Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Kapitányi, képviselői búcsúk az utolsó ülésen

A megyei közgyűlés cikluszáró ülésén utoljára töltötték meg teljesen a dísztermet a megyei a képviselők, az új testület már csak feleekkora lesz.

A cikluszárás emlékezetesre sikeredett – nem a tárgyalt pontok miatt, hanem a napirend előtti felszólalások, búcsúk okán.

Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány a közelmúltban számolt be a rendőrség munkájáról a képviselő-testület előtt; újabb jelenlétét a pénteki közgyűlésen a portálunkon megírt elhatározása indokolta: nyugdíjazását kérte a belügyminisztertől. Búcsúzni jött tehát a képviselő-testülettől.

A kapitány eddig híres volt arról, hogy minden beszámolóját statisztikai adatokkal támasztotta alá, búcsúja sem lehetett másmilyen. Szabadfi 2000. szeptember 1-jétől Győr-Moson-Sopron megye rendőrfőkapitánya, így a 2000-es, illetve 2009/2010-es adatokat vetette össze, amikor az eredményeket kívánta összefoglalni. Tíz éve 1239 rendőrrel működött a megyei kapitányság, ami 71 fős hiányt jelentett; most 1222 emberrel dolgozik, de teljes állományi feltöltöttséggel. A bűnügyi adatok kétségkívül imponálóak a tíz évvel ezelőttihez képest: 2000-ben 24 ezer bűncselekményről számolt be a statisztika, 2009-ben ez a szám 13 ezer volt. A lopások 26 százalékkal csökkentek, a zseblopások 64-gyel; a személygépkocsik eltulajdonítása 62 százalékkal, a gépjárműveké 70-nel, s a betörés is kevesebb lett 30 százalékkal. Emellett pedig a felderítési arány is a duplájára nőtt. Szabadfi ezek ismeretében mondta azt: ˝Olyan megyét hagyok az utódomra, akinek ezeket az eredményeket kell továbbvinnie.˝ Taps kíséretében távozott.

Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány tíz év eredményeit összegezte az utolsó ülésen.
Szabadfi Árpád megyei rendőrfőkapitány tíz év eredményeit összegezte az utolsó ülésen.

Ezt követően Medgyasszay Lászlón volt a sor, aki a korábbi ciklusban alelnöke is volt a megyei közgyűlésnek, mostanáig pedig a Fidesz–KDNP frakció képviselője. A politikus szeptember 10-i hatállyal mondott le a megyei mandátumáról, összeférhetetlenségre hivatkozva. A (volt) képviselő ugyanis kormánytisztviselői feladatot kapott: a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet elnökhelyetteseként dolgozik tovább.

Nem volt itt még vége a sornak, elköszönt a testülettől Firtl Mátyás és Kara Ákos megyei alelnök is, akik a következő ciklusban már biztosan nem lesznek tagjai a közgyűlésnek.

Ezt követően jöttek a tervezett napirendi pontok. A közgyűlés még utoljára tárgyalta az állami számvevőszéki vizsgálatot, amely kiváló eredményt hozott, s amelyről portálunk már beszámolt. Ezenkívül elfogadott még több beszámolót, döntött számos olyan intézkedésről, amely az intézményei működését érinti. Ebben viszont már nem volt semmi különös, mert a négyéves ciklus ülései is zömében erről szóltak.

Olvasóink írták

 • 8. annobon 2010. szeptember 20. 08:25
  „7-hez: nem ebben a cikkben, de a sportrovatban nemrég tényleg megjelent róla egy méltató írás!”
 • 7. Táncos 2010. szeptember 20. 08:18
  „Hát barátom én olvasom, de hogy ebben a cikkben nincs róla említés, az biztos. Vagy neked külön Kisalföld jelenik meg..”
 • 6. tosa2 2010. szeptember 19. 09:04
  „Olvasod a Kisalföldet, vagy csak a hozzászólásokat ??!! Írtak Róla !”
 • 5. Táncos 2010. szeptember 19. 00:31
  „Palotai Karcsi bácsiról azért említést tehetett volna a Kisalföld.. :(”
 • 4. Orfeusz 2010. szeptember 18. 11:27
  „Ezek szerint Medgyasszay bácsit mégis kifizették. Nem lehetett orszgy. képviselő, de kapott egy jó állást....
  Hogy is volt ez a megyei mandátum? Nemzeti Fórumosként, amiből szépen kihátrált ....????????”
 • 3. janika 2010. szeptember 18. 11:19
  „Ügyvéd belőle is lehet, hisz elődeinek is mindegy, hogy az ügyfelei honnan szerzik a pénzt. Lényeg, hogy dőljön a lé!”
 • 2. sziszifusz 2010. szeptember 18. 08:36
  „Ha,valaki nem hiszi ,járjon utána - olvassa azok nyilatkozatát az elmúlt évekről akik búcsúztaták a Kapitány urat.
  Egyébként eredményeihez gratulálok- azok igazak -jó erőt egészséget a nyugdíjas évekhez.”
 • 1. sziszifusz 2010. szeptember 18. 08:25
  „1990 óta mindig gondoltuk - nincs már lejjebb-van!Most lesz!Gondolj bele - mindegyik oldal másállapotú tudatállapotban van.Az egyik lejjebb a másik már feljebb nem juthat!Egyik sem normális.Ha meg van v. lesz lejjebb v feljebb azt csak mi szívhatjuk.
  Ui.:normális ez a kapitány-ebbe az értékelésbe hogyan fér bele az ország tönkretétele,a bűn ,a hazugság,a rontás,és mindennek a tönkretétele?Ő meg statisztikai eredményeket költ/!?/-egy rendőrnek nagyon fontos a valóságismerete.Most igaz amit költött vagy a választást nyert politika hazudik?!Taps.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luxus irodaközpont épült Győr belvárosában

Több mint húszmillió euróból alakította luxus-irodaközponttá a Győr belvárosában álló egykori… Tovább olvasom