Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Kábelt loptak, késtek a vonatok

Még szerda délben is komoly késésekkel közlekedtek a vonatok Győr és Budapest között. Szárliget és Tatabánya között hajnalban loptak el 10 méter biztosítókábelt.
Késnek a vonatok szerda hajnalban a Budapest-Hegyeshalom-Rajka vonalon  kábellopás miatt - közölte a Miklós Éva, a MÁV sajtóügyeletese  szerda kora reggel az MTI-vel.  Tájékoztatása szerint az ismeretlen tettesek 10 méter hosszú biztosítóberendezési kábelt tulajdonítottak el szerda hajnalban Szárliget és Tatabánya elágazásnál. A szakemberek megkezdték a hiányzó darabok pótlását, de a helyreállítás végéig akár 10-20 perces késések is előfordulhatnak.


Kábelt loptak Pestszentlőrincnél is

Kábellopás miatt 10-20 perces késéssel járnak a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon  közlekedő vonatok - közölte Miklós Éva, a MÁV sajtóügyeletese az  MTI-vel szerdán délután. Pestszentlőrinc és Kőbánya-Kispest állomás között ismeretlenek vasúti biztosítóberendezési kábelt  loptak. Az erre közlekedő vonatoknak ezért be kell tartaniuk a  fokozott biztonsági előírásokat, így 10-20 perces késéssel  közlekednek.


Késések még délután is

A http://vonatinfo.mav-start.hu/ internetes vonatkövető rendszer szerint még a délelőtti járatokat is érintette a késés, a Scarbantia InterCity például 44 perc késéssel érkezett meg Budapestről Győrbe 12 óra 20 perckor.

A vasúti közlekedés várhatóan délutánra áll helyre. 

