Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Júniusban adják át a Technonet központot a Győri Ipari Parkban

Az év közepére készül el a Technonet autóipari technológia kompetencia központ a Győri Ipari Parkban, az uniós támogatással épülő létesítmény az autóiparhoz kapcsolódó innovatív kisvállalkozások letelepedését segíti - mondta a beruházó Innonet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére.

Budavári László közölte, a projektre 400 millió forintot, a fejlesztés első ütemének 80 százalékát nyerték el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében. A fennmaradó 20 százalék önrész.

Az első ütemben 1.600 négyzetméteren irodákat, tárgyalókat, raktárakat, kiszolgáló helyiségeket építettek, s elkészültek a létesítményhez kapcsolódó utak, parkolók is. Az épületet geotermikus energiával fűtik, ezzel csökkentik a környezetterhelést.

A következő hónapokban kerül sor a fejlesztés második ütemére, amelynek során a műhelyszárnyat hozzák tető alá. A műhelyek iránt máris nagy az érdeklődés, a vállalkozások a terület több mint felét előszerződéssel már lekötötték. A mostanáig jelentkező vállalkozások magyar tulajdonban vannak, a fenntartó Innonet azonban olyan külföldi vállalkozásokra is számít, amelyek igénybe veszik majd a Technonet szolgáltatásait.

Az Innonet két meghatározó tulajdonosa, a győri önkormányzat és a Győr- Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara törzstőke emeléssel támogatta a Technonet projekt megvalósulásához szükséges területvásárlást. A két kisebbségi tulajdonos, az Universitas-Győr Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség a szakmai hátteret és a széles körű innovációs kapcsolatrendszert biztosította a projekt számára - mondta Budavári László.

Olvasóink írták

  • 1. Bo9903 2011. január 19. 09:31
    „Hol lehet jelentkezni állásra ennél az új cégnél?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az sem mindegy, hol harap a kutya

Cipőügyekben többnyire a vevők mellett döntött, biztosítások esetében viszont szinte mindig a… Tovább olvasom