Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kamion az árokban - leszorították az útról

82-es főút - Leszorított az útról egy piros Scania kamiont, majd megállás nélkül továbbhajtott egy román rendszámú kamion csütörtök délután. A rendőrség még az autópálya-felhajtónál elkapta.


A Scania lecsúszott a puha talajon és a jobb oldalára dőlt. Ketten utaztak benne, egyikük sem sérült.

A rakomány 13,5 t vas volt, a kamiont pénteken délelőtt mentették ki az árokból, ezért 10 órakor a rendőrség lezárta a 82-es főút egy kb. 2 km-es szakaszát, melynek következtében a veszprémvarsányi étteremnél a forgalmat a faluba terelték, és a falu végén lévő régi vásártérnél jutottak vissza a közlekedők a főútra.

Fotó: Pethőné Gócza Veronika, a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület elnöke
Fotó: Pethőné Gócza Veronika, a helyi önkéntes tűzoltó-egyesület elnöke.

Az utat 17:30 - kor nyitották meg a forgalom előtt.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. nature 2010. március 06. 23:03
  „"De miért volt a 82-es fő út lezárva de:10-től, du: 17-ig? mert egy el .... építőipari .... b*nda mentegette órabérbe."

  Nem volt lezárva a 82-es főút, hanem csak egy kis szakasza.:)

  "És még a kamion pótkocsit is szétt szakították."

  Akarod mondani szétszakította az a 15 tonna vas, mikor a jármú felborult.

  "90 percig az árok szélére oldalára kirakott pótkocsit nézegették, hogy kell vissza billenteni mert fogalmuk sem volt róla. "

  Ha csak egy kicsit is megerőltetnéd az agyad,akkor rájönnél,hogy nem 2 perc volt mire a daruskocsi kiért a helyszínre és azt meg kellett várni. Nem két percbe tellett mire kirakodtak 15 tonnányi vasat, mert rakománnyal együtt nem lehetett volna kiemelni.

  "A rengeteg nagy teher meg a falú központján ment végig úgy, hogy az ablakok remegtek egész nap. Jól meg szervezte a rendőrség gratula nekik."

  Ó Istenem biztos szörnyű lehetett kibírni azt a 8 órát,míg arra ment a forgalom. Nagyon sok olyan hely van az országban,ahol még ennél sokkal nagyobb forgalmat és zajt is el kell viselniük az embereknek te meg pár óra miatt aggódsz.Sajnos még nem tartunk ott technikailag,hogy az autók a levegőben közlekedjenek és azért az erdőbe vagy a szántóföldre mégsem terelhette a rendőrség a forgalmat. De te gondolom kijelöltél volna nekik egy kerülőutat Budapest fele.:D

  "Nincs a tarsolyukban egy-két név aki ezzel foglalkozik? kamionmentéssel aki kivette volna 2 max 3 óra alatt?.Ilyenkor a biztosító kit vesz elő, hogy a hozzá nem értés végett össze szét -tőrt-szakadt pótkocsit azt kinek a biztosítására fizetik ki?. Mert mikor beleborult akkor nem szakadt szétt."

