Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Kalákában a Kalákával festették az ovit

Nem mindennapi vállalkozásba fogtak a tényőiek az óvoda bővítése, szépítése érdekében...

A szülők, az intézmény munkatársai és a Kaláka együttes tagjai szó szerint is kalákában dolgoztak – a cél érdekében hadra fogták a falut.

Tényő a Jövővár-pályázaton nyert, s egyben elnyerte a Kaláka együttest is, amelynek tagjai nemcsak a kézjegyüket hagyták az ovi falán, szó szerint a szülők közé álltak festékkel, ecsettel, hogy szépítsék a falakat. Sándor József Pétert sokan csak ˝Alkotász˝-ként emlegetik a településen.

Az ügyes kezű apuka nemcsak megálmodta, de irányította is a középső és a nagycsoportosok termének díszítését, a nagyméretű mesekép elkészítését. A több helyiséggel, tornaszobával és sószobával is bővülő tényői óvoda alapterülete ezzel a duplájára nő. Molnár Imréné óvodavezető örömmel újságolta: jelenleg ötvenöt, év végére pedig már várhatóan hatvan apróság jár ide.

A középsősök és a nagycsoportosok terme egy szépséges mesefallal is bővült. Gryllus Dániel is ecsetet fogott, segített a tényői szülőknek. Fotó: Lajtmann Csaba
A középsősök és a nagycsoportosok terme egy szépséges mesefallal is bővült. Gryllus Dániel is ecsetet fogott, segített a tényői szülőknek. Fotó: Lajtmann Csaba

– Ez egy jó lehetőséget jelentett valamennyiünknek, az pedig pluszöröm, hogy Gryllus Dánielék nemcsak ecsetet fogtak, de koncerttel is megörvendeztették a családokat – sommázta Varga Gábor polgármester.

Tényőn jelenleg 1600-an élnek, örömteli, hogy egyre több a fiatal család, amelyek az óvoda teljes felújításával mindenképpen nyernek. A 75 millió forintból megvalósuló beruházás – az udvar szépítésével együtt – jövő nyárra készül el, de a gyerekek karácsonyi ajándékként már visszaköltözhetnek az épületbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghódította Amerikát az Apor-kórus

Életre szóló élménnyel gazdagodott a győri Apor Vilmos-iskolaközpont kórusa: tíz napot töltöttek… Tovább olvasom