Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

˝Kábítószer-ültetvényekre˝ bukkantak Öttevényen - fotó

A rendőrség két öttevényi családi ház melléképületében mintegy 158 tőből álló vadkender-ültetvényt talált.

Öttevényen egy Magyarországon élő német állampolgár otthonának melléképületéből 2014. január 8-án 15 óra 30 perckor 49 tő vadkender és becsomagolt növényi törmelék került elő. Egy másik helyi családi ház garázsában a rendőrök további 109 tő cannabist találtak.

A vizsgálat megállapította, hogy a 23 éves német férfi házában megtalált növényi töveket maga gondozta, nevelte. A férfi beismerte, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert, az előkerült anyagokat saját fogyasztásra szánta.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján a másik öttevényi ház melléképületében megtalált ültetvény is fiatalemberhez köthető. Az ott termesztett növényeket az ingatlan tulajdonosa, 58 éves T-né H. Piroska gondozta.

A rendőrség a 70 centiméter magasságú növényeket, kábítószer-gyanús törmelékeket lefoglalta, azok hatóanyagtartalmát vegyészszakértő vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya D. Daniel Harald német állampolgárt őrizetbe vette. T-né H. Piroska és a külföldi férfi ellen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra sem találják a hintatolvajt, aki Győrszentivánon járt

A nyomravezetői díj sem használt, azt most visszavonta a rendőrség. Tovább olvasom