  Ha mondasz nekem egy olyan kamionmentőt,aki 2 óra alatt kiszed egy ilyen járművet az út mellől úgy, hogy az az oldalára van dőlve 15 tonna vassal + a jármű súlya akkor én meghajlok előtted. Meg sem fordult a fejedben, hogy talán azért szakították szét,hogy a rakományt daruval kitudják szedni. Mert valljuk be ölben kihordani mégsem lehetett. Az meg hogy kinek a kárára fizetik ki legyen az ő gondjuk te emiatt ne idegeskedj, megoldják! :)”
 • 24. Csajsziland 2010. március 02. 09:13
  „LudasMatyi3szor!
  Te hány kamionban ültél már, nem utasként? Hány mentésnél voltál ott?
  Inkább a Magyar Helyesírás Szabályai-t lapozgasd, minumum 3-szor!”
 • 23. fortuna54 2010. február 28. 20:48
  „Na ludasmatyi,te aztán illemtanbol jól vizsgáztál.Talán te elvégezted volna 3óra alatt?”
 • 22. Rászti 2010. február 28. 17:28
  „Kedves Ludasmatyi! Nem kivánlak trágár szavakkal minősiteni, úgyhogy ezt inkább nem teszem meg. Csak, hogy tisztán lássad a dolgokat a mentéssel kapcsolatban. Illetve egy dologgal kapcsolatban talán mégis. Édesanyád az el b*szott építőipari cs*rhe b*nda.
  Másodsorban, azért tartott a mentés ilyen huzamos ideig, mert a rakomány 15 tonna vas volt, amely 3 méter magasan van felrakva az autóra. Ezt nyilván nem két percig tartott ledaruzni, illetve felrakni egy másik autóra. Harmadsorban. Miaz hogy nem sérült a felépitmény ? 15 tonna rakománnyal ? Az alváz is eltekeredett. Látszik, hogy ismét egy hozzáértő ember szólt hozzá a témához.”
 • 21. csompi1 2010. február 28. 12:16
  „Visszatérve az eredeti témához:
  Azt kéne elérni, hogy a rendőrség ne egy kalap alatt kezelje a román-török-ukrán stb.bozótlakó nációkat a baleseti STATISZTIKÁIBAN a magyarokkal, mivel a balhék 80%-át ezek a sofőrök okzzák.Viszont a keményítéseknél mindig a statisztikákra hivatkoznak.
  Ha nem kapják el a helyszínen, nem büntethető!!!! Az osztrák még a kamionját is elkobozná! Európa rajtunk röhög.
  Biztos láttatok már a pályán a belső sávban 80-nal vánszorgó Audit-Mercit, OLASZ renszámmal, akik a következő órában elalszanak az egyenes szakaszonl. Ezek is mind az említett régiókból származó EU-állampolgárok, akik nem bünterthetők a magyar hatóság által, viszont nem kevés gondot okoznak.”
 • 20. Sophia 2010. február 28. 08:39
  „Sajnos iszonyatos agresszió figyelhető meg az utakon(is)!”
 • 19. zotya975 2010. február 27. 18:10
  „Kornocói út.....nem gyenge az útpadka. Egy eső útán lehúzodik a kamion, nem tudom megbírja-e a felázott talaj.”
 • 18. Mankapunka 2010. február 27. 13:59
  „pár év,és más lesz az útfelújítás szabálya.
  Meg lehet nézni az utakat,hány fajta foltozás létezett 10 év alatt. Ez a szép,nem a szivárvány.

