Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Kamion és autó ütközött Kónynál - súlyos sérült

85-ös út - A 85-ös főúton Kóny térségében rönkszállító és Suzuki ütközött. Az autó vezetője súlyosan megsérült. Az út már járható, nem kell Kónyon keresztül kerülni. Kora estére hófúvás várható. Galériák!

15:05: A Komszol takarít, a bakonyi falvakba pedig csak szombaton mennek a szemétért
Győrben összesen 30 gép vett részt kedden a hóeltakarítási és síkosság-mentesítési munkákban. A szolgáltató a havazás miatt több bakonyi település belső úthálózatán a tegnap esedékes hulladékgyűjtést szombaton végzi el, az addig összegyűlt többlethulladék elszállítása díjtalan lesz.

A Győrben hétfőn szinte egésznap lehulló hó estére maradt csak meg, amikor a levegő hőmérséklete nulla fok alá csökkent. A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. szóvivője, Nagy Csaba úgy tájékoztatta lapunkat, hogy a csapadék lefagyásának megelőzésére a cég a teljes kapacitású gépparkjával már hétfőn délután 4 óra után megkezdte a síkosság-mentesítést.

– Munkatársaink a hidak és felüljárók, a tömegközlekedési útvonalak, a járdák, a parki átvezető utak, a kerékpárutak, a buszmegállók és a hidak lépcsőin végezték a munkálatokat. Hétfőn éjféltől a lakóutcákban alvállalkozók gépei végzik a hóekézési munkálatokat, így Győrben  összesen harminc gép vesz részt a hó és síkosság mentesítésben. A tegnap reggel hatórási műszakváltást követően gépeink dolgukat folytatták, a munka azóta is folyamatos – nyilatkozta Nagy Csaba.
A szóvivő kérte a gépkocsivezetőket, hogy a hó és síkosság mentesítés hatékonyságának fenntartása érdekében legyenek előzékenyek a társaság munkában lévő gépeivel.

– A havazás miatt – az élet és vagyonvédelmi szempontokat figyelembe vétve – cégünk a belső úthálózatok biztonságosabb járhatóságának reményében a kedden aktuális hulladékgyűjtést irányítottan szombaton végzi el Veszprémvarsány, Sikátor, Bakonyoszlop, Dudar, Csesznek, Bakonyszentkirály, Románd és Bakonypéterd településeken. Ezeken a településeken a háztartásokban összegyűlő többlethulladékot szervezetünk térítésmentesen szállítja el – tájékoztatott Nagy Csaba.

14.45: Helyreállt

A GYSEV Sopron-Győr vonalán helyreállt a vasúti forgalom, a vonatok menetrend szerint közlekednek.

13.45: Vasút: 10 perc késés

Műszaki hiba miatt a GYSEV Sopron-Győr vonalán mintegy tíz perces ksésére lehet számítani. A szakemberek dolgoznak a hiba megjavításán. A kisalfold.hu úgy tudja, hogy egy jelzőkészülék romlott el, amelynek nincs köze a havazáshoz.

Rönkszállítóval ütközött egy autó Kónynál

Egy súlyos sérültje van annak a balesetnek, amelyik kedden délelőtt fél 11-kor történt a 85-ös számú főúton, Kóny térségében.

Egy rönkszállító teherautó és egy Suzuki személykocsi ütközött, ez utóbbiba beszorult a sofőr, a sérült nőt a csornai tűzoltók vágták ki a roncsból. Mindkét irányban nagy a torlódás. A forgalom egy sávon megindult.

A szemtanúk elmondása szerint a Suzuki Győr felől tartott Csorna irányába, az autó cikázni kezdett, áttért a szembe jövő sávba és ott frontálisan ütközött a faszállítóval.

Délutánra hófúvás várható >>

Korábban

Kamion és személyautó ütközött Kónynál kedd délelőtt a 85-ös főúton. A roncsból a tűzoltók a vágták ki a sérültet. Az autó az árokba fordult. (Cs.K.A.) 

