Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Kadler Gusztáv számít riválisaira

A szocialisták győri polgármesterjelöltje, Kadler Gusztáv kijelentette: mindegyik riválisára számít a jövőben.
Az MSZP politikusai nemrégiben sajtótájékoztatón ismertették a múlt csütörtök esti küldöttgyűlés polgármesterjelölt-választásának eredményét. Ahogy arról pénteken beszámoltunk, Kadler Gusztáv kapta messze a legtöbb voksot, megelőzve Eredics Imre alpolgármestert és Takács István volt közgyűlési frakcióvezetőt.

A negyedik jelölt, Kun András alpolgármester az ülés elején bejelentette, hogy Kadler javára lép vissza. A sajtótájékoztatón ehhez képest egy lényegi információ hangzott el. A párt városi elnökeként is megszólaló Eredics Imre a Kisalföld kérdésére elmondta, hogy Kadler Gusztáv 42, ő 21, Takács István 4 szavazatot kapott.

Hozzátette: egyetértésben támogatják a győztest.
Kadler Gusztáv kijelentette: mindhárom másik jelöltre számít a jövőben.
„ Már az is nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy felkértek a jelöltségre. A barátaimmal megvívott szép versenyben nyertem.
A barátság, az együttműködés jegyében szeretnék dolgozni Győr fejlődéséért." Lapunk kérdésére kifejtette: nem érzi hátránynak, hogy egyelőre nem túl magas az ismertsége a lakosság körében, mert négy hónap elegendő idő arra, hogy változtasson ezen.

Molnár Csaba, a szocialisták megyei elnöke azt emelte ki, hogy Kadler Gusztáv ugyan nem tagja a pártnak, de vallja annak értékeit.

Szerinte esélyes jelöltet állítottak Győrnek. Azt kívánta, legyen a város díszpolgárából a város első embere. Kadler Gusztáv 1955-ben született. Felesége tanítónő, aki gyermekeiket neveli főállású édesanyaként. Zsuzsa lánya győri önkormányzati képviselő, fia Európa- és világbajnok kajakos, további három gyermeke még tanul. A rendszerváltás előtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Ruházati Kereskedelmi Vállalatnál dolgozott, majd ügyvezető lett. 1988-ban családi vállalkozásként megalakították a Bonitext Kisszövetkezetet. 1994-től a Grácia Rt. elnök-vezérigazgatója és résztulajdonosa. Felsőfokú szakirányú képesítéssel rendelkezik.

Az MSZP győri polgármesterjelöltje mögött hosszú sportos múlt áll. 1966-tól a győri kajak-kenu szakosztály versenyzője volt, 1979-ben a duisburgi világbajnokságon 5. helyezést ért el. Az aktív versenyzés befejezésekor kajak-kenu edzői képesítést szerzett. 1990-től a győri kajak-kenu szakosztály vezetője, 1992-től a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökségi tagja, 1996-tól annak általános alelnöke. A magyarországi világversenyek szervezője, ebből kettőt Győrött rendezett. 2002-től a Magyar Olimpiai Bizottság, 2004-től a MOB Gazdasági Bizottságának tagja. Tisztségeit társadalmi munkában látja el.

Kadler Gusztáv nem tagja az MSZP-nek, ellenben a Győr-Révfalu Baráti Kör alapító tagja és elnöke, valamint a Sikeres Győrért Társaság alapító tagja és alelnöke. 2004-ben Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára kitüntetésben részesült.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A leglátványosabb lakodalom

Tizennegyedik alkalommal tartanak Győrben barokk eskűvőt. Idén is látványos lesz a házasságkötés. Tovább olvasom