Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Kamarai választások

Győr-Moson-Sopron - A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara választásra készül. Új elnökség, új elnök. A küldöttválasztó ülések mától szeptember 24-ig tartanak. Szeptemberben így megválasztják a kamara „parlamentjét", októberben pedig a kamara „kormányát".
A megyei kamara az elmúlt négy évben érezhetően aktívabban működött, erősödött. Talán ezért is kíséri nagyobb figyelem a kamarai választásokat és azok előkészítését. Köztudott, a kamarai törvény értelmében már nincs kötelező tagság, ezért a szolgáltatásokkal, a közös érdekképviselettel kell meggyőzni a vállalkozókat és cégeiket, érdemes belépni a tagok közé. A vállalkozások aktívan lobbiztak saját jelöltjeikért, akiket most tagozatonként majd megválasztanak, hogy így kialakuljon a kamara parlamentje. A testület, amely elnökséget és elnököt is választhat majd. Múlt héten még kérdéses volt, a régi elnök Mihalicz Antal vállalja-e újra a jelölést, most már biztos, hogy igen. „Az elnökséggel áttekintettük a kamara stratégiai irányításának legfontosabb feladatait, valamint az egyes szakterületek teendőit. Az elnökségi tagok vállalták, hogy egy ésszerűbb munkamegosztásban segítik majd a leendő elnök munkáját. Ez segített a döntés meghozatalában. Amiért el kellett azon gondolkodnom, hogy vállalom-e az elnökségi jelölést, az a tény, hogy munkahelyet váltottam. Ez a váltás még több energiát igényel majd tőlem, vagyis az elnökségi munkát, ha megválasztanának, csak még jobban szervezett segítséggel tudnám ellátni. De nyilván bárki lesz az elnök, neki is kell majd az elnökség segítsége. A kamara vezetése csapatmunkában sokkal hatékonyabb."

A múlt héten még kérdéses volt, a régi elnök Mihalicz Antal vállalja-e a jelölést, most már biztos, hogy igen.
A múlt héten még kérdéses volt, a régi elnök Mihalicz Antal vállalja-e a jelölést, most már biztos, hogy igen.

Szóba került az is, hogy olyan logisztikai céghez szerződött el az elnök, akik nem tagjai a kamarának, és ilyenformán a kamarai törvény szerint nem is lehetne elnök:

„Valóban nem volt tagja a kamarának az új cégem, de én erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy ahol dolgozom, az a társaság tag legyen. Ők is belépnek, ennek előkészítése elindult, tehát nem lesz akadálya ez sem a jelölésemnek."

Mihalicz Antal kérésünkre röviden összefoglalta az elmúlt négy év kamarai eredményeit, és arra is kitért, milyen feladatok várnak majd az új elnökségre, melyet a szeptemberben megválasztott küldöttek, akik a kamara parlamentjének mondhatóak, majd októberben mint a kamara kormányát megválasztanak:

„Azt gondolom, megerősödött a megyei kamara. Az országban az érdekképviseletet tekintve, a befolyásunkat vizsgálva ott állunk, ahol egy Győr-Moson-Sopron megyéhez, a régió gazdasági potenciáljához méltó kamarának állnia kell. Jó a hírünk, és az ismertségünkre sem lehet panasz. Szolgáltatásaink bővültek, európai kapcsolataink jónak mondhatóak. Az aktív kamarai tagok száma nőtt, de talán nem eléggé. Az eredményeink és a lehetőségeink alapján gondolom, az új elnöknek, elnökségnek fontos feladata lesz majd, hogy a létszámot tovább növelje."

Menetrend

2008. október 16-án ülésezik a küldöttgyűlés, amelyen a küldöttek megválasztják a kamara elnökét, az alelnököket, az elnökségi tagokat, az ellenőrző és etikai bizottsági tagokat és az országos kamara küldötteit.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új arculattal, korszerűbben

Győr-Moson-Sopron - Személyes adónaptárral könnyebb lesz a bevallás, és az APEH megváltozott… Tovább olvasom