Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Jóvátételként frissítik a játszótér zöldjét

Győr - Elítéltek segítsége: „Fogadják el az emberek, hogy mindenki hibázhat".


Önkéntesen végzett munkával segítik a városokat a rabok, ugyanakkor ezek a lehetőségek őket is segíti – így foglalható össze a büntetés-végrehajtási intézetek „Megbántam, jóvátenném" programja. A győri börtön másodszor szervezett társadalmi munkát, először az állatkertben, ezúttal pedig hat elítélt két napig a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ óvodájának udvarán dolgozik, a nyári leállás idején. Lecsiszolják, majd újra zöldre festik a fajátékokat. A helyszínt Jánosa Attila lelkész ajánlotta, aki a börtönben is lelki szolgálatot lát el.

– A fő cél, hogy a település életének szerves részévé váljon intézetünk – szögezte le Mihály Attila börtönparancsnok. Az ezredes szerint, ha az elítélt vállalja a társadalmi munka nyilvánosságát, azaz szembenéz bűnével, megteszi az első fontos lépést a megtisztulás felé, ami kell ahhoz, hogy feldolgozza, amit elkövetett és többet ne akarjon hasonlót tenni.

Az intézet sajtóreferensétől, Szurdi Beáta őrnagytól azt is megtudtuk, hogy a fogvatartottak őrzése az óvodaudvaron sem jelent más feladatot, mint az állatkertben, ahova rendszeresen járnak dolgozni. Úgy véli, az első akció sikerét jelzi, hogy ezúttal az elítéltek több mint fele jelentkezett, közülük választottak ki hatot hozzáértés alapján.

Ács Györgyné, az óvoda vezetője arról beszélt, hogy a szülők el szokták ingyen végezni az udvari játékok frissítését, de most már azok erősen megkoptak, komolyabb feladatot jelent megújításuk, így jókor jöttek a dolgos kezek.

Olvasóink írták

  • 1. Domestic 2009. július 21. 13:10
    „Ma szabadnapomon reggel felástam a "MATÁV játszótér" homokozóját! Pedig én nem követtem el semmit, pedofil sem vagyok, csak ott homokozik a gyerekem. Sajnos a homokot nem cserélik, de a sok kóbor macska mind ott végzi a dolgát....
    Hát itt a valóság, nesztek győriek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetet okoztak, majd elhajtottak

Egy parkoló személygépkocsinak ütközött egy ismeretlen jármű Győrben, majd a vétkes elhajtott. A… Tovább olvasom