Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Jótékonysági balettelőadás a vörösiszap károsultjaiért

A Győri Balett társulata a művészet eszközével szeretne hozzájárulni a bajba jutottak megsegítéséhez egy jótékonysági Queen-balettelőadással november 12-én.

A hazai és a nemzetközi sajtó is egyaránt hangos a vörösiszap ipari és ökológiai katasztrófa újabb és újabb híreitől.

A katasztrófa megdöbbentette a világot és az együttérzés kifejezésén túl kibontakozott a cselekvő tenni és segíteni akarás. Kiss János igazgatóban azonnal megfogalmazódott a gondolat egy jótékonysági előadásról. A társulat lelkesen csatlakozott kezdeményezéséhez.

Nem először lépnek színpadra segítő szándékkal, korábban az árvízkárosultak megsegítéséért is táncoltak. Mostani kezdeményezésüket a közgyűlés azonnali határozattal támogatta.A Győri Balett ezúttal is a táncművészet eszközével szeretne hozzájárulni a bajbajutottak megsegítéséhez november 12-én 19 órakor a Győri Nemzeti Színházban. A társulat a Queen-balettel lép a közönség elé. Az előadás fővédnöke az államfő felesége, Schmittné Makray Katalin, védnöke Borkai Zsolt polgármester - tudtuk meg Keszeiné Tóth Bernadett művészeti titkártól.

˝A társulat október 16-án Keszthelyen lépett fel. Utunk Devecseren keresztül vezetett, szemtanúi voltunk a pusztulásnak. Ez alkalommal felvettük a kapcsolatot Devecser és Kolontár polgármestereivel, s átadtuk a jótékonysági előadást hirdető plakátokat. Az emelt helyáras jegyek teljes bevételével a két település iskoláit támogatjuk.˝

Jegyvásárlás:

Győri Balett Jegypénztára

Nyitva tartás:
Kedd - Péntek 11:00-13:00 és 14:00-17:00

Tel: +36-96-520-600/174 mell.

A Győri Balett árverésre bocsátja pápai emlékérmét, hogy segítsen a Juhász családnak

A Juhász család a katasztrófa következtében elveszítette egyéves kislányát, Angyalkát elsodorta a vörös ár. A Győri Balett aukcióra bocsátja II. János Pál pápától kapott emlékérmét, hogy a családot megsegítse. Az árverés december 1-jén lesz Budapesten. További információk >>


Olvasóink írták

  • 1. fióka 2010. november 11. 11:11
    „én eljátszom a hattyúk tavából az iszap szerepét:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárt kutak, kitisztított medencék Győrben

Rövidesen befejeződik Győrben az ivó- és díszkutak, csobogók s a locsolóhálózat téliesítése. Tovább olvasom