Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Jubileum: 15 éves lesz az Első Győri Lions Club

Az Első Győri Lions Club tizenötéves fennálláást ünnepli, a klub nemzetközi hírnek is örvend. A világ több mint száz országában jelen vannak a Lions klubok tagjai.
A világ több mint száz országában jelen lévő Lions klubok tagjai – alapcéljukként – a vakok és a gyengénlátók támogatását, életkörülményeinek jobbítását jegyzik, erre itthon is több programot fűznek fel. A soros elnök szerint a győriek sikere aktivitásukban, emocionális rátermettségükben és ambiciózusságukban rejlik, ezt munkájuk igazolja.

– A klub támogatását, nagyrészt a Győri Lions Alapítány kuratóriumának döntése alapján, az anyagi lehetőségekhez mérten végzi, amelynek elnöke Szammer István – tájékoztatott Halbritter Mátyás. – Van olyan család, amelynek tagjait havi húszezer forinttal segítjük, de az eseti kérelmek száma is jóval több az előző években érkezetteknél. A kemoterápiával kezelt és a Kisalföldben is megjelent Kovács Gergőnek például egy rendezvényünk bevételéből 100 ezer forintot gyűjtöttünk, az őssejtbeültetésre váró Samu Viktóriának pedig az adventi forraltbor- és forrócsoki-árusításból befolyt összeget juttatjuk el.
„ Aki segíteni szeretne, december 17-én várjuk a szokott helyünkön, a megyeháza előtti Lions-pavilonban. Az ünnepi készülődés számunkra ezzel lehet igazán teljes."

Zsíros kenyér, meglepetéstárgyak és forralt bor árulását vállalták a leósok, s ehhez várhatóan a többi Lions klub is csatlakozik. Mint arról a Kisalföldben többször is beszámoltunk, gőzerővel készül a bősárkányi Szabó Andris CD-je, amelynek előkészítésében a klub és lapunk is részt vállalt. Cégek és klubtagok, így elsőként a Hödlmayr és a Vodafone is jelezte: támogatni kívánják a jó ügyet.
– Közel kétezren jelezték már, szeretnének hozzájutni a lemezhez – folytatta az elnök –, de ezzel együtt Andris pályáját és sorsát továbbra is figyelemmel szeretnénk kísérni. Megható volt, hogy amikor a családnál jártunk és megkérdeztük a 10 éves kisfiú-

tól: ha lesz némi bevétel, azt mire fordítsa a klub? Andris gondolkodás nélkül rávágta: „karitatív célra". A lemez készítése kapcsán személyesen is több megható és nagyon emberi momentum történt, úgy vélem, klubunk rendkívül nemes ügyet karolt fel.
Február 3-án báloznak a tagok és a szintén hagyományos, vállalkozói est sem marad el. Áprilisban megalakulásának 15. évfordulóját ünnepli az Első Győri Lions Club. Érdemes lesz kicsit megállni, számba venni, mikor és kinek nyújtották karjukat. Az események advent kapcsán azonban már most felgyorsultak. A Solymosi házaspár adventi vásáruk bevételének egy részét ajánlja fel, dr. Kéry Klára szemészorvos és segítőtársai pedig ezúttal rászoruló nyugdíjasok vizsgálatát, „adományszemüvegének" elkészítését tervezi. A lionok életfilozófiájukkal több éve bizonyítják: elképzeléseikhez, terveikhez mindig akad barát, lobbi, jó és még jobb ügy. Ha többen gondolkodnának így, jobb lenne a világ.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentő véradók

Győrben és környékén évente 13 ezerszer nyújtják a karjukat önként véradásra. Tovább olvasom