknak.

Az ügy mellé állt a város polgármestere is, Balogh József vállalta az est védnökségét. Ez is fontos, hogy elfogadják a jótékonyságot, véli Bogisich Ferenc. „Ám még fontosabb, hogy annak a városnak, ahonnan magam, munkatársaim, a cégünk olyan sokat kapott és kap, valamit vissza tudjunk adni" – tette még hozzá.

„ Vallom, hogy nem lehet csak önmagunkban létezni. Észre kell venni, vannak olyanok, akik nem engedhetik meg még karácsonykor sem azt, hogy önfeledten ünnepeljenek.

Tudom, a koncert, a kis uzsonna, az apró figyelmesség nem a teljes megoldás, de ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy ne veszítsék el a hitüket a szeretetben."

A koncert első részében a Bloch vonósnégyes, a Győri Pedagógus Énekkar, Ungvári István színművész, Haris Nadin és Bakonyi Marcell működik közre, majd köszöntő és az uzsonna után a Princess együttes ad műsort.

Meghívót – korlátozott számban – a Kisalföld győri székházának recepcióján (Újlak u. 4/A) is lehet igényelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érzelmekkel az alkohol- és drogfüggőség ellen

Ernst Servais, Belgiumban élő neves szakember a függőség megelőzéséről harminc pedagógusnak és… Tovább olvasom