Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Kantharosz Gála harmadszor Győrben

Muzsika, bor és lélek – ez a három szó kitűnően jellemzi Kantharosz Gálát, amit idén már harmadszor rendeznek meg jótékony szervezetek a régió egyik legnagyobb karitatív célú összefogása jegyében. Ezúttal március 1-én 18 órakor kezdődik a gála a Richter-teremben.

Kedden sajtótájékoztatóját tartottak a gáláról a Hotel Kálváriában, amelyen a szervezőbizottság képviseletében Anlonczyné dr. Mihályka Lívia, az Első Győri Lions Club soros elnöke, Fodor László, a Győri Filharmonikus Zenekar kommunikációs vezetője és Pió Márta, a rendezvény gesztora számolt be az idei újdonságokról.

A Kantharosz a térség egyik legnagyobb jótékonysági eseményévé nőtte ki magát. Tavaly 4,7 millió forint tiszta bevétel keletkezett, amelyet gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó rászoruló intézmények kaptak. Ablonczyné dr. Mihályka Lívia éppen azt emelte ki, hogy ez a program közvetlenül konkrét célokra, beruházásokra ad pénzt, olyan szervezetek összefogásával, amelyek nem tartanak fenn irodaházakat és nincs költségük.

A tagok a saját pénzüket áldozzák jótékony célra. Az idén a Győri Szülészetért Alapítvány eszközbeszerzését szeretnék támogatni és a Bóbita különleges gyermekotthon udvarának, környezetének megszépítését szeretnék segíteni a szervezők. A Bóbitában szerencsétlen családi hátterű, szenvedélybetegséggel vagy más gonddal küzdő szülők 0-3 éves korú gyermekei találnak otthonra. Emellett a Kantharosz idei adományaiból, a gála jóvoltából a szervezők a református gyülekezet ifjúsági termének kialakításához és a tehetséges táncosokat nevelő Grácia stúdió próbatermének fejleszthetéséhez szeretnének hozzájárulni.

A belépőjegyeket a Richter-teremben árulják február közepétől. A 7500 forintos jegyért fogadóital, látványos koncert és borárverés élményével gazdagodhatnak a jólelkű vendégek, utóbbin Bock József, Dúzsi Tamás, a Babarczi család, a Royal Tokaj, a Tűzkőbirtok és Szőke Mátyás kereskedelmi forgalomban nem kapható különleges kincsei találnak gazdára.

Takács Zoltán győri borkereskedő 100 éves tojaki aszút ajánlott fel, a Pannonhalmi Pálinkárium pedig egy olyan gyümölcspárlat-válogatást, amelyben a környék erdeiből, gyümölcsöseiből 150 kilónyi gyümölcs költözött üvegekbe. Ezeket Winkler Nóra és Fábián György műsorvezetők segítségével árverezik el. A vendégek ezután a borászatok standjain kóstolhatják meg az ország jeles borvidékeinek kínálatát, majd ajándékcsomagot is kapnak, amelybe a filharmonikusok utalványán kívül bor és ajándék kerül.

A gálát a résztvevőkön és a borászokon kívül számos vállalkozás és intézmény segíti. Fővédnöke Borkai Zsolt Győr polgármestere, fő támogatói: a Büchl Hungária, a Kisalföld napilap és a Győr-Szol Zrt. Külön köszönet illeti a Győri Filharmonikus Zenekart, amelynek képviselője a tájékoztatón elmondta, szívesen vesznek részt jótékony akciókon.

Bizonyították ezt akkor, amikor Ennio Morricone dedikált plakátját árverezték el jótékony célra, vagy amikor Kobajashi Ken Icsiroval együtt koncertjük bevételét a japán katasztrófa áldozatainak küldték el. Ezúttal a Kantharosz gálán játszanak ingyen, Berkes Kálmán karmester vezényletével, akinek humora szintén jelentős érték a színpadon.

A gáláról a Facebook Kantharosz Győr oldalán, a www.kantharoszgala.hu oldalon bővebben is olvashatnak az érdeklődők. A jótékony győri összefogás híre már messzire eljutott, a gálán tavaly felvidéki borokat is kínáltak, idén pedig várhatóan osztrák licitálók is lesznek.

A közös célért hét jótékony szervezet fogott össze, az Első Győri Lions Club, az Arrabona Győr Lions Club, az Első Győri Kiwanis Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győrújbarát, a Rotary Club Győr Rába és az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának Győri Legátusa.

A Kantharosz gála helyszínét a Győri Filharmonikus Zenekar biztosítja, felajánlva erre a célra otthonát. A műsorban pedig népszerű dallamokat játszik, amelyek hangulata kacsolódik a borhoz, többek közt közkedvelt műveket Rossinitől, Erkeltől, Strausstól és Bizet-től.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Ottófi Rudolfra emlékezünk

Egy évvel ezelőtt, dr. Ottófi Rudolf alpolgármester halálával hatalmas veszteség érte az… Tovább olvasom