Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Jubileumi illemtan verseny a Pálffyban

Immár tizedik alkalommal rendezik meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet és a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola szervezésében a versenyt. A verseny témája az általános illemszabályok ismerete, alapvető kommunikációs készség, jártasság a társasági alkalmak szokásaiban, elvárásaiban.

Az Országos középiskolai illemtani csapatverseny célja a nevelés egyik igen fontos területének, a viselkedéskultúra kialakításának segítése, a középiskolás korosztály felkészítése elméleti és gyakorlati szempontból a későbbi hivatására, az abban előforduló illemtani lehetőségekre, problémák megoldására.

A viselkedés nem lehet görcsös, nem a szabályok betartatásának kényszerén, hanem belső erkölcsi indíttatásokon kell nyugodnia, és akkor örömforrás is lehet.

A verseny egyaránt megszólítja a szakiskolásokat, szakközépiskolásokat és a gimnazistákat.

A középfokú intézmények háromfős csapatokat indíthatnak. Elméletileg az első forduló a háziverseny, amihez a honlapon találtak az iskolák

Az írásbeli forduló kötelező irodalma: Dr. Sille István: Illem, etikett, protokoll című könyve. A zsűri elnöke ebben a tanévben is a protokoll hazai szakértője: Dr. Sille István lesz. Az írásbeli forduló alapján 12 csapat került a szóbeli döntőbe a 41 résztvevő csapatból.
A döntőbe jutott iskolák listáját itt olvashatják.

Az Országos középiskolai illemtani csapatverseny döntőjére 2011. április 8-9-én kerül sor.

A verseny állófogadással kezdődik. A fogadás után Dr. Sille István ˝A protokoll globalizációja˝ címmel előadást tart. Szombaton a Pálffy iskolában folytatódik a szóbeli döntő. Villámkérdések, játékok, színészi produkciók, táncos bemutatók várják a versenyzőket.

A szervezést és a lebonyolítást a győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskola tanárai végzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóhatóság: bevallási nyílt nap Győrben április 12-én

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Győr-Moson-Sopron Megyei Adóigazgatósága 2011. április 12-én, kedden… Tovább olvasom