Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Jubiláló győri civitanok körzetgyűlése

A Magyar Civitanok őszi körzetgyűlésüket a megyeszékhelyen tartották, abból az alkalomból, hogy a hálózathoz tartozó mindkét győri jótékony szervezet jubileumát ünnepli.
Az első győri Civitan klub tizenöt éve működik dr. Kiss Zsuzsanna vezetésével. Hosszú ideje támogatja a Radó Tibor általános iskola rászoruló diákjainak étkeztetését és az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonába tartozó fiatalok nyári táborozásához járul hozzá. Öt éve alakult meg a Pejkó Civitan Rehabilitációs Lovas Klub, elnöke Siska Mária. Sérült gyermekek gyógypedagógiai jellegű felzárkóztató és fejlesztő, rehabilitációs lovagoltatását végzi. Tevékenységi körébe tartozik még a szabadidő hasznos eltöltése és az edzett ifjúságért indított program, melyen egészséges gyerekek vehetnek részt.

A klub évente több rendezvényt is szervez. A Pejkó jótékonysági farsangi bált már ötödik alkalommal tartották meg. Bevételéből a lovasterápia költségeihez járulnak hozzá. A bácsai részönkormányzattal közösen családi majális és Civitan nyitott nap van műsoros programokkal minden év májusában. A Győri Nyár keretén belül a szabadon készíthető ételek versenyével egy időben gyümölcskenyérsütő versenyt szerveznek a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által delegált nemzetközi zsűri részvételével.

Siska Mária klubelnök jelenleg azért fáradozik, hogy valamilyen egyszerű, olcsó megoldást találjon a lovarda befedésére, akkor a foglalkozások nem lennének időjárásfüggők. Egy egyszerű műanyag sátor vagy ponyva is jó lenne, de ez szinte elérhetetlennek tűnik a rehabilitációra szorulók számára, pedig a lovasterápia alkalmazása hosszú távon rendkívül hatékony. Jó lenne minél szélesebb körben alkalmazni, hogy minél több rászorulón tudjanak segíteni.

Többek közt erről is szó esett az ünnepségen, ahol a civitanok európai főtitkárát, Ragnar Stromot, kelet-európai titkárát, Rapai Csabát és a magyarországi kormányzót, Nagy Tibornét és a többi klub vezetőjét Schmidt Péter, a civil ügyekért felelős alpolgármester üdvözölte. A köszöntőben kiemelte a civil szervezetek működésének társadalmi fontosságát.

Több mint kilencven évvel ezelőtt Amerikában Alabama állam Birmingham városában tehetős üzletemberek fehér asztal mellett elhatározták, hogy segítenek a rászorulóknak. Adományokat gyűjtöttek, főként jótékonysági rendezvények formájában. Azóta a világ számos országában alakultak Civitan klubok, köztük Magyarországon is. Hazánkban jelenleg tizenkettő működik, kettő belőle Győrben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cégvezetők a cégösszevonásról

Győr új polgármestere, Borkai Zsolt a Kisalföldnek adott keddi interjújában kijelentette, az önkormányzati tulajdonban levő cégeket egy vagyonkezelő társaságba szeretné bevinni, javítva a gazdasági hatékonyságot. Kérdésünkre, hogy Borkai Zsolt számít-e ellenállásra, határozott igennel felelt, a cégek igazgatóságaiban és felügyelőbizottságaiban nagyon sok politikus ül. Tovább olvasom