Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Kadler Gusztáv az MSZP jelöltje

Kadler Gusztávot választották meg a szocialista küldöttek Győr MSZP-s polgármesterjelöltjének.
A nyilvánosság teljes kizárásával, tegnap estébe nyúlóan döntöttek az MSZP győri küldöttei a párt polgármesterjelöltjéről. Ahogy a Kisalföld keddi számában megírta, a választás négy jelölt – Eredics Imre és Kun András alpolgármesterek, Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke, valamint a győri közgyűlés korábbi szocialista frakcióvezetője, Takács István – között dőlt el. Várható volt, hogy Balogh József polgármester állja a szavát, s nem vállalja az újabb jelöltséget – így is történt.

Kadler Gusztáv
Lapunk végigvárta a procedúrát, amelynek során a jelenlévők meggyőző fölénnyel Kadler Gusztávot támogatták, s így az MSZP őt indítja polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson. A párthoz szorosan kötődő, de nem MSZP-tag sportvezető a szavazatok csaknem kétharmadát kapta, így már egyetlen forduló után győztes hirdettek. (A szabályok szerint az a jelölt nyert, aki legalább 50 százalék plusz egy voksot begyűjtött.) Az ülésteremből kiszivárgott hírek szerint Kun András még a döntés előtt visszalépett Kadler javára, így a szavazólapokon három név szerepelt. A Kisalföld úgy tudja, a 67 voksból több mint negyvenet Kadler Gusztávra adtak le. Erről a győztes ennyit mondott lapunknak: „Megtisztelő számomra ez a bizalom, s a biztos támogatottság, amelyet mostantól magam mögött tudhatok."

Lapunk úgy tudja, hogy a hetven szocia- lista küldöttből hárman nem voksoltak. A Kisalföld a szavazási procedúra után megkérdezte a versenyben alulmaradtak véleményét is. Eredics Imre alpolgármester, a szocialisták győri elnöke – aki úgy tudjuk, a második legtöbb voksot kapta – kérdésünkre elmondta: természetesen esélyesnek gondolta magát, de tudomásul veszi a többség döntését. „Az alapállásunk kezdettől fogva az volt, hogy a szavazatmaximálást kell célul kitűzni. Olyan csapatnak kell összeállni a választásokra, amely képes nyerni, utána pedig olyan városvezetésre van szükség, amelyik tudja folytatni a megkezdett munkát legalább olyan, vagy még magasabb színvonalon, mint eddig. Bízom benne, hogy ebben továbbra is számítanak rám" – fejtette ki.

Takács István ugyancsak jelezte, elfogadja a döntést, amelyet bölcsnek nevezett. Hozzátette: nem neki kell igazán csalódottnak lenni. „Nekem biztos egzisztenciám van, ami nem függött a választás kimenetelétől. Tervezem, hogy visszatérek a helyi politikába, a jelöltség vállalásával is ezt akartam demonstrálni. Ha felkérnek, indulok képviselőjelöltként az őszi önkormányzati választáson" – jegyezte meg.

Kun András alpolgármester kérdésünkre nem kívánta kommentálni a Kisalföld információját, miszerint már a küldöttgyűlés elején visszalépett a jelöltségtől Kadler Gusztáv javára. Annyit mondott csupán: „az MSZP helyi szervezete méltó jelöltet állított, és Győrnek 2006 októberétől újra szocialista polgármestere lesz". Szerinte a párt egysége mutatkozott meg abban, hogy a győztes nagy fölénnyel nyerte a választást.
Lapunk kíváncsi volt Balogh József polgármester véleményére is, aki azonban udvariasan elhárította közeledésünket, mondván: „pénteken sajtótájékoztatót tartunk".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrök a vasútállomáson

Egy olvasónk észrevétele szerint a győri vasútállomáson csak elvétve lehet rendőrt látni. Tovább olvasom