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Szemenkhare 2010. augusztus 28. 01:12
  „Kedves fiatalok, tisztelt édesanyák és édesapák, kedves nagyszülők!
  Köszöntök minden kedves jelenlévőt, Kiskunlacháza és az ország más településeiről hozzánk, közénk eljött polgártársunkat.
  Nehéz ma beszélni, hiszen erre a döbbenetre és fájdalomra, erre a brutális tettre nincs megfelelő szó. Mit lehet mondani egy szülőnek, aki a gyermekét elveszíti? Egy élet nem érhet véget 15 évesen. Egy élet 15 évesen kezdődik. Az elmúlt hétvégén valami végleg elszakadt, valami örökre véget ért.
  Emlékezni, tiltakozni és temetni jöttünk ma össze. Emlékezni az áldozatokra, tiltakozni az erőszak ellen, és véglegesen eltemetni a félelmeinket. De miért is féltünk eddig Kiskunlacházán? Tavasszal egy 11 éves kislányt akartak erőszakkal elrabolni, ahol most állunk, fiatalkorú bűnözők iskolás gyermektől, több alkalommal, erőszakkal vették el telefonjaikat, kerékpárjukat. Mindennapossá vált, hogy gyermekeket vertek meg hazafelé az iskolából. Ismeretlen fekete autók cirkálnak iskoláink környékén. Idős emberek rettegésben élnek házaikban, mert rendszeresen atrocitások érik, leköpik, és kővel dobáljak meg őket, ellopják tőlük azt, amiért egy életen át dolgoztak. Vannak, akik nem ismernek sem Istent, sem embert, sem törvényt.
  Miért is kell nekünk demonstrálni? Azért, mert a médiumok nem demonstrálnak. A médiumok hallgatnak. Mi csak egy mondat, egy röpke hír, néhány kérdésnyi érdekesség vagyunk a reggeli műsorokban. Családjainkat, gyermekeinket gyalázzák meg, közben a hatalom hallgat. Szomorúan hallom a parlamenti közvetítések során, hogy a Magyar Országgyűlésben egy törpepárt képviselője folyamatosan rasszista és fasiszta magyarokról beszél. Szomorúan hallom, hogy a romaügyi államtitkár szinte várja, követeli, hogy a romákat ért támadás során derüljön már ki, hogy magyarok követték el a bűncselekményt. Meggyőződésem, hogy ilyen politikusoknak nincsen helyük a magyar közéletben. Egyre inkább úgy érzem, hogy magyarként másodrendű állampolgár vagyok a saját hazámban. Bennünket agyonverhetnek, meggyalázhatnak, és leköphetnek. Értünk senki sem hoz létre külön felderítő csoportot, értünk senki nem kínál fel a nyomravezetőnek pénzjutalmat, a mi temetésünkre nem jön el egy miniszter sem. Joggal kérdezem, kié ez az ország? Joggal kérdezem, miért nem vagyunk biztonságban, miért vagyunk hátrányosan megkülönböztetve, miért van különbség bűncselekmény és bűncselekmény között. Mindenki tudja, hogy egy békés, törvénytisztelő magyar nem szeret demonstrálni. Egy tisztességes magyarnak elég a munkája és a családja. De ma mégis össze kellett jönnünk, mert helyettünk senki nem mondja ki azt, ami mindannyiunk szíve mélyén ott van. Aki ma ide eljött, azzal a céllal jött, hogy azt mondja: elég volt a félelemből, elég volt a bennünket ért erőszakból! Féljenek az erőszakot tevők, a tolvajok, a gyilkosok! Kiskunlacházán nincs helye a erőszaknak, Kiskunlacházán nincs helye a bűnözőknek, Kiskunlacházán elég volt a romaerőszakból! Kiskunlacháza és Magyarország a békés, törvénytisztelő polgároké. Most már nem hagyjuk, hogy ellopják a javainkat, megverjék az időseket, és meggyalázzák a gyermekeket! Ma még mi vagyunk többen.
  Egy emberéletnek nincsen pénzben kifejezhető ára. De ki és mi védjen meg minket, ha vidéken alig van rendőr, sok esetben a rendőrnek sincs becsülete és tisztelete. A rendőrt is ugyanúgy leköpik, trágár szavakkal illetik, mint bennünket. Egy rendőr, ha intézkedni próbál valakikkel szemben, őt is rasszistának bélyegzik. A törvényeink nem értünk vannak. Ma, aki embert öl, több esetben néhány év börtönbüntetés után már szabadul. A médiumokban egy bűncselekmény alkalmával nem arról beszélnek, hogy mit szenvedett el az áldozat, hanem arról, hogy milyen jogai vannak az elkövetőnek. Nekünk, kiskunlacházi polgároknak a családjaink biztonsága mindennél fontosabb.
  Követeljük az állandó rendőrőrs létrehozását községünkben! Követeljük a gyilkosok és minden más bűnöző legszigorúbb megbüntetését, így a büntető törvénykönyv szigorítását is, hogy az életfogytig tartó szabadságvesztés valóban életfogytig tartson. Kérjük, hogy a polgárőrök számára több jogot és hatáskört biztosítsanak, hiszen ha nincs elegendő rendőr, ki véd meg bennünket?
  Óriási a politikai elit felelőssége. Tisztelt politikus hölgyek és urak! Mi most csak kérhetünk, a döntés az önök kezében van. El kell dönteniük, hogy kiknek az érdekeit képviselik. Egy bűnözőt és egy tisztességes polgárt nem lehet egyenlő mércével mérni. A Rózsadomb környékéről könnyű ítéletet mondani, de költözzenek le hozzánk, vagy azokra a településekre, ahol félelemben élnek az emberek, és akkor megtapasztalják, milyen a mai magyar valóság.
  Kedves Nóri! Te odafent biztosan látod, ami ma idelent történik. Miattad és mindazokért vagyunk itt, akik áldozatai lettek egy embertelen világnak. Most megtesszük az első lépéseket, hogy változtassunk azon, amin nehéz változtatni. De meggyőződésem, hogy ma elindul egy olyan folyamat, amit követni fognak országunk más településein is. Ma a kiskunlacházi polgárok példát mutatnak az egész országnak összefogásból és közös tenni akarásból. Mi most be fogjuk bizonyítani, hogy lehet békésen, némán és méltóságteljesen kifejezni, amit szeretnénk. Mi most nem valakik, hanem valami ellen vagyunk itt. Mi most az erőszak ellen demonstrálunk: az életért, az életünkért.
  Köszönöm, hogy meghallgattak!”
 • 37. kolombela 2009. november 19. 15:47
  „36. Csetneky 2009.11.19. 13:41
  Nem csak a kábellopókkal, hanem mindenféle lopókkal is, eltörölve a 20000 Ft-os szabálysértési határt.”
 • 36. Csetneky 2009. november 19. 13:41
  „Talán egyszer lesz egy olyan kormányunk, amely tud majd mit kezdeni ezekkel a kábellopókkal. Jó volna, ha minél hamarabb lenne.”
 • 35. okostojas007 2009. november 19. 09:50
  „egy magyar gárdista nagymamája utazott volna budapestre...
  ez bőszítette fel őket hogy elvágják a kábelt....”
 • 34. juhit 2009. november 19. 08:47
  „Tök jó, mert a "beszerző" is hegyiolasz, meg az átvevő is az. Mondhatni ez az állandó aranytojást tojó tyúk. Én kábelen kötném fel őket egy egy villanyoszlopra, aztán 3-4 napig élvezhetnék a magaslati levegőt. Lehet, hogy utána nem próbálkoznának ilyennel. (amennyiben megússzák a kalandot)”
 • 33. Jandex 2009. november 18. 20:34
  „22. hozzászólás vonLichthofen
  "Miért nem szedik fel mindjárt a síneket? "
  Azért,mert azon viszik a vonatot az átvevőhöz! :))))))))))))))”
 • 32. imre1964 2009. november 18. 18:44
  „Ezeket védi a mi kormányunk.
  Persze ők se külömbek mint a szinesek.”
 • 31. agyrém 2009. november 18. 18:28
  „..hát ezért kell megszüntetni a Győr -Budapest buszjáratot......”
 • 30. kolombela 2009. november 18. 17:56
  „MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK!!!”
 • 29. Nahááát 2009. november 18. 17:52
  „Na már megint a M Gárdisták gyűjtöttek a Jobbik kampányára...”
 • 28. futóbab 2009. november 18. 17:29
  „Hááát a purdénak valamiből enni kell.A kocsmában is illik fizetni.A BMV,Audi,Mercedes sem levegővel megy,de mivel a benzinkutakon kamera van,ott jobb ha fizet.A bodza leérett,télen a tyúkok keveset tojnak,és zártabb helyen vannak,lassan a malacokat is vágják az állat tartók,a földeken a betakarítással végeztek.Mi marad nekik?A kábel,a sín,na meg a falopás.Ja meg ami éppen adódik.
  Húúúúúúúúú de tudnám mit kellene csinálni a tolvajokkal! De ha leírnám,lehet hogy Tökölön kötnék ki.”
 • 27. ladiszlo 2009. november 18. 17:08
  „Rákötözni a sínre,oszt indulhat a vonat.”
 • 26. vonLichthofen 2009. november 18. 16:56
  „Kilopnák a szöget Krisztus vérző tenyeréből - Parno Graszt átköltve.”
 • 25. jánosi 2009. november 18. 16:40
  „Ők még a vilamosszék kábeleit is ellopnák, kivégzés közben ..........”
 • 24. Patriot 2009. november 18. 16:17
  „.ezek a pénzért,gulyáslevesért megvásárolható baloldali szavazók! Akik folyamatos rettegésben élik az életüket.”
 • 23. bakke 2009. november 18. 16:08
  „Egyszer ebből lesz baleset, sőt már volt egy, nem is olyan rég. Száradjon le a keze mindegyiknek”
 • 22. vonLichthofen 2009. november 18. 15:31
  „Hülyeség és kicsinyes dolog a kábelekkel bíbelődni, meg balesetveszélyes is az elektronikában nem eléggé jártas embereknek. /Lást a kerítésen beugró és uborkát lopó elektroniai téren alulképzett honpolgárt/

