Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Jóváhagyott zárszámadás

A rossz téli időjárás miatt várhatóan másfél hónapot csúszik a termálfürdő-fejlesztés első ütemének befejezése – derült ki a csütörtöki győri közgyűlésen.
A képviselők elfogadták a 2002-es zárszámadásról szóló előterjesztést. „ A város gazdasági helyzete 2002-ben eljutott abba a helyzetbe, hogy fel kellett ugyan használni az előző évek tartalékait, de még elkerülhető volt az idegen (hitel-) források igénybevétele" – egyebek mellett ez állt a győri önkormányzat tavalyi évi zárszámadásában, amelyet csütörtökön tárgyalt a közgyűlés. Balogh József polgármester előterjesztésében kiemelte: a megyeszékhely összbevétele tavaly 30,3 milliárd forint volt. A kiadások hattized része az intézmények működtetését szolgálta.
A képviselők elfogadták Dömötörné Holeczky Judit alpolgármester tájékoztatóját a fürdőközpont-fejlesztés első ütemének jelenlegi helyzetéről. A beszámolóban az szerepelt, hogy a rendkívül szigorú tél miatt június 30-ról augusztus 15-re módosították a befejezési határidőt. A csúszás nem veszélyezteti az eredetileg tervezett szeptemberi nyitást. A város a kivitelezésre 977 millió forintot nyert el a Széchenyi-tervből, az állam eddig 200 millió forintot utalt át. Az áfa-visszaigénylés összege már meghaladta a százmillió forintot.

A testület döntött a hatmillió forintos egyházi keret felosztásáról. A legnagyobb összeget, kétmillió forintot a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium kapta a Szent Ignác-templom belső restaurálására. A szentiváni templom belső felújítására 750 ezer, az evangélikus Öregtemplom oltárának restaurálására 600 ezer, a csanaki bencés templom belső terének rekonstrukciójára, világítás-korszerűsítésére 450 ezer, a szabadhegyi templom belső felújítására 400 ezer forintot szavaztak meg. Más egyházközségeknek ezeknél kevesebb pénz jutott.
A képviselők hozzájárultak ahhoz, hogy a volt lovassági laktanyát és a vele szomszédos ingatlanokból kialakult nyolc építési telket árverésen értékesítse az önkormányzat. A közgyűlés a Rába rt. igazgatóságába újra Apró Antal volt szocialista önkormányzati képviselőt delegálta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tabuk nélkül

A megyeszékhelyen jár csütörtökön a volt pornósztár, Cicciolina. Önéletrajzi könyvét dedikálta,… Tovább olvasom