Kamion és Suzuki ütközött Kónynál - Fotó: CsKA

Újabb fotók a kónyi balesetről - Fotó: BA

Elakadtunk a hóban
 
Portálunk egy munkatársa Fertőszéplaknál elakadt a hóban. Sopron belterületén az utak nedvesek, de nem havasak, minden út járható.
 
Soproni hóesés

- Legtöbb hó, körülbelül 7-8 centiméter Fertőszentmiklós térségében esett - Kok Miklós a Magyar Közút Kht. Fertőszentmiklósi Üzemmérnökségének vezetője. - Az üzemmérnökség öt sószóró-hótoló autóval folyamatosan tisztítja az utakat, először a fő-, majd a mellékutakat. Ha nem következik be a jelenleginél erősebb havazás, hófúvás, akkor előre láthatólag a délutáni órákra a mellékutakkal is végeznek a munkatársak.

Kok Miklós hozzátette, kérik az autózókat, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően vezessék a járműveket és legyenek türelemmel azokon az utakon, ahol esetleg még nem került sor a burkolat megtisztítására.
Hóhelyzet Győrben - Fotó: Krizsán Csaba

Késnek a vonatok

Késésekre lehet számítani a Győr-Budapest vasútvonalon, ugyanis Tatabánya térségében leszakadt a felsővezeték. A MÁV szakemberei már elkezdték a helyreállítást.

A GYSEV tájékoztatása szerint a Sopron-Győr, illetve a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonalon zavartalanul közlekednek a vonatok.

Hegyeshalom és Budapest között fél órás a késés.

85, 86-os út

Kapuvár és Győr között a 85-ös főúton lassan lehet közlekedni, az út havas, néhol jégbordás. Reggel 7 és 8 óra között ezen a szakaszon egyetlen hótolóval sem találkoztunk.

A Rábaköz útjai a nagy havazás ellenére járhatók. Böröcz Péter, a Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője arról tájékoztatott, hogy eddig baleset sem történt.

Havazik Csornán is

Csorna belterületén sincs fennakadás. A főutak ugyan havasak, latyakosak, de a forgalom zavartalan. A mellékutcákon hasonló a helyzett, valamivel több hóval. Idén már azokat is a Közútkezelő tartja rendben, körutunkon találkoztunk gépeikkel.

Egyedüli panaszra talán a belvárosi parkolók adnak okot Csornán. Azokat eddig nem sikerült megtisztítani.

Keresztbefordult kamion az M1-esen

M1 - Az M1-esen Hegyeshalom felé a börcsi leágazónál keresztbe fordult egy kamion. A baleset miatt nagy a torlódás, nehéz közlekedni. Aki teheti más útvonalat válasszon.


Kamion fordult keresztbe az M1-es autópálya 134 kilométerszelvényében a börcsi pihenőnél kedd reggel, Hegyeshalom felé egy sávon közlekedhetnek a járművek.

Ön milyen útvonalat választott munkába menet?
Válaszát küldje el a tudosito@kisalfold.hu e-mail címre!

A jármű nem torlaszolta el teljesen az utat, a pálya egy sávon lassan járható, felülete jégbordás.

Valamennyi autóbusz elindult a megyében, hóakadály nincs, a síkosság miatt azonban 10-15 percet, olykor még többet is késnek a járatok.

A hótakaró átlagosan 15 centiméteres, a Bakonyban azonban a 20 centimétert is meghaladja. A hegyvidéki területeken a burkolatok csúszósak, több helyen autók csúsztak meg, de komolyabb baleset a reggeli órákig nem történt.

Kapuvár, Fő tér - Fotó: Nagy
Kapuvár, Fő tér - Fotó: Nagy


Ajka és Veszprém térségében valamint egész Győr-Moson-Sopron megyében harmadfokú készültséget rendelt el a közútkezelő.

