Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Kantharosz Civil Összefogás pályázati felhívása

A pályázat előzménye, hogy meghatározó civil szervezetek összefogásából Győrött immár három alkalommal megtelt a város koncertterme, a Richter-terem adakozni vágyó emberekkel.
Kantharosz a gyermekek jövőjéért, a jövő nemzedékéért pályázat.

A pályázat előzménye, hogy meghatározó civil szervezetek – az Európai Borlovagrend Győri Legátusa, az Első Győri Lions Club, az Arrabona Lions Club, a Rotary Club Győr, a Rotary Club Győr Rába, a Rotary Club Győrújbarát és az első Kiwanis klub – összefogásából Győrött immár három alkalommal megtelt a város koncertterme, a Richter-terem adakozni vágyó emberekkel. A hét civil szervezethez csatlakozott a 2012-ben megalakult Patronus Lions Club. Az alapgondolat az volt, hogy ne külön-külön próbáljanak kisebb-nagyobb összegekkel támogatni rászorulókat, hanem az erőket koncentrálva, „egymásba simuló kezekkel" megoldhatatlannak tűnő gondokat orvosoljanak. Tekintettel a bor főszerepére, a rendezvény Dionüszosz isten kétfülű ivóedényéről, a Kantharoszról kapta a nevét. Az első, 2010-ben rendezett gálaest több mint 3 millió, a második 4,7 millió, a 2012-ben megrendezett gála pedig 5 millió 100 ezer forint tiszta bevételt eredményezett.

A szervezőbizottság azt szeretné, hogy a Kantharosz Civil Összefogás által képviselt eszmeiség minél szélesebb körben ismertté váljon, hogy a leendő pályázók tudomást szerezzenek az összefogás révén elérhető támogatás formájáról, és hogy a segítség eljuthasson azokhoz, akik arra a leginkább rászorulnak. Így pályázatot nyújthat be minden olyan közintézmény, alapítvány, civil szervezet és magánszemély, amelynek, akinek a tevékenységébe a gyermekek fejlesztése, felzárkóztatása, ápolása, gondozása-nevelése tartozik. Győri, Győr környéki szervezetek és magánszemélyek pályázatát várják. A nyertes pályázó a megítélt támogatás összegéről 2013. december 31-ig írásban köteles elszámolni a támogató felé, a támogatás felhasználását igazoló pénzügyi dokumentumokkal alátámasztottan, köteles továbbá a megvalósult tevékenységről legalább egy A4-es oldal terjedelmű szakmai beszámoló benyújtására elektronikus formában is.

A pályázatnak a következő dokumentumokat kell tartalmaznia: pályamű maximum két A4-es oldal terjedelemben; nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy a pályázó a támogatás megítélése esetén vállalja a nyilvánosságot (a nyilatkozatot kérik külön íven megfogalmazni); a pályázat megvalósításához szükséges költségeket tételesen felsorolva; amennyiben a pályázatot nem magánszemély nyújtja be, akkor csatolni kell az alapító okiratát vagy a bírósági nyilvántartásba vételéről szóló igazolást másolatban; pályázó adatai (név, cím, e-mail cím, telefonszám). Fontos a pályázat figyelmes összeállítsa, mert ha hiányos, az a pályázat elutasítását vonhatja maga után!

A pályázaton a pályázónként elnyerhető támogatás összege várhatóan 100.000 és 2.000.000 forint között lesz. A pályázat benyújtásának (postára adásának) határideje: 2012. december 31. A pályázatot kizárólag postai úton (legkésőbb 2012. december 31-i postabélyegzővel), magyar nyelven, 1 eredeti és 2 másolati példányban, példányonként összefűzve, zárt csomagolásban, „Kantharosz a gyermekek jövőjéért, a jövő nemzedékéért pályázat" megnevezéssel a következő címre kell benyújtani: Győri Filharmonikus Zenekar 9021 Győr, Aradi Vértanúk útja 16.

A pályázatokat a Kantharosz Civil Összefogás tagjaiból alakult bíráló bizottság bírálja el, melynek döntése ellen jogorvoslatnak nincs helye. Az elbírálás végső határideje: 2013. január 31. A döntésről minden pályázó az általa megadott e-mail címre értesítést kap és közzé teszik ez eredményt a www.kantharoszgala.hu honlapon is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenebölcsi foglalkozások a győri Gyermekek Házában - képgaléria

Hangszerek hangjával, magyar, ölbéli játékokkal, mondókákkal, ismerkednek a babák 6 hónapos kortól 3… Tovább olvasom