Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Kadler visszalépett

Kadler Gusztáv egészségügyi okokra hivatkozva csütörtökön visszalépett a győri polgármester-jelöltségtől.

Az MSZP hétfői küldöttgyűlésén Eredics Imre és Kun András alpolgármesterek között dől el a küzdelem. Rövid múltidézés: öt szocialista politikus – Balogh József polgármester, Eredics Imre és Kun András alpolgármesterek, Molnár Csaba megyei elnök és Kadler Gusztáv – tartotta május 26-án azt a sajtótájékoztatót, amelyen hivatalosan is bejelentették: az MSZP a párton kívüli Kadlert indítja Győr polgármesteri székéért az őszi önkormányzati választáson.

A tegnapi rendkívüli sajtótájékoztatót a párt városi elnökeként egyedül Eredics Imre tartotta. Ő olvasta fel Kadler Gusztáv szerdai levelét, amelyet a párt győri elnökségéhez intézett.

A levélben az szerepel: megválasztása után néhány nappal enyhe cukorbetegsége súlyosbodni kezdett, emiatt több kivizsgáláson vett részt. Az orvosok egyöntetű véleménye szerint a polgármester-jelöltség egészségügyi állapota romlását okozná, ezért a családtagokkal is konzultálva a visszalépés mellett döntött.

A Kisalföld kérdésére, miszerint nem tartanak-e attól, hogy sokan nem hiszik el a visszalépés magyarázataként az egészségügyi okot, és a háttérben valami mást sejtenek, Eredics Imre alpolgármester elmondta: ennek a veszélye valóban fennáll. „Bízom abban, hogy mindenki megértően fogadja a bejelentést. A cukorbetegség rendkívül alattomos, amely az idegi megterheléssel is összefügg" – fogalmazott.

Az alpolgármester arról tájékoztatott: miután a jelöltállítás többhetes, hónapos procedúra, ezért a hétfői küldöttgyűlésen csak azok indulhatnak, aki május 25-én. Akkor Kadler Gusztávon kívül Eredics Imrére, Takács István volt közgyűlési frakcióvezetőre és Kun Andrásra voksolhattak a szavazati joggal rendelkező jelenlévők. Utóbbi politikus akkor visszalépett Kadler Gusztáv javára, most azonban lapunknak megerősítette: indulni kíván. Eredics Imre a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy ismét vállalja a megmérettetést.

A Kisalföld megkereste Takács Istvánt, aki elmondta: nem indul még egyszer, de nem lép vissza senki  javára sem.
Emlékeztetőül: május 25-én a 70 szocialista küldöttből 67-en szavaztak. Kadler Gusztáv 42, Eredics Imre 21, Takács István 4 voksot kapott. A versenyfutást nagy valószínűséggel az dönti el, hogy Kadler tekintélyes támogatói tábora Kun András mögé áll-e, vagy lesznek közöttük jó néhányan, akik Eredics Imrére ikszelnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárcsarnok Marcalvárosban?

Győrben a marcalvárosi Tescóval szemben elképzelhető. hogy tízezer négyzetméteren vásárcsarnok épül.… Tovább olvasom