Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Káosz az utakon - teszteltük az 1-es és a 85-ös főutat

A kisalfold.hu munkatársa letesztelte a 85-ös és az 1-es főutat. A helyzet kaotikusnak nevezhető. Abda felé baleset okozott torlódást. Hóekével csak Győr belterületén találkoztunk. Fotók!

Több mint 10 centiméter friss hó hullott péntek délelőttre Győrben és környékén. A közlekedés rugalmassága jelentős mértékben megingott.

A Kisalföld Volán járatain 20-30, de akár 40 perces késésekre is fel kell készülnünk. A Legkritikusabb pont Pannonhalmán a vár, Ravazd, Győrújbarát, egyszóval a hegyvidéki és dombos területek - mondta portálunknak Bognár László a Kisalföld Volántól.

A 85-ös főúton 10 és fél 11 körül jártunk. Az út havas, hókásás volt és a rátaposott hótól meglehetősen csúszós is. Itt nem találkoztunk sózó autóval.

Baleset az 1-es úton.
Baleset az 1-es úton. Fotók:  T.Zs.


Az 1-es főúton, a Radnóti emlékmű felhajtójánál kisebb baleset történt, ami miatt feltorlódott a forgalom. A helyszínelést nehezítették a zord időjárási körülmények.

A 85-ös főút így nézett ki 10 és 11 óra között. Fotók: T.Zs.
A 85-ös főút így nézett ki 10 és 11 óra között. Fotók: T.Zs.


Útunk során lassan haladtunk, helyenként nehéz megtalálni az út szélét is, főleg a bekötőutaknál, ezeknél ugyanis össezfüggő fehérség borítja az úttestet.

Ikrény községben találkoztunk hóekével.
Ikrény községben találkoztunk hóekével.


A hóesés miatt több busz is késve indult a reggeli órákban. Késésekre továbbra is számítani kell. Fotónkon Ikrényben látható egy elakadt csuklósbusz mentése.

Elakadt buszt mentenek ikrényben az egyik buszmegállóban.
Elakadt buszt mentenek Ikrényben az egyik buszmegállóban.

Bekötőút Ikrény felé.
Bekötőút Ikrény felé.

Baleset miatt feltorlódott a forgalom az 1-es főút Győrből kivezető szakaszán.


Olvasóink írták

 • 14. MTT 2010. december 03. 21:32
  „Kilométeres kocsisor, az elkerülőn baleset, ezekben a percekben is tart a mentés, áll a pálya a 81-es felhajtója és Győrszentiván közt. Hogy konkrétan melyik irányban történt a baleset nem tudom megmondani, de káosz van. Remélem nem súlyos, figyeljünk egymásra!”
 • 13. mc 2010. december 03. 21:01
  „A vigyázzunk természetesen véletlen sikerült kettő g-vel.

  Még mindig nem javíthatjuk saját elírásainkat, ami ilyen magyarázatokra késztet bennünket.

  Jó estét!”
 • 12. mc 2010. december 03. 20:28
  „Jó, jó... Hótoló valóban kevesebb, mint kéne, de traffipaxot sem láttatok ugye?

  Közútkezelő: nyáron szügyig érő gaz, fű az útpadkákon. A vasúti közúti találkozások előtt pedig praktikus gyorsítani, mert ha jobbra nézel, akkor ugyanazt látod, mint ballik oldalról : gaztengert.

  Az, hogy most esik a hó? Várható volt, de ha a padkákon elhelyezett optikai vezető oszlopok kihelyezésre kerülnének, avagy pótlásra, akkor kevesebb árokban hentergő járműről olvashatnánk, mert bizonyos út(v)iszonyok között a kevésbé rutinos vezető csak sejti, hogy úton van.
  Valahol a szomszédos országokban minden második normál méretű optikai vezető mellé dukál egy hosszabb is, ami ugyancsak fényvisszaverő fóliával ellátott, csak azért, hogyha galád módon a padkára tolt hó magassága ellepné a normál méretűt, akkor vezessen minden úton lévőt.

  Viggyázzunk magunkra, mert ránk csak a traffipax erejéig vigyáznak, de csak azért, hogy holnap is adófizetők lehessünk.

