Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Jubiláló tábor a Lila-hegy alatt

Májusban erdei táborokat rendeztek, június 10. óta pedig heti váltásokkal telt házzal „működik” a jövő hét végével záró győrújbaráti ifjúsági tábor.
Az idei a huszonötödik idénye a győrújbaráti tábornak. Ezalatt mintegy százezer gyerek pihenhetett a Lila-hegy alatti festői völgyben.
A nyár mostani, utolsó előtti táborhetén a gyárvárosi és Balassi-iskola gyerekei mellett agyagosszergényi, bakonypölöskei, tatai és dunaszerdahelyi gyerekek táboroznak az idén jubiláló, huszonötödik idényénél tartó győrújbaráti ifjúsági táborban.

Tegnap délelőtt Balogh József, Győr város polgármestere és dr. Kun András alpolgármester látogatta meg a tábort. Részben, hogy gratuláljon a jubileumhoz és hogy megtudakolja Fehérné Bocska Erzsébettől, mi az, amiben a város a tábor működtetőjének segítségére lehetne. Nem kevés ez. A beszélgetésen azonban sok egyébről is szó esett.

A győri gyerekek a város támogatásának köszönhetően 5056 forintért táborozhatnak hétfőtől szombatig Győrújbaráton. Valójában csak a nyersanyagnormát kell megtéríteniük. Reggelit, ebédet, uzsonnát és vacsorát kapnak, és mert a vacsora időpontja délután hat óra, elég korai, a jó étvágyúaknak még külön pótvacsorát hagynak.

Fehérné tizenharmadik éve vezetője a tábornak. Alaposan ismerheti annak gyenge pontjait. A tábor huszonnégy faházából tizenhatot már szigeteltek, ezért október végéig egyetemistákat, főiskolásokat fogadhatnak bennük. Fontos teendő az ezekhez vezető lépcsők felújítása. Ehhez a munkához négymillióra lenne szükségük. A tábor úszómedencéjének korszerűsítése ugyancsak nagyon időszerű lenne. A megbeszélésnek ez a része azzal zárult, hogy bár Győr városa nem bővelkedik pénzben, amire a tábornak igen nagy szüksége van, ahhoz megkapja a támogatást.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem marad el a Terményáldás

Bár a szervezők csak Schmidt Péter győri alpolgármestertől kaptak pénzt, s így a közel milliós hiány… Tovább olvasom