Huszonnégy órás ügyeletben, megerősített szolgálattal dolgoznak a hó eltakarításán. Az éjszaka Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében mintegy 10 centiméter friss hó hullott. Sok helyen még mindig havazik.

Elzárt település vagy útszakasz nincs egyik megyében sem. Az utak havasak, hókásásak. A látási viszonyok helyenként korlátozottak. A buszközlekedésben nincs fennakadás Győr-Moson-Sopron megyében. A Kisalföld Volán tájékoztatása szerint a helyi és helyközi járatok is közlekednek, a havazás miatt azonban 5-10 perces késésekre kell számítani.

Tudósítonk felvételei
Tudósítonk felvételeiElőrejelzés


A Kárpát-medence időjárását kedden egy sekély ciklon alakítja, melynek hatására sokfelé várható havazás, délutántól pedig hófúvás lassíthatja a közlekedést!

Kiterjedt havazás kezdődött hétfő délelőtt az ország északi felén, ma reggelre a havazás átterjedt az ország délebbi megyéire is, csak a dél-dunántúli tájakon nem havazik egyelőre. Az eddig lehullott friss hó vastagságsága az Alföldön 2-8, a főváros térségében és északon 4-13 cm. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs fokozatú riasztást rendelt el az ország nagy területére. Az OMSZ akkor rendeli el a riasztást, ha egy-egy térségben 24 óra leforgása alatt több helyen nagy mennyiségű, 10 cm-t meghaladó friss hóra lehet számítani, vagy ha helyenként 24 óra alatt 5cm-t meghaladó friss hó várható. A közúti és a vasúti közlekedésben jelentős fennakadások is előfordulhatnak. A riasztás esetén kísérjük figyelemmel a legfrissebb közúti és meteorológiai információkat!

Kedden napközben borult idő várható, és szinte országszerte számíthatunk havazásra. A délnyugati területeken néhol vegyes halmazállapotú csapadék fordulhat elő. Főleg az ország középső és keleti tájain jelentős mennyiségű (10 cm körüli) friss hó hullhat. A délutáni óráktól megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik az északnyugati szél, ezért többfelé alakulhat ki hófúvás, néhol félméteres hóbuckák képződhetnek! A hőmérséklet reggel fagypont alatt, délután 0 fok körül alakul (délnyugaton lesz enyhébb az idő). A köpönyeg.hu veszélytérképén folyamatos tájékoztatást adunk a várható veszélyes elemekről (pl. hófúvás, várható friss hó mennyisége, viharos szél). A közlekedés időjárási feltételei rosszak lesznek, sokfelé havas, latyakos, síkos útszakaszokra, délutántól erős oldalszélre, hóátfúvásokra készülhetünk! A rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel kérjük, hogy délutántól (főleg északon), csak az induljon útnak, akinek feltétlenül szükséges!

A következő jó tanácsokkal próbálunk a közúton közlekedők segítségére lenni: Havas, jeges úton használjunk hóláncot! Mindig számítsunk arra, hogy esetleg elakadunk az úton, ezért legyen a kocsiban néhány meleg takaró, hólapát, mobiltelefon, folyadék és törekedjünk arra, hogy mindig tele tankkal induljunk útnak!  Ha elakadtunk, járassuk a motort, kapcsoljuk be a világítást. De néha szálljunk ki és ellenőrizzük a kipufogó környékét! (A magas hó miatt a kipufogógáz visszaáramlik a kocsi alá, súlyos mérgezést okozhat az utastérben). Ne előzzük meg a hóekét, mert elakadhatunk! Folyamatosan tisztítsuk a lámpaburákat! Ha behavazódott az autó, takarítsuk le teljes egészében az ablakokat és a tükröket! Ha ködbe kerülünk: ne előzzünk! Várjuk ki a belátható útszakaszt. Kapcsoljuk be időben a ködlámpákat, de ha megjavulnak a látási viszonyok, azonnal kapcsoljuk ki őket. Egy 50 km/óra sebességgel haladó gépjármű optimális féktávolsága száraz úton kb. 8 méter. Vizes úton ez a féktávolság már 16 méterre nő, havas úton 32 méter, jeges, csúszós úton ez az érték már nyolcszoros: 64 méter lehet.