  (P)ámen”
 • 11. Jani_Móvar 2010. december 03. 20:00
  „Csak megjegyzésként írom, hogy Ausztriában jegesek voltaK az autópályák, és csúszósak!”
 • 10. Barackos 2010. december 03. 19:35
  „Szeretném kérdezni az állam bácsit nálunk mikor lesz végre kötelező a téligumi és a hólánc használata!
  Az egyik neves gyártónak van speciális gumija jeges út esetére is!
  3 bar nyomásra kell fújni a gumit és kis tüskék ( szegek ) jönnek ki belőle.Jó tulajdonsága az , hogy soha nem csúszik meg, és a futóművet sem rázza szét.( sajna Mo. tilos a használata ) .
  A balesetek 99 % -át a söfőrök tudatlansága okozza.Tudvalevő ilyenkor télen egy sebességi fokozattal feljebb kell végrehajtani mindent és biztos a célba érés!
  A jármű plusz tartozékai ilyenkor : takaró ( személyenként egy db. ) teli üzemanyagkanna, kisméretű hólapát, kb.10 liter föld vagy murva ( a kerekek alá kell, megcsúszás ellen ).
  Ha véletlen megcsúszunk és sehogy sem akar megindulni a kocsi és nincs murva a kerekek alá.Akkor használjuk az autónk szőnyegeit.”
 • 9. radocz2 2010. december 03. 18:52
  „Ikrényben az a busz árokba borult....”
 • 8. gallinaccia73 2010. december 03. 15:08
  „Jelentem, a 85-ös út Sopron-Kapuvár között sónedves, oda-vissza találkoztam hótolóval és sózott is!A soproni határátkelő és a város között az út szinte járhatatlan, a határ le volt zárva fél kettőig a kamionok előtt.Az osztrák oldal szintén sónedves. Megjegyezném,hogy feltámadt a szél és Kapuvár környékén kezdi visszarakni a havat az útra. A KPM szerintem most jól oldotra a feladatot!”
 • 7. janika 2010. december 03. 13:20
  „Nyugi bele ezek itt Magyarországon az útdíj, parkolási díj és a súlyadó bezsebeléshez értenek!”
 • 6. stewe7109 2010. december 03. 13:16
  „"A közlekedés rugalmassága jelentős mértékben megingott."
  Ezen meddig gondolkodtak? Vagy csak úgy jött csípőből? Ha mondani kell valamit akkor az valami legyen, ne egy valaminek látszó izé....
  :-)”
 • 5. jörg 2010. december 03. 13:12
  „Koga!
  Úgy igaz. Ott már akkor indulnak takarítani, amikor elkezd esni a hó..... Győrben és környékén is jártam ma, a város is és a kivezető utak is katasztrofálisak. Találkoztam 3 hótolóval, mindegyiknek fent volt a lapátja.... a fehérvári út alig takarítva, onnan "lefelé" el lehet felejteni, Töltéstava után Ság felé busz az árokban már órák óta...hihetetlen”
 • 4. Lupo 2010. december 03. 13:10
  „Én most értem vissza az érintett útszakaszról /Radnóti szobor és környéke/. A képek már messze nem a jelenlegi helyzetet tükrözik. Abszolút kényelmesen lehetett haladni. Az út is alapvetően csak vizes, de azért figyeljen mindenki.”
 • 3. Tappara 2010. december 03. 13:01
  „11:30-kor az autót már bevontatták a bekötőútra.

  Aki meg nincs tisztával azzal ami valójában van ne hőbörögjön...”
 • 2. zopika02 2010. december 03. 12:19
  „Idióták. Nem elég hogy alig lehet közlekedni, még akkor értelmetlen helyszínelésekkel is feltartják a forgalmat. Hátulról érkező a hibás és az úttestet minél előbb szabaddá tenni. Tanulni kell ezt még. Ilyen kis koccanásoknál, Nyomrögzítés, féktávmérés a jégen. Csúcs!!!!!!!! Személyes adatok felvételeket meg meglehetne csinálni, akár a 10 méterre lévő kiágazásnál is a forgalmat nem akadályoztatva.”
 • 1. Koga 2010. december 03. 12:00
  „Nahát szóval ez az a képeken is lehet látni! Borzalmas erőkkel takarítják az utakat!Ez Magyarország!
  Menjen valaki át a határon Ausztriába Ott is van hó de az utak tiszták!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hó alatt Győr: Nézze meg fotógalériánkat!

Reggel óta havazik a megyében, így vastag hótakaró fedi Győrt is. Fotósunk bejárta a várost. Nézze… Tovább olvasom