Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Kantharosz Gála Győrben - Kéknyelűk is a kalapács alá kerülnek

Hatodszor rendezik meg a Kantharosz Gálát Győrben, március 26-án. A jótékonysági koncert és borárverés bevételét ezúttal is olyan tevékenységek támogatására fordítják, melyek célja a gyermekek fejlesztése, gondozása, a tehetségek felkarolása.

Kiváló borászatok csatlakoztak idén is a jótékony civil szervezetek kezdeményezéséhez, különlegességeket ajánlottak fel az árverésre. Például az egri Gál Tibor Pincészet.

Az édesapja nyomdokaiba lépő fiatal borász elmondta, hogy a győri Kantharosz Gála már bizonyította, milyen ereje van a széles körű összefogásnak és eddig is kiváló magyarországi borászatok támogatták. A Gál pincészet két borra koncentrál – ebben a hozzáállásban hisz –, az egyik az Egri csillag, ami egy fehér cuvée, a másik az Egri bikavér, ami kékszőlők házasításából születik – ezekből biztos a legjobbak kerülnek Győrben kalapács alá.

Istvándy Gergely borász kéknyelűket hoz a Kantharosz Gálára Badacsonyból. Ez a fajta a különlegessége a borvidéknek, a kilencvenes években mégis csak alig egy hektáron termelték.

A káptalantóti Istvándy Pincészet is közreműködött abban, hogy újra elterjedjen és mára zászlósbora lett az ebből készült ital. Az árverésre szánt összeállításba biztosan tesz a borász a 2001-es első palackozásból, a 2012-ben kéknyelűből készült, palackban érlelt pezsgőből és a 2006-os évjáratból, akkor ugyanis a késői szüreteléssel sikeresen próbálkozott.

– Nekünk is van tennivalónk a jótékonykodás terén, nemes célok érdekében, azzal a kevéssel, amivel tudunk, mi is hozzájárulunk a rászorulók segítéséhez – mondta el Nagy Péter, a töki Nyakas Pincészet kereskedelmi vezetője. Az aukcióra felajánlottak a 2007-es termésükből készült szürkebarátból hat palackkal. Ez a Pinot Gris Selection: az elmúlt tíz év legkiemelkedőbb évjáratát képviseli.

 Licitálni rá március 26-án lehet, de az idei Kantharosz Gálára már kaphatók jegyek a Richter Terem jegypénztárában (Aradi vértanúk útja 16.).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A falvak is adnak munkát

Vannak falvak, ahol lenne igény, de nincs lehetőség ipari terület kialakítására, másutt pedig lenne… Tovább olvasom