Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Jövő héttől fizetős lesz a Jókai parkolóház Győrben

Megszűnik Győr első parkolóházában az ingyenes parkolás november 22-től: ezt követően keményen fizetniük kell az autósoknak.


A finoman fogalmazva is meglepő és rossz hírről az autósokat egy A/4-es papírlap tájékoztatja a Jókai parkolóház portáján.

E szerint jövő héttől a következő díjszabás lesz érvényes: hétfőtől szombatig nappal 8-18 óráig 150 forintba, míg éjszaka 18-8 óráig 50 forintba kerül majd egy óra a parkolóházban.

Szombaton 18 órától hétfő 8 óráig szintén 50 forint/óra lesz a tarifa.

A szűkszavú közlemény szerint a gépjármű tulajdonosok havi bérletet is válthatnak november 19-től: ennek 7000 forint/hónap lesz az ára.

A változás a Nádor aluljáró melletti Révai parkolóház díjszabását nem érinti.

Tájékoztató a Jókai parkolóházból: ezentúl fizetni kell.
Tájékoztató a Jókai parkolóházból: ezentúl fizetni kell.


A Kisalföld júniusban megjelent írása szerint "délelőtt tíz és délután két óra között telt házzal működött a garázs".

Ennek - s természetesen az eddigi ingyenes rendszernek - köszönhetően 10–15 százalékkal sikerült csökkenteni a forgalmat a belvárosi utcákban.

Ráadásul a belváros tehermentesítése és környezetkímélése volt eredetileg a célja annak a döntésnek, hogy a január elsejétől jelentősen megemelt tarifával működő utcai parkolásért "cserébe" az autósok ingyen használhatták a Jókai parkolóházat.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. Vanderer 2010. november 19. 12:31
  „Kedves Kinga az árkádtól a belváros melyik pontja fél óra séta?Ez Győr nem Budapest.Fél óra sétával már a Petőfi hídnál lévő parkolóig elérek.
  Más:a parkolóház oszlopait kell megnézni.Mindegyiknek neki ment már valami rutinos.Biztos,hogy ott tuti helyen volt a kocsi?Külömben mostantól meg úgyis mindegy.Visszaáll a tavalyi rend csak a parkolási díj marad idei.”
 • 47. Alina01 2010. november 19. 10:02
  „lkinga: Valóban nem tudtam, hogy volt valamiféle korlátozás, mert a rakparton szoktam megállni, ha szükséges.
  Mellesleg valószínűleg a parkolóházat is használják vezetni nem tudó egyének....nem tudom miből gondolod, hogy nem.

  Én viszont arról szeretnélek tájékoztatni, hogy GYŐR VÁROSÁBAN NINCS OLYAN HELY, AHOL FÉL ÓRA TÁVOLSÁGRA NINCS INGYENES PARKOLÓ.

  Ha szerinted a belváros az Árkádtól fél óra, akkor valószínűleg nagyon lassú vagy és a város másik végében dolgozol, amihez viszont a rakparton kívül is számos ingyenes parkolóhely közel van már...persze nem 3 lépésre.”
 • 46. lkinga 2010. november 19. 09:01
  „Alina01: a munkahelyemtől (belváros) az Árkád kb. fél óra....nem kényelmes a seggem(?)
  Járnék én busszal is, nem gond, csakhogy nekem a munkámhoz kell az autó, és bocsáss meg ha nem szeretném hogy a rakparton egy-két vezetni nem tudó egyén tönkretegye.
  Amúgy senki nem hagyta ott éjszakákra a kocsiját, ugyanis 14 óra leteltével eddig is fizetni kellett, tájékozódj, mielőtt hülyeségeket írsz...”
 • 45. Alina01 2010. november 19. 08:53
  „Szerintem hülyeség volt ingyenessé tenni eleve!

  Biztos volt aki ott tárolta az autóját és csak hétvégente vette elő...fedett, biztonságos helyen volt, végülis hülye lett volna nem kihasználni...
  Nem beszélve a sok lusta irodakukactól, akinek így nem kellett 3 lépést sem gyalogolnia a kényelmes seggével. Igenis le lehet tenni az autót a belvároson kívül és sétálni 300-500 métert, tudtommal még senki nem halt bele.
  A parkolóház arra lenne való, hogy aki ügyintézni jön a városba 1-2 órára letegye a kocsiját, nem egész nap ott parkolni.

  Aki meg azt mondja, hogy így majd mindenhol meg fog állni annak gratulálpok, az autóját majd átveheti 15-20ezer forintért, meg is érdemli.

