Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Jubileumi gála a győri Móra iskolában - fotók

Az Adyvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és Szakközépiskola alapításának 40. évfordulóját ünnepelte.
A jubileumi gálán Borkai Zsolt, Győr polgármestere Győri Városháza ezüst emlékérmet adományozott az 1973 óta működő intézménynek.

Az iskola diákjai hosszas felkészülést követően adták elő az ünnepélyre meghívott vendégek és szüleik előtt, az iskola névadójának szellemiségét, irodalmi munkásságát felidéző és az intézmény sportéletének, néptáncos és zenei kultúrájának hagyományait bemutató műsorszámaikat. Céljuk az volt, hogy a jelen lévők bepillanthassanak a mai Móra színes, gyermekközpontú életébe.

A vendégek közül elsőként Borkai Zsolt, az iskola egykori diákja mondott köszöntőt, melyben felidézte a mórás diákévek hangulatát. A múltidézést dr. Boros Bálint, az iskola első igazgatója folytatta. Elismerő gondolatokat osztott meg a közönséggel Blazovicsné Varga Marianna, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Győri Tankerületének vezetője is.

Jubileumi gála a győr Mórá iskolában


A gálát megtisztelte jelenlétével Lehmann László a Magyar Olimpiai
Bizottság Sportiskolai Programjának igazgatója, Czene Attila a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és dr. Czepek Gábor a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

A gálán megjelentek az iskola egykori dolgozói, régi diákjai, szülők, az oktatási intézmények képviselői.

A Móra-iskola 40. születésnapja alkalmából díjat alapított és Móra-emlékéremmel jutalmazta meg azokat, akik hozzájárultak az iskola fejlődéséhez, jó hírének öregbítéséhez. Csengeri Mária főigazgató emlékérmet nyújtott át többek között az iskola egykori tanulójának, Borkai Zsoltnak, majd a további díjakat a polgármester adta át, aki nemcsak jelenlétével, hanem támogatásával is hozzájárult ahhoz, hogy az intézmény méltóképpen ünnepelhette születésnapját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csirkehúst rejtett a ruhájába a győri áruházban

A pénztárakat kikerülve igyekezett elhagyni a boltot a győri férfi, de ott termett a biztonsági őr. Tovább olvasom