Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Kantharosz: milliók a gyerekeknek

A Kantharosz karitatív összefogás céljához, a gyerekek segítéséhez hozzájáruló adakozók tegnap a Richter Teremben vehettek részt borárveréssel összekötött koncerten. Felajánlásaik révén több millió forint gyűlt össze.
Harmadszor bizonyította hét győri, környékbeli civil szervezet, hogy nagy támogatás nagy összefogással gyűjthető össze. Közösen szervezték meg a Kantharosz-gálát. Ugyan még nem teljes az összesítés, de csak a nyolc bortétel elárverezése révén több mint kétmillió forintot fordíthatnak jótékony célra.

A harmadik Kantharosz-gálán tüzes ritmusú és elegáns dallamok, királyi zenék hangzottak fel, a hangulatot az épp bemutatott borhoz igazítva. Neves borászok szóltak kedvenceikről, a különleges, forgalomban nem kapható nedűkről, amelyek aztán kalapács alá kerültek. Ám a bevételt nemcsak a licitálás gyarapította. Az estre jegyet vásárolók is hozzájárultak az összefogás céljához és többen ezenfelül is pénzt adományoztak azért, hogy a szervezők azt gyerekek segítésére fordíthassák.

Zenés köszönet a jótékonyságért: A győri filharmonikusok koncertet adva járultak hozzá a nemes célhoz. Fotó: B. A.
Zenés köszönet a jótékonyságért: A győri filharmonikusok koncertet adva járultak hozzá a nemes célhoz. Fotó: B. A.

Idén a Győri Szülészetért Alapítványt, a Bóbita gyermekotthont, a református gyülekezet ifjúsági termének és a Grácia táncstúdiónak a fejlesztését támogatják az összegyűlt összegből, több millió forintból a civilek: az Első Győri Lions Club, az Arrabona Győr Lions Club, az Első Győri Kiwanis Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győrújbarát, a Rotary Club Győr Rába és az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának Győri Legátusa. Összefogásuk több száz embert ösztönzött adakozásra, akik tegnap este csaknem megtöltötték a Richter Termet a közvetlen hangvételű rendezvényen, amelynek sikere többek közt a szervezés java részét vállaló Pió Mártának, Tagai Istvánnak és Riegler Antalnak köszönhető.

A Kantharosz-gála főtámogatói közé tartozott a Büchl Hungaria Kft. és a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. mellett lapunk, a Kisalföld.

Olvasóink írták

  • 1. Tabornok 2012. március 04. 22:02
    „Minden elismerésem azoké, akik a nehéz gazdasági helyzet mellet is törődnek a rászorulókkal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dália-palota: egyre hangosabb a csend

Pontosan két éve írtuk meg, hogy a Városrét-projekt végleg bedőlt, a Rába felmondta a beruházó… Tovább olvasom