Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Kalandpark épülhet Rábapatonán

Tizenegymillió forintot nyert a Besenyő Kalandpark kialakítására a rábapatonai önkormányzat. A beruházást – többek között – a település szívében lévő vizes-lápos terület rehabilitációjával valósítják meg.

Nemrégiben kapott értesítést a rábapatonai önkormányzat, hogy pályázaton mintegy 11 millió forintot nyertek a Besenyő Kalandpark projekt megvalósításához.

A tervek szerint olyan – az érintett ingatlanok adottságai miatt – kétszintes szabadidős területet alakítanak ki a község szívében, amely a gyerekektől az idősekig több nemzedéknek kínál valamiféle szórakozási és pihenési lehetőséget.

– A beruházás részeként – régi természetességének megőrzésével – rehabilitáljuk a temető alatti vizes-lápos részt, de új funkciót is kap, hiszen például a belvíz "kezelésére" az alsó szint legmélyebb pontján víztározó tavat, a tóparton pedig ívesen futó, vegyes használatú, murvázott, kerékpározásra is alkalmas sétautat alakítunk ki – említette Jutasi Kálmán polgármester.

– A felső szint, a temetőkörnyék gyalogosforgalma az alsó rész sétaútjaihoz széles fapallókkal kapcsolódik majd, amelyek a tó partjára tervezett tizenkét méteres átmérőjű pihenőkhöz vezetnek.

A polgármester elmondta, hogy a játszóteret is kétszintesre alakítják ki.

A szinteket összekötő rézsű oldalába csúszdát, valamint lépcsőt, az alsóbb részen kisebb rugós játékokat és mérleghintát helyeznek el, a felső szinten pedig mászóvár és hinta kap helyet ütéscsillapító burkolattal. Mindemellett a temetőnél és a buszfordulónál tizennyolc parkolóhelyet alakítanak ki.

Jutasi Kálmán végül megjegyezte: a Besenyő Kalandpark projekt kivitelezési munkálatai a nyár végén megkezdődnek. Első ütemben a tereprendezést, a vízelvezetést, az irtás-, föld- és sziklamunkákat, a tó kialakítását oldják meg, majd a kert- és parképítési munkálatok, illetve útburkolatok következnek.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2011. május 31. 10:25
    „Biztosan szép lesz! Majd kérünk képeket az építés folyamatáról is. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadonatúj Credo Citadell autóbuszok a győri közlekedésben - Fotók

Hétfőtől szerdáig ismét a győri viszonylatokon tesztelik a Citadell 12 és 19 típusú autóbuszt.… Tovább olvasom