Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Kamerákkal a graffitik ellen

A vasútállomás aluljáróiban az utóbbi időben megszaporodtak az önjelölt művészek graffitimunkái, ezért a vasúttársaság jövőre kamerákat szereltetne fel az aluljárókban. Állítják: így a biztonságérzet javítása mellett a falakat is megóvnák.

A győri vasútállomáson két aluljáró áll az utasok rendelkezésére, mindkettő teljes felújítást kapott közel négy évvel ezelőtt. Ez magába foglalta a szigetelésjavításokat, reklámtáblák eltávolítását, falazat- és burkolatjavításokat, festéseket, a lépcsőfelületek érdesítését, a kapaszkodók és korlátok javítását, a világítás felújítását. Az önjelölt művészekkel azonban nehéz mit kezdeni, az aluljárók falait egyre több színes graffiti díszíti megint.

– A graffitizés már évek óta gondot okoz a vasúttársaságnak, és természetesen az utasok számára is. Az aluljáróban nincs folyamatos ellenőrzés, ennek érdekében a MÁV Zrt. jövőre kamerák beszerelését tervezi az aluljáróba, amely egyben a biztonságérzetet is növelheti – fogalmazott Pécsek Imre, a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának kommunikációs szakértője.

A vasúttársaság szerint az aluljárók napi takarítási munkái folyamatosak, a szükség szerinti javításokat pedig szem előtt tartja a vasúttársaság. A városhoz közvetlenül csatlakozó, keskenyebb aluljáró mintegy húsz évvel ezelőtti „megtoldásakor" megállapodás született annak közös gondozásáról és kezeléséről a vasúttársaság és Győr önkormányzata között, ezt az aluljárót a két fél közösen kezeli.

Az önjelölt művészekkel nehéz mit kezdeni, az aluljárók falait egyre több színes graffiti díszíti megint.

– Az utascsarnokba vezető aluljáró akadálymentesítése már az előkészítés fázisában van. Ezen aluljáróhoz mozgássérültlifteket szereltet be a társaság. A munka kivitelezéséhez szükséges közbeszerzési eljárás folyamatban van, a kivitelezés megkezdése pár hónapon belül várható – tette hozzá Pécsek Imre.

A vasúttársaság arról értesítette lapunkat, hogy az akadálymentesítési munkák során a graffitizéssel és rongálással okozott károkat is felszámolják majd.

Olvasóink írták

  • 1. Pepe9111 2011. október 04. 09:17
    „Inkább a vizeletszagot szüntessék meg!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rózsaszín óriástyúk sétál Győr belvárosában kedden

A Haszonállatok világnapja alkalmából Okostojás, az embernagyságú rózsaszín tojótyúk végigkorzózik… Tovább olvasom