Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Jóváhagyták a győri hulladékgazdálkodási rendszer támogatását

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) megkapta az Európai Bizottság jóváhagyását a "Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működési területén települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer kialakítása" nagyprojektre - közölte az ügynökség kedden.
A mostani döntéssel immár 13 nagyprojekt kapott brüsszeli támogatást, ezeken felül további 13 nagyprojekt van túl a kormánydöntésen, amelyek közül 11 már Brüsszelben várja a döntést.

Az Európai Unió tagországai közül Magyarország nyújtotta be az összes tagállam közül - Lengyelország után - a legtöbb nagyprojektet.
A Brüsszel által elfogadott projekt a Közép- és Nyugat-Dunántúli régióban egy integrált hulladékgazdálkodási rendszer létrehozását és az anyagában újrahasznosítható és a biológiailag lebomló hulladékok szelektív gyűjtési rendszereinek bevezetését tűzte ki célul.

A 9,5 milliárd forint összköltségvetésű, 6,5 milliárd forintos uniós támogatással megvalósuló nagyprojekt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye 112 településén, összesen 260 ezer lakos életminőségét javítja, a kezelésre kerülő, átlagos települési szilárd hulladékmennyiség évi 130.000 tonna.

A projekt konkrét célja a hulladék keletkezésének megelőzése és szelektív hulladékgyűjtési rendszerek bevezetése az újrahasznosítható, és a biológiailag lebomló hulladékokra. A vegyesen gyűjtött hulladékból az éghetőek kiválogatása által a lerakásra kerülő hulladék mennyisége csökkeni fog.

A beruházás keretében többek között egy hulladéklerakó, egy mechanikai-biológiai kezelőmű, egy válogatómű és egy komposztáló valósul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Háromszor annyi pénz jut egy börtönágyra, mint kórházira´

2,2 milliárd forint bevételkiesést kell lenyelnie a Petz-kórháznak a korábbi finanszírozáshoz képest… Tovább olvasom