Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Jubileum - 20 éves a győri Orfeus zenekar!

Ritka dolog, hogy győri rockzenekar 20 éves pályát tudhat maga mögött. Az Orfeus együttes ilyen. November 7-én jubileumi koncertre készülnek a fiúk.

Kovács Ferenc alapító gitárossal beszélgettünk.

- Hogyan kezdődött ez az egész zenekar?
- „1988-89 táján középiskolásként fogalmazódott meg a gondolat, hogy összeállítanék egy rockzenekart, amely saját szerzeményeket játszana. Így nyilván a saját zenekedvelő baráti körből verbuválódott az első felállás.

Később a katonaság után, más felállással, de újra összeraktam a csapatot. Igazából ez már 1991 volt, és innen már egyre komolyabb dalok, lemezek születtek, sok-sok koncerttel a hátunk mögött.

- Az elmúlt évekre visszatekintve nem volt olyan momentum, amikor azt mondtad volna: vége?
- Nem! Van egy vezérlő elvem: a zenekar érdeke mindenekfelett! Számos buktató volt, de a zenésztársaim, akik épp velem voltak, mindig erőt adtak. Így a szekér ment tovább. És a szüleimnek is nagyon sokat köszönhetek, főleg apámnak, aki a zenekart menedzselte ezekben az időkben, sőt a Rögös úton lemezt ő finanszírozta. Ők is hivatalosak a bulira.

"A dátumot és helyszínt illetően egy megújult klubba visszük a bulit, ahol sokkal családiasabb a hangulat ez pedig a Red Rocket klub (Győr, Bartók B .u. 1.). A koncert  november 7-én 18-órakor indul a Hostile és a Rocket vendégzenekar műsorával, majd kb. 20 órától kezdi az Orfeus a koncertet."
- Mit lehet tudni a jubileumi koncertről?
- Mivel jubileumi buli, úgy gondoltam, a jelenlegi koncertműsor közben felhangzana 5 dal az elmúlt időszakokból, fontosabb mérföldköveket felidézve az akkori felállással, közel 10 ex-Orfeus tagot, vendégzenészt hívtam meg, akik szívesen jöttek.

Nagyon jó hangulatban teltek a próbák, mint annak idején, és jó volt újra ezeket a fiúkat látni, együtt zenélni, hisz sokan ma már abszolút nem játszanak. Ezt egészen biztosan értékeli majd a közönség, úgy gondolom.


A próbák fotói megtalálhatók a www.orfeus.hu oldalon.

Kovács Krisztián, Sólya Lajos, Szőts Gery, Knausz Petya, Kovács Ferenc
Kovács Krisztián, Sólya Lajos, Szőts Gery, Knausz Petya, Kovács Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőbe mentett képes hagyaték

Győr - Folyamatosan érkeznek a Xántus-múzeumba azok a másolásra vagy ajándékba adott régi család-,… Tovább olvasom