Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Káosz volt a nagyszakállú győri fellépése? Joulupukki, a lappföldi mikulás a Széchenyi téren járt! - videó, fotók

Joulupukki, a lappföldi mikulás idén első alkalommal Győrben is találkozott a gyerekekkel. Egy győri anyuka szerint azonban látogatása kaotikus volt a gyenge szervezés miatt.
Csütörtök, 11.03

"Sokan voltunk, de akik hátrébb álltak semmit nem láttak, mivel a színpad nagyon alacsony volt, és sokan a nyakukba vették a kicsiket.

A Mikulással való fotózkodásnál egymást taposták az emberek, gyerekeket sem kímélve. A helyszín sem pont erre volt kitalálva a kisvasút és a sátor közt. Gondolhatták, sok érdeklődő lesz, hisz nem mindennapi vendéget hívtak, de ez időben is megmutatkozott, mert sokan nem jutottak be, mert mennie kellett a Mikulásnak.

A fényjáték ugyanolyan szép mint tavaly, csak kár, hogy Szabó Gyulát lecserélték a Diótörőre, amitól sok kisgyerek sírva menekül el. Összegezve a tegnapi napot: egy nagy káosz volt, Mikulással a közepén" - nyilatkozta portálunknak egy neve elhallgatását kérő anyuka.


A Mikulással készült hivatalos győri fotók ide kattintva tekinthetők meg!20.15

A finn Mikulás egyhetes programja alatt több városba és kis községbe látogat el Magyarországon, és a nyilvános találkozók mellett iskolákat, óvodákat és árvaházakat is felkeres - tudtuk meg a Mikulás látogatást szervező magyarországi Finn Kulturális Intézettől.

Joulupukkival hétfőn érkezett meg hazánkba; a finn Mikulást a Budapest Liszt Ferenc többek közt Lipótról érkező iskolások is köszöntöttek.

A szerda késő délutáni győri látogatása előtt a finn Mikulás Veszprémben vendégeskedett. A Széchenyi téren a gyerkőcök szaloncukrot kaptak a nagyszakállútól.

Az "igazi" Mikulás, Joulupukki Finnországban Lappföldön lakik: kicsik és örökifjak ide kattintva tekinhetik meg a hivatalos honlapját.

Jön, jön a Győri Mikulás is!

A Győri Mikulás december 5-én (pénteken) 9.00 órakor érkezik Győrbe a Városház térre, ahol szokás szerint a győri gyermekek fogadják.

A város képviseletében a Mikulást Borsi Róbert önkormányzati képviselő fogadja.

A héten vasárnap (december 7-én) a Győri Nemzeti Színházban három előadás keretén belül (9:00, 11:00, 13:00 órakor) egy vidám műsorral és egy ajándékcsomaggal lepi meg a neki levelet író gyermekeket.
 

Videó: Cseh Róbert


Joulupukki, a lappföldi mikulás a Széchenyi téren járt - fotók: Cseh Róbert

Szerda, 6.49

Joulupukki december 3-án, szerdán 17 órakor érkezik a Széchenyi téren felállított színpadhoz, ahol találkozhatnak vele a gyerekek.


Szerda délután a győri gyerekeket is meglátogatja a lappföldi Mikulás!
Szerda délután a győri gyerekeket is meglátogatja a lappföldi Mikulás!hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra járható a 82-es főút - fotók a balesetről

Többen megsérültek, amikor két személyautó összeütközött a 82-es főúton, Veszprémvarsány közelében.… Tovább olvasom