Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kamera a Gyepszél utca alatt

Továbbra is kutatják, hogy mi okozta a második, Gyepszél utcai özönvizet, helyesebben azt, hogy a lezúdult eső nem tudott elfolyni vasárnap este a győri városrészen. A Pannon-Víz zrt. emberei kedden kamerát juttattak le a föld alá az egyik gyanús szakaszon.

Két özönvíz sújtotta az újvárosi utcát három nap különbséggel. A vízmű azonban biztosan állítja, a kettőt nem ugyanaz a hiba okozta, az elsőért a felelőtlenül bedobált rongyok felelnek, a második alkalommal azonban folyamatosan működtek a szivattyúk, miközben a lezúdult esővíz szintje órákon át egy centit sem mozdult. Ahogy azt hétfőn közölték, kedden el is indult felfedezőútjára a föld alatti kamera azon a mintegy hetvenméteres szakaszon, ahol a hibát sejtik. Ehhez hétfőn meg kellett tisztítani a járat falait, amit – Tóth László, a Pannon Víz zrt. diszpécserszolgálat-vezetője szerint – egyébként is elvégeztek volna. Így sem volt azonban könnyű dolga a kamerát kezelő hálózatellenőröknek, mivel a műszer nem sokkal indulása után elakadt valamiben és további tisztításra volt szükség.

Huszár Roland hálózatellenőr fent a monitoron látja s közben irányítja a kamera útját. fotó: h. baranyai edina
Huszár Roland hálózatellenőr fent a monitoron látja s közben irányítja a kamera útját. Fotó: H. Baranyai Edina


A vizsgálatot és a csatorna szívását folytatják, különös figyelmet szentelnek a jellemző hibák helyét jelentő csatlakozásokra, irányváltásokra. Hangsúlyozta Tóth László azt is: ha meglesz a probléma forrása ezen az inkriminált szakaszon, a Lencse utca és a vasúti sín környékén, a Gyepszél utca további szakaszait akkor is átvizsgálják a következő napokban, akár hetekben.

Eközben azonban a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetését folyamatosan biztosítják, jelenleg is ideiglenes átemelő működik a kamerázás helyszínén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozók és embereik ingyenes képzése Győrben

Az Új Széchenyi Terv keretében nyert pályázati támogatást mikro- és kisvállalkozások humán… Tovább olvasom