Szerdán eleinte marad a borongós idő, és még előfordulhat kisebb havazás, hózápor, majd fokozatosan csökken a felhőzet és kisüt a nap. A viharos északi, északnyugati szél újabb hófúvásokat okozhat! Reggel -3 és -11, délután csak -1 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön, pénteken és szombaton a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből elszórtan (pénteken keleten többfelé) várható havazás, hózápor. Főleg csütörtökön még erős, olykor viharos lesz az északi szél, majd mérséklődik a légmozgás. Erősödik az éjszakai lehűlés, főleg a vastag hóval borított tájakon -15, -18 fokos hideg sem kizárt, és délutánra is csak -2 köré melegszik a levegő. A tavasz még messze vav.
Forrás: koponyeg.hu

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. Judytka 2009. február 18. 20:55
  „dr.73 nak
  Jól sejted!!Ráadásul én is minden nap "felkúszom" a hegyre...mert itt lakom! :)”
 • 46. 13.István 2009. február 17. 20:11
  „Téli útviszonyok miatt az az AGYAKAT ismét ahelyúkre kellene tenni !
  Meg kellene gondolni élni akarok vagy meghalni 1-2 perc előnyért.
  Hozzáteszem nem ismerem a szitut.”
 • 45. dr73 2009. február 17. 19:22
  „Judytka!

  Köszönöm :)

  Azt már tudom , vagy sejtem ...."falubéliek" vagyunk.”
 • 44. Judytka 2009. február 17. 18:49
  „Zotya ezeket a körültekintő,felkészült mazsolák a kedvenceim.. :)”
 • 43. Judytka 2009. február 17. 18:47
  „Ja,és nem csak betegek vesznek hegyen telket..A mi családunk hálistennek testileg,lelkileg is ép!!Sőt agyilag is.”
 • 42. zotya975 2009. február 17. 18:46
  „Ikoza ! Igy azért más a leányzó fekvése. Ma láttam egy olyan szitut, szétröhögtem az agyamat. Középkoru nő ment Suzukival, a kocsi félig letakarítva, csak az ablakoknál máshol sehol. Odért a kereszteződésbe, padlófék, ki tudja miért, aztán a tetejéről zutty 10 centi vastag hó rá a szélvédőre. Erre elkezdet bőszen ablaktölőzni, persze nem vitte le neki. Kipattant, és elkezdte marékkal leszórni a kocsiról a havat.:-)”
 • 41. Judytka 2009. február 17. 18:43
  „dr.73 nak igaza van.
  Most lehet jönni azzal,hogy mindenhol járhatatlanul rossz állapotban vannak az utak,csak aki itt lakik,ez ezzel a problémával szembesül.A falu nem költ rá,mert a közútkezelőé.Nekik nincs rá keret..egymásra várnak,mutogatnak,és nem az a megoldás,hogy akinek telekre,meg házra telik,az vegyen terepjárót!
  Ezentúl nem is takarítják az utakat.(mondjuk sehol!!!)Amit nagy kelletlenül kifoltoznak(mert ez egy dinamikusan fejlődő település),azt két nap alatt kimossa az eső,és egyre nagyobb kátyú van!”
 • 40. tati 2009. február 17. 18:31
  „üdv!
  kedves ÉAA! (már a nick neved is utal a sivár lelki világodra...)
  az a bunkó,aki a saját ostoba kis feje szüleményeként leírja:
  "a hegyen csak a betegek vesznek telket"
  Meg persze az olyan,mint Te,aki pártfogolja őket,és nem érti a viccet sem....
  sajnálatra méltó szerencsétlen banda... :-)”
 • 39. andras89 2009. február 17. 17:54
  „Az aktuális időjárásról tájékozódhatnak itt, hogy hol esik a hó: http://www.amsz.hu
  Aki szeretne az nyugodtan regisztrálhat az oldalra és a beészlelheti a pillanatnyi időjárást (égkép, hőmérséklet, stb.)
  http://www.amsz.hu”
 • 38. éaa 2009. február 17. 17:51
  „37. tati 2009.02.17. 16:13 a hegyen bunkók is laknak”
 • 37. tati 2009. február 17. 16:13
  „üdv!
  én is hegyen lakom....
  méghogy itt csak a hülyék laknak?
  vegyétek tudomásul ti balgák,ha én egyet pukizok,ti azt lenn letüdőzhetitek.... :-)”
 • 36. dr73 2009. február 17. 16:03
  „Mennyi beteg ember itt a hegyen :)