  Miért nem szedik fel mindjárt a síneket?
  Abban több anyag van és az égetéssel sem kell bajlódni. Csak gondoljatok Ujvárosí polgártársaim a végtelen hosszúságú sínpárokra. Egyik felét felszeditek menet a másikat meg jövet.
  Ötletemért csak annyit kérek cserébe, hogy ne lökjetek le az úttestre ha találkozunk a Kettes Hídon, ne köpjétek le a cipőmet szotyolahéjjal az egyes buszon, ne üvöltsetek rám, hogy ....mit nézel te mocskos paraszt <moderálva>...., ha véletlenül odapillantok halászlé evés közben a Matrózban mert hangosabbak vagytok az Europában megszokott szintnél.
  Ennél többet nem is kérek cserébe...”
 • 21. janika 2009. november 18. 14:36
  „Országos közúti ellenőrzést tart szerdán a közlekedési hatóság
  Hozzászólok! 1 hozzászólás
  mti
  2009.11.17. 23:23
  No, már meg is találtam!”
 • 20. janika 2009. november 18. 14:34
  „Mint, ha az előbb olvastam volna, hogy razziát tart a rendőrség! No nem a sínek mellett hanem a közutakon! Ott a pénz amit el lehet kérni!”
 • 19. mecsoka 2009. november 18. 14:11
  „M-O-D-E-R-Á-L-V-A”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopni jött Győrbe a vándorbetörő

Az elfogott férfit átvizsgálták, lopott török lírát találtak nála. Tovább olvasom