Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Jóváhagyták a Rába részvényeinek felvásárlását

Jóváhagyta az Európai Bizottság versenyhatósága a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek felvásárlását – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az MTI-vel. Az engedélyező határozat szerdán érkezett meg.
Az MNV Zrt. még december 8-án kezdeményezte a versenyhivatali eljárás áttételét az Európai Bizottsághoz, azért, hogy a versenyhatósági engedélyt az Európai Bizottság adja meg az EU egész területére kiterjedően.

A magyar állam a tranzakció versenyhatósági engedélyezését követően összességében 73,67 százalékos tulajdonrészt szerzett meg a Rába nyrt.-ben, ami 76,97 százalékos szavazati arányt biztosít a járműipari cégben. Az MNV Zrt. a versenyhatósági engedély megadásának napját követő öt munkanapon belül, legkésőbb április 18-ig átutalja a részvények ellenértékét az ajánlatot elfogadó részvényesek számára.

A magyar állam nevében eljáró MNV Zrt. 2011. november 7-én tett vételi ajánlatot a Rába-részvények megvásárlására 815 forintos árfolyamon, melyet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete november 8-án hagyott jóvá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 millió forint a győri kórháznak

A mintegy kétszázmilliós forrásból felújítják a pszichiátriai és addiktológiai betegekkel foglalkozó… Tovább olvasom