  Az Árkád a belvárostól 5 percre van aki ennyit nem tud gyalogolni az igenis fizessen 150 Ft-ot óránként!”
 • 44. szilvi77 2010. november 19. 08:39
  „Egyébként jellemző. Éppen az ünnepek alatt. nehogy bárhol is meg lehessen biztonságban és kényelmesen állni. A belvárosi kereskedelemnek idén karácsonykor is annyi. Ugyan is nem fog senki 2 óránál tovább parkolni és senki nem nézeget kényelmesen mert ketyeg az óra.Gratulálok és köszönjük!!!!”
 • 43. zag 2010. november 19. 00:56
  „Most legalább újra be tudok állni.”
 • 42. arrabonai 2010. november 18. 22:28
  „Durva ez a megkülönböztetés. Miért nem számítanak fel díjat a kerékpár tárolókhoz és a támasznak alkalmas falrészekhez? Vagy a buszmegállóban várakozókra is lehetne nyomni kicsikét, hadd jöjjön a lóvé! Esetleg javaslom a kirakatok előtt nézelődést is keretek közé szorítani. Mégis csak kiakasztó a huzamos bámulás! Fél perc 50 Ft, onnantól 10 másodpercenként 25. Aztán ott vannak a fák... Ugyanott dekkolnak állandóan, nem lehet tőlük közlekedni.”
 • 41. Dwatson 2010. november 18. 20:47
  „Akik a Fideszre szavaztak azok megérdemlik a helyzetet,még tízszer át kell őket ...... hogy felébredjenek a hipnózisból,a többiekkel együtt érzek.”
 • 40. háté 2010. november 18. 20:00
  „Kell ennél jóbb hírcsokor?
  A fesztivál ideje alatt a belvárosban hétvégén ingyenes a parkolás, hétköznap is csak 16 óráig kell jegyet váltani. Az üzletek meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat, pénteken 9 és 20 óra között, szombaton 9 és 18 óra, vasárnap pedig 10 és 17 óra között. Győr idei turisztikai csomagjaiban a helyi szállásadók egységes árai és kész programjai mellett személyre szabott ajánlatok találhatók.”
 • 39. háté 2010. november 18. 19:52
  „Karácsonyi kedvesség a keresztényeknek, a pénzbehajtó génfertőzöttektől!
  --nehogy már gazdagéknak parkolót keljen keresni, amikor az átlagpolgár ingyen használja a parkolóházat!

  Felszólítom az mszp-t tegye lehetővé a Bécsi kapu téren a parkolást az ünnepekre való készülődésvásár idejére!
  --ki/kik is nyivákoltak?- a fityesz/fityeszes képviselő! --csak akkor ellenzékben voltak, ma a hatalom korlátlan bitorlói!

  22. hozzászólás bn
  Így van, ahogy írod!”
 • 38. kisg 2010. november 18. 19:52
  „Azért elég nagy böszmeség, hogy év elején 45 %-al megemelték az utcai parkolás díját azzal az ürüggyel, hogy két parkolóház cserébe ingyenesen lesz használható. Most meg, hogy a Sági birodalom bekebelezte a Győrszolba a parkolóházat, egyből megszűnik az ingyenesség. Ez a Sági jól behúzta a Borkait a csőbe, mert a Borkai emelete az utcai parkolás díját cserébe a parkolóház ingyenességéért, Sági meg elveszi az ingyenességet. Kit fognak szidni? Hát a Borkait, a Sági meg beszedi a zsozsót. BOZSÓ meg szív! (bocs de ezt nem lehetett kihagyni.)
  A Dunakapu téri garázsnak is csak addig fognak örülni az emberek, míg le nem esik nekik, hogy a 700 ingyenes rakparti hely helyett, kapnak majd 500 fizetőset a mélygarázsban.”
 • 37. igazgyőri 2010. november 18. 19:32
  „Végre nem állnak a Jókai utcában a pénzes emberek sorba szabálytalanul várva a szabad helyre elfoglalva egy sávot!Vége a jó világnak!”
 • 36. soci70 2010. november 18. 19:15
  „Jó estét.

  Uraim 7000 ft /hó nem is olyan nagy gáz legalább lesz hely, mert az is gáz hogy csúcsidőben nem lehet használni........viszont vissza kellene venni a belvárosi parkoló tarifából........az viszont nagyon nagy gáz
  :)

  üdv”
 • 35. Vanderer 2010. november 18. 18:34
  „Azt hittem legalább egy évig kitart az ingyen beetetés.Már eleve se lehetett volna ingyenes.Gondolom ilyen a világon sehol nincs.Milliárdokért megépítik utána meg propaganda átbaszásból ingyenes lesz,hogy erre hivatkozva az égbe emeljék az utcai parkolási díjat.A belvárosban dolgozók azért biztos örültek az őrzött fedett ingyen garázsnak.Akinek meg dolga lett volna arra az csak a megtelt jelzést találta.Figyeljük meg mennyi lesz az üres hely hétfőtől!Néhány figyelmetlen autós lehet,hogy kijövetelkor szembesül azzal,hogy elfogyott az ingyen sör.”
 • 34. gáborgábor 2010. november 18. 16:47
  „idáig is fizetős volt,igaz én rég voltam. mitől volt ingyenes????”
 • 33. lkinga 2010. november 18. 16:29
  „Tasi: igaza van az igényességgel, én is elvárom/elvárnám. A lényeges hibákra én is felhívom a figyelmet:) Csak ezt most tényleg olyan volt, hogy az élő fába is.”
 • 32. Tasi 2010. november 18. 15:54
  „Gyurmax!
  Ez így nem jó tényleg! :) Átrendeződött a számozás! Ezért nem stimmelnek a hivatkozások!”
 • 31. Tasi 2010. november 18. 15:49
  „Kedves 29!
  A 23-as bejegyzésemre reagált lkinga a 24-ben! Arra írtam válaszként!”
 • 30. zsotti 2010. november 18. 15:41
  „rózsa0830-nál a pont”
 • 29. Gyurmax 2010. november 18. 15:40
  „@Tasi
  26-ban több minden nem nyilvánvaló, de az érdekel kire gondolsz:
  "Amennyiben egy-egy alkalommal becsúszik, úgy nyilván legyint az ember, mert az ember hibázik, de ha minden cikkben találni valamit, ott már gondok vannak"
  Most akkor kivel van a baj a cikkíróval SzB tényközlésével vagy a döntéshozóval akiről nem derül ki, hogy kicsoda, talán a győrszolnál, fene sem tudja tény és kész!”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázat Kisebbségekért díjra

A Győr közgyűlése által alapított ˝Kisebbségekért˝ díjra személyek vagy közösségek jelölhetők. Tovább olvasom