Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kamaszok rongáltak a belvárosban

Győr belvárosán öt fiatal közlekedési táblát, valamint forgalomirányító jelzőlámpákat rongált meg.
Garázda hordaként vonult végig Győr fél belvárosán az az öt fiatal, akik közlekedési táblát, valamint forgalomirányító jelzőlámpákat és egy uniós zászlót tördeltek le hétfőn éjszaka.

Lakossági bejelentésre indultak a járőrök a Jókai utca és a Szent István út kereszteződéséhez hétfőn éjszaka negyed egykor, miután egy közelben lakó arról értesítette a rendőrség ügyeletét, hogy öt fiatal hőzöngve, kiabálva vonul végig az Árpád úton és táblákat tördel le. A kiérkező rendőrök a vasúti aluljárónál fedezték fel a „csíkos" autó láttán futásnak eredő fiatalokat, akik közül egy 15 éves sárospataki lányt feltartóztattak, majd a többiek után indultak. Nem eredménytelenül, egy másik járőr segítségével még négy fiút – közöttük egy testvérpárt – sikerült elfogni. Közülük egy 17, három pedig alig múlt 18 éves.
A fiatalok előállításuk után ugyan nem ismerték el, hogy ők garázdaságot követtek volna el, „csak" ott voltak a helyszínen. A rendőrségi vizsgálatot azonban tanúvallomások segítik. A történtekről összeállított mozaikból kiolvasható:

Az egyik fiú az interneten ismerkedett meg a sárospataki lánnyal, aki hétfőn délelőtt Győrbe utazott, hogy megismerje a srácot. A délutánt és az estét barátokkal töltötték különféle presszókban – állításuk szerint csak sört ittak –, majd éjjel elindultak az Árpád úton a Jókai utca felé. A kereszteződésben már nem bírtak az erejükkel a legények, s kitörtek egy jelzőtáblát, majd a vasútállomás felé vették útjukat.

A Szent István út kereszteződésében – épp a megyei bíróság épületével szemben – „beléjük kötött" a forgalomirányító lámpa, erre először egy háromlencsés, majd egy kétlencsés gyalogos lámpaburát tördeltek le. Még egy európai uniós zászló is áldozatul esett a horda vonulásának, aztán a rendőrök megjelenésére futásnak eredtek.

A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást, a lányt szórakoztató négy erős legény ellen. Ezért a bűncselekményért három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti őket a bíróság.
Nyúlra ugyancsak lakossági bejelentésre indultak ki a rendőrök táblatolvajok elfogására. A két győri – 25 és 20 éves – férfi két jelzőtáblát kifűrészelt, egyet pedig kitört. Akkor érték tetten őket a rendőrök, amikor a már szétfűrészelt oszlopokat a gépkocsijukba pakolták. A tolvajoknak nem kellettek a táblák, azokat a helyszínen hagyták. Az általuk okozott kár összesen 50 ezer forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyitott a téli menhely

Győrben meleggel várták már azt a hatvan hajléktalant, akik eddig az utcákon húzták meg magukat. Tovább olvasom