  nature

  Ugyanez van a koroncói úton is az S kanyarban,tiszta kavics,múrva morzsalék a kanyar.Olyan éles a kanyar,hogy egy nyerges még 20-szal se tudná úgy bevenni,hogy ne hordja a fel a mocskot.”
 • 17. nature 2010. február 27. 12:57
  „Útpadka az nincs.Helyette murva van amire ha valaki rámegy egy ilyen kamionnal 30 cm mély nyomot váj bele.Azután pedig próbáljuk meg visszaterelni az útra a járművet.Az útpadkát lespórolták,de még a szalagkorlátot is.:(”
 • 16. reggi 2010. február 27. 12:32
  „KI A CSÜRHE ÉS MIÉRT MÁS NEMZETISÉGŰ, MIKOR VAN NÁLUNK IS NAGY ARC! Tegnap este budaörsi MOL benzinkút 19 óra körül A6 VAGY 8 "P" rendszámmal "nagyarc" tankol. Ürge bemegy a shop-ba nekiáll büfézni. Benzinkutas utána megy s szól neki hogy fizetni kéne és beállni a parkolóba. Ürge beindul, dulakodik s kikéri magának, hogy Ő akar fizetni s nem lelépni, különben is kikéri magának a gyanusítást. Szó szót követett, "nagyarcú" söför odamegy az audi-hoz ajtóból kikapja a flintát és azt a benzinkutas arcába nyomja üvöltve...a tobbit találják ki uraim-hölgyeim..”
 • 15. akinemfél 2010. február 27. 08:41
  „Es azt senki nem veszi észre,hogy elfelejtették megépíteni a kotelezo méretu és minoségu útpadkát ? A képrol is jol látszik ! Ez a 82-es FOUT ? Ez egy FOUT ? Ki a felelos az útpadka meg nem építése miatt ? Nem keresi a rendorség ? Nem tunt fel a rendoroknek,hogy valami hiányzik ebbol az útbol,pedig a burkolata vadonatúj ?”
 • 14. zotya975 2010. február 27. 07:12
  „Ez az LudasMatyi3szor, mond meg a frankót! Miért is nem mentél oda megmondani hogyan kell csinálni? Csípem az ilyet, a gép mellett ülve tök okosnak érzi magát pár ember....”
 • 13. LudasMatyi3szor 2010. február 27. 00:51
  „De miért volt a 82-es fő út lezárva de:10-től, du: 17-ig? mert egy el b*szott építőipari cs*rhe b*nda mentegette órabérbe. És még a kamion pótkocsit is szétt szakították. 90 percig az árok szélére oldalára kirakott pótkocsit nézegették, hogy kell vissza billenteni mert fogalmuk sem volt róla. A rengeteg nagy teher meg a falú központján ment végig úgy, hogy az ablakok remegtek egész nap. Jól meg szervezte a rendőrség gratula nekik. Nincs a tarsolyukban egy-két név aki ezzel foglalkozik? kamionmentéssel aki kivette volna 2 max 3 óra alatt?.Ilyenkor a biztosító kit vesz elő, hogy a hozzá nem értés végett össze szét -tőrt-szakadt pótkocsit azt kinek a biztosítására fizetik ki?. Mert mikor beleborult akkor nem szakadt szétt.”
 • 12. nature 2010. február 26. 23:32
  „Ilyenkor mi szokott történni a kamionossal? Elküldik vagy kap másik gépet?”
 • 11. trumpetrich 2010. február 26. 23:14
  „Igazad van tornados, a bocskoros román nem változik...........................”
 • 10. zsukov 2010. február 26. 23:11
  „.... ezeket vontra kéne tenni azt leszedni de nem nálunk!!!!!!!!”
 • 9. kismisu666 2010. február 26. 22:29
  „:Dnekem mondod...apu is az én is....a 4es főuton tavaly rámhúzta a román a pótkocsit...letört a tükröm +kiesett a bal oldali ablak..a szerencse hogy kollégám ment előttem igy kettönk közül nem tudott "meglépni"csak az uton a kamionban volt nagy arc...a parkolóban kitöltötte kárrendezőt és még a kávénkat is fizette...nem vagyok beszari de komolyan megijedtem akkor...”
 • 8. nature 2010. február 26. 22:19
  „Csak azt nem értem hogy lehet ekkora paraszt a román, hogy leszorít egy másik kamiont és akkor meg sem áll hanem mintha mi sem történt volna továbbhajt.Nem hiszem el hogy a lelkiismerete nem szólalt meg,hogy úristen vajon mi lehet azokkal az emberekkel,akik a kamionban ültek.Az ilyet nagyon meg kellene büntetni.Mindenre gondoltam csak arra nem,hogy leszoríthatták,pont azt zártam ki,elnézést...”
 • 7. nature 2010. február 26. 22:10
  „Jó de mikor azt írtam még nem olvastam ezt a cikket.Azért a kamionosokat sem kel félteni...”
 • 6. kismisu666 2010. február 26. 21:52
  „hmm..látod nature erről beszéltem...”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikrotérségi központot tervez Pér

Mikrotérségi központ létesítését tervezi Pér. Tovább olvasom