  Nem cserépnyi....1500nm2.

  a reklamációm jogos,
  amit írtatok,az meg puszta butaság és cinizmus.”
 • 35. Agent 2009. február 17. 15:30
  „Börcsön este és reggel is taakrították a havat még a legszélső utcánkban is, aztán 7 és 8 között Győr-Pápa távon nulla hótoló/sószóró.”
 • 34. lárifári 2009. február 17. 15:28
  „Hegybe csak a betegek vesznek telket!”
 • 33. aha. 2009. február 17. 15:27
  „A másik! Aki 20 millát kiad egy virágcserépnyi földért az min. 50 milliós házat épül! Az mellett már terepjáróra is kerül!”
 • 32. aha. 2009. február 17. 15:25
  „MTT 2009.02.17. 15:13 !

  Egyetértek! Sőt! Akikre célzol, nem is igen járnak onnan be Győrbe ha nem muszáj.Úgyhogy jobb is ha nem reklamálnak! Vagy csináljanak maguknak fűtött utat!”
 • 31. Ikoza 2009. február 17. 15:17
  „zotya975!

  Azt azért kifelejtettem a sietségem vázolása mellől, hogy Sopronban történt a Győri úton, ahol szemmelláthatóan nincs az úttesten hó, sőt Sopronban minden útvonalon már elég régen elolvadt a hó. Tehát a sietségemben csak a bambák akadályoztak meg. Előbb elindulni meg nehéz, ha megkérnek, hogy vigyek ki valakit...”
 • 30. MTT 2009. február 17. 15:13
  „Akinek van 15 millája egy telekre, meg ráépülni megint 15-20, az vehetne egy terepjárót is hozzá, nem?”
 • 29. dr73 2009. február 17. 15:04
  „Reklamálok!
  Igenis van hozzá jogom , és nem azért mert balfék lennék.
  Még mindig itt tartok :
  Győrújbarát-hegy Hunyadi utca !
  Nincs aszfalt az utcánkban,az ezzel járó kellemetlenségeket felsorolnám
  -esőben tengelyig süllyedünk a sárban,
  - nyáron porzik az utca
  -ha esik a hó nem takarítják
  ( jelen pillanatban 25cm-es a hóréteg és csak egy irányból lehet megközelíteni az utcát,mivel a lankás oldalon szintén ekkora a hó,ebből lehet következtetni : lehetetlen feljárni az utcába!Ha csak nincs egy erre a célra vásárolt négykerekesünk )
  Ja,és egy apró megjegyzés:
  Győr legdinamikusabban fejlődő települése,
  a telek 15millió.”
 • 28. zotya975 2009. február 17. 14:49
  „Na itt kezdódnek a gondok.:"Engem az idegesít, hogy sietek valahová" mert ugye hóban nemigazán kéne sietni sehovase, el kell indulni időben. Meg ugye más hülyesége miatt sincs értelme idegeskedni, mert azzal csak magaddal szúrsz ki.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móra-bál

Győr - A Móra Ferenc Általános és Középiskola és a „Móra Alapítvány a Tanulókért" február… Tovább olvasom