Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kantharosz-gála borárveréssel

Nagy támogatás nagy összefogással gyűjthető össze – vallják és bizonyították a győri, győrújbaráti jótékony szervezetek. Borlovagok és a filharmonikusok segítségével harmadszor tartják meg a megyeszékhely legnagyobb karitatív rendezvényét.

A Kantharosz-gála ötlete a győri filharmonikusok egyik turnéján született meg, Pió Márta újságíró javasolta a jótékony fellépést. Tagai István borlovag pedig azt, hogy kössék össze adománygyűjtő borárveréssel. Igent mondtak az összefogásra a lionok, a rotarysok, a Kiwanishoz tartozók. Jelképül Dionüszosz isten kétfülű ivóedényét, a kantharoszt választották és hozzá a muzsikát szimbolizáló lantot.

– Berkes Kálmán vezényel és a zenéről beszél, Winkler Nóra és Fábián György lesz ismét a műsorvezető – mondták el a főszervezők, Tagai István és Riegler Antal, az Európai Borlovagrend győri legátusának vezetői az idei gáláról, ami március 1-jén, csütörtökön 18 órakor kezdődik a Richter Teremben. Ezúttal a főtámogatók közé tartozik a Győr-Szol Zrt., a Büchl Hungária Kft. és lapunk, a Kisalföld. A fővédnök Borkai Zsolt győri polgármester.

Az első Kantharoszon 3, a másodikon 4,7 millió forint gyűlt össze jótékony célra a belépőjegyekből, a borlicitből, más felajánlásokból. Így jutott a Radó-iskolának 2,6 millió forint. Egyik épületük udvarán kicserélték a térburkolatot, mert a régi már balesetveszélyessé vált. A Márton Lakóotthon a kapott 1,3 millió forintból négy napkollektort vett, ami megoldja az intézmény teljes melegvíz-igényét.

Madai Bencének a gála szervezői laptopot ajándékoztak, így a mozgáskoordinációs problémáit lassan leküzdő kisfiú kézmozgását játékosan fejlesztheti és gyorsabban tud írni, így majd felsősként az iskolában nem marad le a jegyzetelésben társaitól. Emellett az összegyűlt adományokból tavaly egy defibrillátort is vásároltak a szervezők, ami a koncert helyszínére, a Richter Terembe került, így a belváros központi helyén jelenthet gyors segítséget újraélesztéshez. (Részletek: www.kan- tharoszgala.hu.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fürdő közelében élmény a parkolás?

Sziget és Újváros egy részéről eltűntek az autók január 1. óta, amióta több utcában és téren fizetni kell a várakozásért. Tovább olvasom