Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Jungi Csaba mégsem indul a választáson

Jungi Csaba, a Deák-társaság elnöke mégsem indul el polgármesterjelöltként a győri önkormányzati választáson. A szervezet mindössze négy képviselőjelöltet állít.
„ Nem indulok el hivatalosan polgármesterjelöltként. Senki mögé nem állok be támogatóként" – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Jungi Csaba. A Győri Deák Ferenc Társaság elnöke magyarázatként úgy fogalmazott: a szervezet nem eladó, nem megvásárolható, elvtelen kompromisszumokat nem köt. Hozzátette: akár tízmillió forintos támogatást is kaphattak volna, de a cserébe kért feltételeket nem akarták teljesíteni.

A társaság a huszonegyből csupán négy körzetben állít képviselőjelöltet. Az 1-es körzetben Malasits Zsolt festőművészt, a 20-asban Macher Sándor marketing–pénzügyi szakközgazdászt, a 21-esben a Pro Urbe Egyesülettel közösen Baksa Kálmán címzetes igazgatót indítják. A 4-es kerületben az egyeztetés még nem zárult le, ott is várhatóan a Pro Urbéval fognak össze.

Jungi Csaba úgy fogalmazott: a demokráciának esélyt kell adni október 1-jén, aminek feltétele az esélyegyenlőség megteremtése. „Nem szabad elfogadni az »oszd meg és uralkodj« elv megvalósulását. Egyfordulós ugyanis a választás, és csak egy polgármestert választhatunk. Éppen ezért tisztává és átláthatóvá kell tenni a mostani politikai helyzetet. Az azonos értékrenden állók képviseletében mindkét oldalon csak egy-egy polgármesternek szabad maradni, aki mögött megfelelő politikai erő áll. Csak ebben a felállásban valósulhat meg az esélyegyenlőség, érvényesülhet a választói akarat. Minden más felállás manipuláció, megtéveszti a választókat. Aki ezt nem akarja tudomásul venni, aki nem rendeli alá ennek egyéni ambícióit, az más érdekek szolgálatában áll" – jelentette ki. Ezzel arra utalt, hogy az eddigi bejelentések alapján a jobboldalon négy jelölt van – Borkai Zsolt (Fidesz–KDNP), Kovacsics Imre (független), Szabó József (MDF), Schmidt Péter (független) –, míg a baloldalon kettő – (Kun András (MSZP–SZDSZ), Bakó Ferenc (Munkáspárt).

„ Azzal, hogy nem regisztráltattam magam hivatalosan polgármesterjelöltnek, a megosztottság felszámolása érdekében megtettem azt, amit lelkiismeretem szerint meg kellett tennem" – jegyezte meg. Jungi Csaba megköszönte azt a sok száz ajánlószelvényt, amit kapott. (A jelöltséghez Győrben minimum kétezer cédula szükséges.)

A sajtótájékoztatón bemutatkozott Malasits Zsolt, aki a Belvárosban nyolc éve működtet egy művészeti galériát. Kifejtette: a kultúrának teret kell biztosítani, mert ha nem ez történik, minden területen folyamatos leépülés várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Intelligens'' figyelmeztetést kapott Győr

Az Intel Magyarország és a győri városvezetés szerdán ismét egyeztetett a digitális (vagy ha úgy tetszik, intelligens) városprojektről. Úgy tudjuk, a város ígéretet tett arra, felgyorsítja a rá vonatkozó folyamatokat – erre szükség is van, mert már Székesfehérvár is bejelentkezett, hogy hasonlót szeretne. Pedig két éve még nagy szerencseként emlegették, hogy Győrt választotta ki az Intel mint Magyarország digitálissá fejleszthető városát. Tovább olvasom