Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Kábellopás miatt késnek a vonatok a győri vonalon

Kábellopás miatt 15-20 percet késnek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon - közölte a Mávinform ügyeletese szerda kora délután az MTI-vel.

Both Ferenc tájékoztatása szerint nem sokkal két óra után a biztosító berendezés hibát jelzett mindkét vágányon Tata és Almásfüzitő között. A szakemberek a hiba feltárásakor észlelték, hogy valószínűleg kábellopás történt.

A berendezés hibája miatt a vonatok csak a biztonsági előírások betartása mellett közlekedhetnek. A MÁV a késő délutáni órákra ígéri a menetrend szerinti közlekedés megindulását.

Olvasóink írták

 • 19. zolikom 2011. január 13. 15:20
  „17-nek: Központi rendszeren figyelik a hibákat igen. De azt nem tudják megállapítani, hogy a hibát műszaki ok (meghibásodás), vagy erőszakos behatolás okozta. Tehát amíg a szerelők nem derítik ki, hogy kábellopás történt, addig ki ellen tennének feljelentést. Jobb eset, amikor a mozdonyvezető látja a lopást és jelenti rádión. De a mellékutakra a rendőrök is csak órák múlva érnek ki. Pontosan az őskorban van a vasúton a vagyonvédelem műszaki megoldása. Minden állomásközbe pedig nem állítanak biztonsági őrt. Az állomásokon pedig legtöbb esetben csak egy fő forgalmista van szolgálatban.
  18- nak: ha a kábel csőben van, akkor picivel több idő kell az ellopásához, mintha egyszerűen csak össze kell tekerni a betonvályúból. Aki akarja, a csőből is kihúzza, de nagyobb az esélye, hogy a kábel elvágása és kihúzása között arra jár egy vonat és észleli, hogy félig kilóg a csőből a kábel, mert a kihúzáshoz több energia kell.
  Én nem a profi tolvajoktól féltem a kábelt, azok ellen nehéz védekezni. De ha gyakorlatilag szabadon van a kábel, és nem is őrzik, akkor egyre több nem profi is úgy véli, hogy nem kunszt ellopni, még brahiból is megcsinálja. Ez a nagyobb baj, hogy tálcán van felkínálva a vagyon az eltulajdonításra.”
 • 18. Jandex 2011. január 13. 06:47
  „16. hozzászólás zolikom 2011.01.12. 21:32
  Halkan jegyzem meg,hogy feszültség alatt lévő trafókat is elloptak már!Attól,hogy a kábel csőben van nem változik semmi,ahogy belehúzták ezek úgy ki is húznák/esetleg még szakszerűbben is de hogy gyorsabban az biztos!:)))/”
 • 17. b05co 2011. január 13. 00:55
  „Magyarul, ha én kilopom fél vasutat, akkor azt csak az arra járó mozdony vezetője veszi észre? Hol vagyunk az őskorban? Én úgy tudtam központi rendszeren figyelik az esedékes hibákat és a pontos helyét és időpontját is meg tudják állapítani.”
 • 16. zolikom 2011. január 12. 21:32
  „Ha a hiba jelentkezik, az első vonat mozdonyvezetője jelenti, mit tapasztal. Addigra a tolvajok az erdősáv másik oldalán tekerik össze és szállítják el a kábelt.
  Ha nem lát a mozdonyvezető tolvajokat, a menetirányító eldöntheti, hogy műszaki hiba, vagy külső behatás történt-e. Kimennek az ügyeletes szerelők (2-4 óra), akik megállapítják, jelentik a lopást, ezután lehet feljelentést tenni, amit forró nyomon már csak ritkán lehet lenyomozni.
  Megint csak ott a kérdés, miért nem nehezítették meg a tolvajok dolgát, miért nem fordítottak több gondot arra, hogy ne lehessen hozzáférni az értékekhez?”
 • 15. b05co 2011. január 12. 21:00
  „Én csupán azt nem értem, ha a vasúti társaságoknál azonnal hiba jelentkezik, amint elvágják a kábelt, akkor a rendőrség mennyi idő múlva érhet ki a helyszínre, ha a tolvajoknak már a nyomát sem látják?”
 • 14. zolikom 2011. január 12. 20:34
  „Még mindig ott tartok, hogy túlságosan könnyen hozzáférhetők a vasúti kábelek. Ha itthon ilyen slamposan őrizném a lakásomat, egyetlen biztosító sem kötne szerződést.
  Mondom, a kábelek a földbe süllyesztett, 10 kg súlyú betonfedővel fedett betonvályúban gyakorlatilag szabadon vannak. Ha még könnyebbé is teszik a tolvajok dolgát, annál nagyobb a csábítás. Az ilyen tervezésért, kivitelezésért nem felelős senki?
  Attól függetlenül a tolvaj akkor is csak tolvaj. Csakhogy a kábelre nincs ráírva, hogy kié, és a vasút vagyonát, amit a mi pénzünkből tartanak fenn, sem nem őrzik, sem nem nehezítik meg a tolvajok dolgát.”
 • 13. Csetneky 2011. január 12. 20:02
  „Egyértelmű megoldás lenne, ha állami monopóliummá tennék a színesfém felvásárlást. Mert ugye minek lopni, ha nem lehet eladni. És akkor a lopóval hasonló kis felvásárló sem venné meg, mert ő sem tudná továbbadni. Vajon azért nem lépik meg, mert ennyire egyértelmű lenne?
  A másik pedig, ha az ilyen vasúti kábellopókat nagy ritkán sikerül megfogni, akkor több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt kellene legalább 10-15 évre lenyomni őket, mindjárt elmenne a kedve egy-két ilyen derék embernek a kábellopástól. Persze az is igaz, hogy nem akarásnak nyögés a vége. De hát miért nem akarják?”
 • 12. gyugyu1 2011. január 12. 19:28
  „Ne bántsátok a rendőrséget ! Tudjátok ti milyen nehéz sötétben észrevenni a rézbőrüeket ? Nappal meg nem látják meg a kábelégetés füstjét mert valamikor aludni is kell ! /nem fizetnek nekik tulórát /”
 • 11. buggyant 2011. január 12. 18:08
  „új modi van vagy én jártam rég a kisalföldön?”
 • 10. buggyant 2011. január 12. 18:06
  „a modi meddig dolgozik? már kétszer vonta össze a szemöldökét amiatt, hogy le kell vágni a kezét. ti. a tolvajnak.
  ez csúnya szó?”
 • 9. arrabonem 2011. január 12. 17:54
  „9. egyharmad
  értem én
  őt is kilúgozták, így újra enyém a hetes szám”
 • 8. egyharmad 2011. január 12. 17:42
  „6! igaza van zolikom -nak!

