Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Judit nővér végre újra dolgozhat

Egy éve is múlt már, hogy Temesi Judit a munkahelyén rosszul lett. A mosonmagyaróvári Karolina Kórház ápolónője minden előzmény nélkül esett össze, koponyaalapi törést szenvedett. Munkatársai, orvosok, nővérek mentették meg az életét, rohammentő szállította Győrbe.
Mosonszolnok-A család és munkatársai féltő-óvó szeretetének köszönhetően Judit nővér mára teljesen felépült, s igaz, egy műszakban, de újra dolgozik.

A balesetből semmire sem emlékszik, az első eszmélését azonban most is könnybe lábadt szemmel idézte fel.

„Úgy bánj a beteggel, mintha te lennél ott!"

– Kerestem a hajamat, hiába. Az agyműtét miatt kopaszra nyírtak, ez máig sokkoló élmény – mondta Temesi Judit. – Hónapokig nem tudtam, mikor és mennyire gyógyulok meg, s azzal már később szembesültem, hogy a kóma, a részleges bénulás, az évekig tartó táppénz is benne volt a pakliban. A családom, a munkatársaim és anyukám kollégái segítettek abban, hogy visszanyerjem igazi énemet, s végre újra dolgozhassak. Az iskolában tanultakat, konkrétan az „úgy bánj a beteggel, mintha te lennél ott!" elvet a magam bőrén tapasztaltam meg. A gyógyulásom alatt mindvégig a javulásra, a csodára gondoltam. No és a nagy álomra, hogy egyszer csak visszamehetek dolgozni és újra én segíthetek másoknak.

A talpraesett, szókimondó, mindig mosolygós Judit nővér anyukája családi körben, a Balaton-parton értesült Judit életmentő műtétjéről. Mire a lánnyal a rohammentő Győrbe ért, már ők is úton voltak a kórház felé.

Segítettek a munkatársak

– Az intenzíven láttam viszont a lányomat – meséli könnyek között Temesiné Bodó Judit, a Petz-kórház III. számú pszichiátriájának nővére.

– Rettenetes, senkinek nem kívánom azt az érzést. Szarvas főorvos úr elmagyarázta, hogy az agyban keletkező vérömlenynek nem volt ideje beékelődni az agyvelőbe, úgyhogy az orvosok is versenyt futottak idővel.

A főorvos úrnak köszönhetően ez az ömleny nem okozott nagyobb galibát: bénulást, szellemi hanyatlást. Eszti lányom akkor szült, naponta imádkoztunk, hogy Judit jobban legyen. A kritikus időszakot követően kilenc hónap alatt épült fel a lányom. Az ápolásban mind a nagyobb testvérek, mind a párom rengeteget segített, külön köszönet illeti azokat a kollégáimat, akik átvállalták a munkámat, a beosztásom egy részét, hogy nekünk könnyebb legyen.

Mint utólag kiderült, Judit nővér olyan szerencsétlenül esett hanyatt, hogy ez akár végzetes is lehetett volna. A család, a gyógytornász, az orvosok kitartó küzdelme azonban meghozta az eredményt: Temesi Judit hetek óta újra dolgozik, engedélyezték neki az egy műszakos szolgálatot.

Munkáját, a betegeket nagyon szereti, a történtekről nem, segítő munkatársairól, Jeges Mária ápolási igazgatóról, Bider Katalin főnővérről, közvetlen kollégáiról, valamint Vermes Tamás igazgatóról viszont szívesen beszél.

„Nincs szebb hivatás"

– Csodálatos érzés volt újra felvenni a fehér köpenyt – mondja a fiatal nővér, immár újra mosolyogva. – Megtapasztaltam, milyen is az, amikor tehetetlen, kiszolgáltatott az ember. Azt kaptam vissza, amit addig én is adtam, s a jövőben is a tudásom legjavával, a szeretetemmel veszem körül a betegeket. A nővérénél nincs szebb hivatás – ezt láttam édesanyámtól, és az én életem is ezzel teljes.

Harcsás Judit

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Schmidt Péter maradt a baráti kör elnöke

Nemrégiben tartott tisztújítást a Győr-szigetiek Baráti Köre, amelynek tagsága úgy döntött, hogy… Tovább olvasom