  A kabelek kiasasa (feltarasa) munkavegzessel jar. Ha cak a 2/3 lenne elasva az ,?”
 • 7. arrabonem 2011. január 12. 17:37
  „5. buggyant
  az én eredetileg 7. számú hozzám is amputálva lett
  pedig csak felvettem az általad kezdett fonalat és hozzáfűztem zolikom betonvályúját
  kemény a moderátor”
 • 6. adner 2011. január 12. 17:32
  „Zolikom
  Szerinted mennyire gátolná meg őket ha a kábeleket elásnák? Ha az említett példádnál maradunk max vinnék a csövet is.”
 • 5. zolikom 2011. január 12. 16:55
  „Nemtom, normális vasutakon a kábeleket csőbe húzzák, mélyen elássák és csak a csatlakozó pontokon jönnek ki a kábelvégek. Nálunk beteszik egy betonvályúba, aminek a teteje 40 cm-enként nyitható, hogy könnyebben hozzáférjen a tolvaj. A tervezők-kivitelezők nem felelősek vajon?”
 • 4. kolombela 2011. január 12. 16:29
  „A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRAINK megint működésbe léptek. Amúgy nem történt semmi, csak kultúrájukat gyakorolják, joguk van hozzá.”
 • 3. dw748a 2011. január 12. 16:23
  „nah holnap jön a cikk és a fénykép, hogy itt és ott füst van, és kábelt égetnek...
  A rendőrség meg tehetetlen!!! :) nevetséges...”
 • 2. Jandex 2011. január 12. 16:23
  „"valószínűleg kábellopás történt",ugyanis az említett kábelt kalányos elemér színes fémkereskedőnél találták meg!/és Mki értetlenül áll,hogy ezeket miért nem lehet becsukni pár évre?!/”
 • 1. arrabonem 2011. január 12. 16:21
  „valszeg nem volt rajta pecsét - ők így szavaznak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes előadások a BBMMK-ban

A BBMMK-ban hátrányos helyzetű csoportok hallgathatnak meg ingyenes előadásokat arról, hogyan lehet… Tovább olvasom